Wil jij zo snel mogelijk en het liefste rechtstreeks vliegen naar Dolomieten? Vanuit Nederland kan je nu met SkyAlps, een gloednieuwe airline, vliegen naar Bolzano vanuit Nederland. De vlucht van SkyAlps vertrekt vanaf Rotterdam The Hague Airport, elke zaterdag in de wintermaanden.

Rechtstreeks vliegen naar Dolomieten
Vliegen naar Bolzano vanuit Nederland

Wil jij op wintersport vakantie naar Dolomieten? Dan moest je voorheen naar Innsbruck Airport of Venetië vliegen om daarna door te reizen naar Dolomieten. Die vluchtroutes kunnen nog steeds maar je kan nu ook rechtstreeks vliegen naar Dolomieten naar het vliegveld van Bolzano. Bolzano is de Italiaanse naam voor Bozen.

Vliegen naar Bolzano vanuit Nederland is een stuk makkelijk geworden in de wintermaanden met dank aan de in de zomer van 2021 nieuw gelanceerde airline SkyAlps. Van een van de passagiers voor mij hoor ik dat hij een oud klasgenoot is van Josef Gostner, presidente di SkyAlps. Zowel de passagier voor mij als Josef zijn zelf  fervent vliegers en voor Josef is met SkyAlps een van zijn dromen uitgekomen.

Nu maar hopen dat veel reizigers willen vliegen naar Bolzano vanuit Nederland en dat het rechtstreeks vliegen naar Dolomieten populair wordt zodat deze vliegroute blijft bestaan en kan worden uitgebreid.

*Bekijk hier alles over de luchtvaartmaatschappij SkyAlps.
**Check prijzen en beschikbaarheid van de vluchten van RTM (Rotterdam) naar BZO (Bolzano).

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Vliegen SkyAlps naar Bolzano

Nadelen en voordelen vliegen SkyAlps t.o.v. Transavia

Wat mij betreft zijn de vluchttijden van Transavia naar Innsbruck en Venetië beter dan de vluchttijden van SkyAlps. Je kan op dit moment namelijk alleen maar op zaterdag heen-en terug vliegen van Rotterdam Airport naar Bolzano.

Bedenk wel, iedere nieuwe luchtvaartmaatschappij moet zich eerst bewijzen en daarna kan je betere start- en landingstijden inkopen. Dus als we nou allemaal met SkyAlps gaan vliegen dan kunnen we straks wellicht op betere tijden en dagen naar Bolzano vliegen vanuit Nederland.

Voordelen:

  1. De transfertijd naar Dolomieten is korter;
  2. Je ontvangt aan boord wat te drinken en een paar snacks uit o.a. Zuid-Tirol.

Nadelen:

  1. De vlucht terug is erg vroeg, 07.30 al!
  2. Je kan alleen op zaterdag heen- en terug vliegen!

Vliegen naar Bolzano vanuit Nederland

Vliegen met SkyAlps in een Dash 8 Q400 vliegtuig

Voor de vliegtuig liefhebbers onder ons, SkyAlps vliegt met een Dash 8 vliegtuig dat capaciteit heeft voor 78 passagiers. Het design van het propellervliegtuig ziet er voor mij uit als een privéjet!

Dit type vliegtuig heeft de ideale afmetingen om te starten en landen op kleine vliegvelden zoals Rotterdam The Hague Airport en Bozen / Bolzano Airport. En voor de groene en duurzame vliegers onder ons, dit type vliegtuig heeft ook een lagere CO2 uitstoot dan vliegtuigen met een straalmotoren.

Duurzamer vliegen met een propellervliegtuig is leuk en goed voor het milieu. Maar over het algemeen is er bij elk voordeel ook altijd weer een nadeel te bespeuren. Bij het gebruik van een propellervliegtuig is dat het geluid. Mijn eerdere ervaringen van vliegen met propellervliegtuigen is dat je meer last hebt van geluidsoverlast maar dat had ik in dit type vliegtuig helemaal niet.

