Zaterdag 10 november 2018 is het tijd voor de Red Bull Knock Out motorrace op het strand van Scheveningen. Het gebrul van motoren zal overal te horen zijn tijdens de strijd waar 1500 deelnemers aan meedoen. Het toffe van deze race is dat ook amateur motorcrossers kunnen deelnemen naast de wereldtop. Dit artikel bevat ook goedkoop parkeren tips in Scheveningen.

Red Bull Knock Out Scheveningen – 10-11-2018

Ik kan niet wachten tot het 10 november is! Dan staat het strand van Scheveningen weer in het teken van de zwaarste strandrace ter wereld. Het is de zesde editie van dit spectaculaire motor spektakel waaraan gemiddeld 1500 motorrijders meedoen. De Red Bull Knock Out is een dag voor motor en spektakel liefhebbers. Drie jaar geleden was de laatste keer dat Red Bull dit mega event op het strand van Scheveningen organiseerde. Ik ben blij dat het weer bijna zover is. Kom je ook kijken?

Een track van 5 kilometer, 1, 5 kilometer vol gas, voor De Pier een jump van 3,5 meter, nog 56 te gaan tot de finish. Benieuwd hoe dat eruit ziet voor de deelnemers ? Check de video hieronder. Ook tof om te kijken is de video die gemaakt is door Red Bull in samenwerking met motorcrosser Robbie Maddison waarbij hij over de Nederlandse wateren scheurt. Spectaculair om te zien!!!

*Tips voor goedkoop parkeren in Scheveningen.

Dit weekend Red Bull Knock Out motor madness op Scheveningen

Programma Red Bull Knock Out

Ben je een echte motorfan dan wil je natuurlijk de deelnemende motorrijders en motors zien die de strijd aan gaan. Zodra de informatie daarover bekend is zal ik dat hier delen. Ik kan je in elk geval alvast vertellen dat er in 2018 twee keer wordt gereden:

  • De kwalificatie heat start om 09.00 uur en duurt 1 uur en die wordt met alle 1000 riders tegelijk gereden;
  • De 750 snelste riders plaatsen zich voor de finale, de uitslag bepaalt de startvolgorde van de finale;
  • Van 11.00 – 12.00 uur handtekeningsessie in de ‘Top Riders Paddock’;
  • De final heat begint om 13:30 en duurt tot 15:30 uur;
  • De finale duurt 2 uur en de snelste rider wint;
  • After party op De Pier vanaf 18.00 uur.

Locatie: De Red Bull Knock Out start bij het Noordelijk Havenhoofd. Vanaf daar wordt er gereden tot voorbij de Pier, ter hoogte van het Carlton Beach Hotel en terug.
Bereikbaarheid: Vanwege de verwachte drukte en diverse wegafsluitingen raad ik aan om met het openbaar vervoer of met de fiets naar Scheveningen te komen.
Informatie: Voor de laatste updates, meld je aan voor de Facebookpagina van Red Bull Knock Out.
Toegang: Toegang is gratis, je hebt geen tickets nodig en je kan over de gehele boulevard kijken en vanaf De Pier.
*De motorrijders worden gekeurd in het Parc Fermé.

Programma Red Bull Knock Out

Track Red Bull Knock Out

Red Bull Knock Out beleven

Wil jij ervaren hoe het is om de Red Bull Knock Out te rijden? Red Bull heeft een tool ontwikkeld zodat jij door het downloaden van de Knock-Out-App waarin gebruk is gemaakt van Augmented Reality kan ervaren wat het is om de zwaarste strandrace ter wereld te rijden. Welke tijd zet jij neer?

  • Heb je een iPhone? Klik dan hier om de app in de App Store te downloaden.
  • Gebruik je een Android toestel? Klik dan hier om de App in de Play Store te downloaden.

Red Bull Knock Out beleven

May the best (wo)man win! Kom jij ook kijken?

Print Friendly, PDF & Email