Een roadtrip door Europa dat is zo gaaf! Maar heb jij wel eens aan een ‘out of the box’ roadtrip gedacht? Zoals bijvoorbeeld de ‘Rammelbakkenreis’? Je vertrekr vanuit Breda en reist met een rammelbak naar Nice en onderweg voer je allemaal opdrachten uit. Super leuk dat mijn zusje Alexandra dat dit jaar gaat doen.

In een rammelbak van Breda naar Nice

Op 9 februari stuurde Karima mij (Alexandra) een link voor een hele bijzondere roadtrip en vroeg ‘’zullen we mee doen?’’. Ik was gelijk enthousiast, maar er ontstond een kleine twijfel toen ik de data hoorde.. Van 5 t/m 11 mei 2019 is de 5e editie naar Nice. Laat ik nou 11 mei jarig zijn en dit jaar 30 worden! Na een telefoontje aan mijn moeder en zus zei ik volmondig JA tegen de Rammelbakkenreis.

Hoe tof is het om met een oude bak van bouwjaar 2000 of ouder deze trip te gaan maken. Maar waar heb ik nou eigenlijk precies ‘ja’ tegen gezegd? Ja, een reis in een oude wagen van Breda naar Nice en weer terug. Maar wat komt er allemaal bij kijken?

Inschrijven en kosten Rammelbakkenreis
Allereerst moesten we een naam bedenken, want anders konden we ons niet eens inschrijven voor de reis. Dus het brainstormen begon.. Dreamgirls, Duo Penotti, Driving Diva’s, KariAli, Blond & Donker, Panter Pussy’s. Dat is nog best lastig om een leuke naam te verzinnen. Uiteindelijk is het DonkerBlond geworden, gewoon omdat Karima donker is en ik blond. Een lekkere nuchtere en herkenbare naam, check!

Het inschrijven is heel makkelijk online te doen. Je selecteert je reis , zegt of je inclusief 6 camping overnachtingen en ontbijt wilt of exclusief, kiest of je met een tent of een caravan wilt overnachten, je vult je persoonlijke gegevens in en de gegevens van je team. Wij hebben ervoor gekozen om op de campings te slapen met een tent inclusief ontbijt. Hiervoor betaal je €549,- per team van twee personen.

Rammelbakkenreis

 

 

 

 

Rammelbakkenreis Roadtrip Europa

De Rammelbak
De naam hebben we, inschrijven is gedaan. Dus op naar de 2e stap, een echte rammelbak zoeken. Een weekje later had Karima een toffe bak gevonden, een Fiat Punto Cabrio uit 1998. We zijn haar op 25 februari in Leeuwarden gaan halen en er veilig mee in het Westen gekomen. Maar een check is wel op z’n plaats, want we willen er ook van Breda naar Nice en weer terug mee kunnen rijden. Donkerblond heeft deze check uitbesteed aan een kennis met verstand van auto’s!

Zoals ik eerder al schreef moet het bouwjaar van de auto 2000 of ouder zijn maar er zijn nog meer spelregels aan de auto verbonden. De auto moet aan alle wettelijke veiligheidsvoorschriften en eisen  voldoen, een geldige APK en auto verzekering zijn verplicht en de aanschaf van de auto mag maximaal € 750,- kosten.

Rammelbakkenreis - Breda Nice

Opdrachten Rammelbakkenreis

Het pimpen van onze rammelbak
Nu de auto goed is kan het pimpen beginnen! Dit vergt weer wat creativiteit. Wat doe je met een knal gele auto als je weinig verstand van auto’s pimpen hebt?! Eerst dachten we aan gekke foto’s van onszelf er op te plakken, maar wij zitten er al in. Dus het zijn lippen geworden, knal rode lippen! Super tof en opvallend. Een gele auto met rode lippen. En om het af te maken hebben we de voorste stoelen bekleed met een heel mooi panter printje.

Vrijdag 5 maart hebben we hiervoor uitgetrokken. De auto wassen, stofzuigen, stoelen bekleden en de stickers plakken. Allebei wat panter-achtigs aan en de promotie foto’s kunnen gemaakt worden! Je zit waarschijnlijk te denken ‘’promotie foto’s??’’.

In een rammelbak van Breda naar Nice

Opdrachten Rammelbakkenreis

Tijdens de reis kan je mee doen aan opdrachten om zo in de prijzen te vallen. Je kan bijvoorbeeld een startbewijs winnen voor de volgende editie van de Rammelbakkenreis of verschillende waardebonnen van Bol.com. DonkerBlond is fanatiek en gaat hier zeker aan mee doen! De 1e opdracht luidt: ‘’Zorg ervoor dat jouw team en Rammelbak in de media komt. Krant, radio, TV, Social Media, alles is goed. Dit mag het plaatselijke krantje zijn of het landelijke nieuws. Hoe groter het bereik hoe meer punten je verdiend. Stuur ons per mail een berichtje met foto of link naar het geplaatste artikel en verdien de eerste punten al voordat je op reis gaat’’. Deze opdracht pakken wij met beide handen aan! Hier ons eerste artikel op Social Media.

Wij zijn op dit moment (gecheckt op 4 april 2019) 1 van de 4 vrouwen teams en dat terwijl er 61 teams mee doen! Hierdoor kunnen wij vast wel wat (plaatselijke) kranten, radio zenders, tv zenders, tijdschriften, websites vinden die ons een moment of fame willen bezorgen.

Volg Team DonkerBlond op Facebook
Wil je weten hoe wij het deze reis er vanaf brengen, wat we mee maken onderweg en wat de volgende opdrachten zijn? Volg ons dan op onze Facebook pagina;  DonkerBlond en we keep you posted! Wil je zelf ook een keer mee doen of wil je meer informatie, kijk dan even op de website van de Rammelbakkenreis.

Lees ook > meer reistips voor een roadtrip door Europa en dit moet je meenemen tijdens een roadtrip.

Heb jij wel eens meegedaan aan de Rammelbakkenreis?

Print Friendly, PDF & Email