Rechtstreeks vliegen naar Dolomieten

Vluchten van Rotterdam Airport naar Bolzano met SkyAlps

Met SkyAlps kan je tot eind maart 2022 iedere zaterdag van Rotterdam naar Bolzano en van Bolzano naar Rotterdam vliegen. Wanneer het vluchtschema weer wordt opgestart na maart 2022 is op dit moment nog onbekend.

  • Vertrek iedere zaterdag: 10:55 uur vertrek van Rotterdam Airport – 13:00 uur aankomst in Bolzano.
  • Aankomst iedere zaterdag: 7:30 uur vertrek van Bolzano – 9:55 uur aankomst op Rotterdam Airport.

Vluchten van Rotterdam Airport naar Bolzano met SkyAlps

Luchthaven Bozen / Bolzano BZO

De luchthaven van Bozen / Bolzano (BZO) is erg klein! Je koffers rollen zo het vliegtuig uit de band op en voor je het weet sta je buiten. In de aankomsthal, wat tevens ook vertrekhal is kan je direct een auto huren.

Luchthaven Bozen / Bolzano BZO

Auto huren van Bolzano Airport

Wil jij vanaf het vliegveld je reis in Zuid-Tirol en de Dolomieten voortzetten? Vanaf de luchthaven kan je direct een auto huren van Bolzano Airport om naar je eindbestemming te reizen.

*Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid voorauto huren van Bolzano Airport.

Auto huren van Bolzano Airport

Luxe transfer service vanaf Bolzano Airport

Heb je geen zin om zelf een auto te huren vanaf Bolzano Airport omdat je toch van plan bent om een paar dagen alleen maar te gaan skiën of snowboarden. Wat de reden ook is, een luxe transfer is ook fijn vanaf Bolzano Airport naar je eindbestemming.

Wij ontmoeten Mirko eigenaar van MC Autoblu. Zijn ouders zijn in de jaren ’90 gestart met een transferservice en in 2016 nam Mirko het over en voegde hij een luxe transferservice toe aan het aanbod. Er zijn diverse mogelijkheden:

  1. Luxe transferservice vanaf het vliegveld
  2. Luxe transferservice naar elke bestemming van je wensen
  3. Luxe helikopter transferservice naar elke bestemming van je wensen
  4. Compleet verzorgde e-bike tours in de omgeving van Bolzano in Zuid-Tirol

De luxe transferservice kan ik je zeker aanraden als je toch een druk reisprogramma voor de boeg hebt en je eigenlijk alleen van A naar B hoeft te reizen en weer terug. Mirko haalde ons op in de mooie Mercedes S Class 350 4Matic Long. Er staat een flesje fris water voor je klaar en terwijl je geniet van een stoelmassage kom je binnen no time relaxed aan op je bestemming.

Luxe transfer service vanaf Bolzano Airport

Parkeren Rotterdam Airport

Ben jij van plan om met de auto naar Rotterdam The Hague Airport te reizen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden voor goedkoop parkeren bij Rotterdam Airport. Zo voordelig mogelijk parkeren vind ik zelf natuurlijk ook het fijnste en als je er op tijd bij bent dan hoeft parkeren op het vliegveld van Rotterdam niet duur te zijn.

Ik gebruik zelf meestal Parkos om de parkeer prijzen te vergelijken op vliegvelden. In één oogopslag zie je alle tarieven en mogelijkheden. Of je nu kiest voor Shuttle parkeren, lang parkeren of Valet Parking. Wij kozen deze keer voor Valet Parking op Rotterdam Airport.

*Bekijk hier de mogelijkheden voor parkeren op Rotterdam Airport via Parkos

Parkeren Rotterdam Airport

Rechtsreeks vliegen naar Dolomieten, zie jij dat zitten met SkyAlps?

Print Friendly, PDF & Email