Privacy verklaring Travelaroundwithme.com

Travelaroundwithme.com is het persoonlijke online reismagazine van Henriëtte Bokslag uit Den Haag. Travelaroundwithme valt onder mijn bedrijf Bureau Bokslag dat is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel bekend onder het nummer: 63450631.

Privacy vind ik belangrijk en ik ben blij met jou als bezoeker. Daarom leg ik je hier graag uit wat ik doe om jouw gegevens te beschermen. Ook ik ben namelijk verantwoordelijk voor het op de juiste manier verwerken van persoonsgegevens. Ik vind het belangrijk dat jij ervan op de hoogte bent welke gegevens ik verzamel en waarom. Daarbij houd ik mij aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

AVG Privacywetgeving

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Vanaf dan geldt in de hele Europese Unie (EU) dezelfde privacywetgeving. De AVG volgt de Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) op en staat ook bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR). Het belangrijkste daarbij is het verantwoordelijk verwerken van persoonsgegevens. Mijn website wordt gehost bij Antagonist. Ik heb met Antagonist een verwerkersovereenkomst gesloten voor het verwerken van persoonsgegevens die via Travelaroundwithme.com worden achter gelaten. Zoals bijvoorbeeld het invullen van het contactformulier. De overeenkomst is opgenomen als bijlage in de Algemene Voorwaarden van Antagonist die je hier kan bekijken.

Persoonsgegevens die verwerkt worden

Als je Travelaroundwithme.com bezoekt heb je de mogelijkheid om je gegevens achter te laten. Je kan je bijvoorbeeld inschrijven voor mijn nieuwsbrief, een reactie achterlaten op een artikel of een vraag stellen via het contactformulier.

Als je een reactie achterlaat vraag ik je om je naam, e-mailadres en eventueel webadres in te voeren. Deze gegevens worden alleen gebruikt om te kunnen reageren en je eventueel een bericht te kunnen sturen als je daarom vraagt of als je bijvoorbeeld meedoet aan een winactie.

Ik ben niet voornemens om bijzondere en of gevoelige informatie te verzamelen over websitebezoekers die jonger dan 16 jaar zijn, tenzij ze toestemming hebben van hun ouders of voogd. Ik kan echter niet controleren of mijn websitebezoekers ouder zijn dan 16 jaar. Ik raad ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming.

De onderstaande gegevens worden alleen verzameld als jij die gegevens invult:

  • Voor- en achternaam;
  • E-mailadres;

Doel en grondslag voor verwerking persoonsgegevens

Travelaroundwithme.com verwerkt persoonsgegevens. Ik neem geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen over zaken die (aanzienlijke) gevolgen voor je kan hebben. De gegevens die ik verwerk hebben als doel:

  1. Verzenden van een bericht of een reactie bij een nieuw blogbericht;
  2. E-mailen als reactie op jouw geplaatste reactie, bijvoorbeeld als je een winactie hebt gewonnen;
  3. Analyseren van jouw online gedrag op mijn website om daarmee de website te optimaliseren en het aanbod af te stemmen op jouw voorkeuren.

Termijn bewaren persoonsgegevens

Travelaroundwithme.com bewaart je gegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens verzameld worden. Ik hanteer de volgende bewaartermijnen:

  • gegevens die je achterlaat via je een reactie onder een blogbericht blijven altijd openbaar zichtbaar, tenzij jij mij vraagt de gegevens te verwijderen;
  • mailwisselingen worden 4 weken na afsluiting van de reden van contact verwijderd.

Delen van persoonsgegevens met derden

Travelaroundwithme.com verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met de bedrijven die jouw gegevens verwerken in opdracht van Travelaroundwithme.com zijn verwerkersovereenkomsten afgesloten om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwen van jouw gegevens. Hierbij doel ik op de verwerkersovereenkomst die ik heb gesloten met mijn hostingpartij Antagonist ter ondersteuning op het gebied van de ICT van de website en back-ups. Daarnaast is er een verwerkersovereenkomst gesloten met Mailchimp voor het versturen van de maandelijkse nieuwsbrief.

In een aantal gevallen huur ik iemand in voor de technische kant van mijn website. Deze personen hebben gelimiteerde toegang tot mijn het content management systeem van mijn website en kunnen jouw reacties en gegevens niet inzien. Tenzij ze openbaar als reactie zijn achtergelaten.

Cookies bewaren en tracking info analyseren

Travelaroundwithme maakt gebruik van cookies en Google Analytics om de website constant te kunnen optimaliseren. Ik gebruik hiervoor analytische, functionele en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij een eerste bezoek aan de website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Travelaroundwithme.com gebruikt cookies alleen voor de technische functionaliteit van de website. De cookies zorgen ervoor dat de website goed werkt, dat ik informatie heb om te kunnen optimaliseren en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden.

Daarnaast plaatst Travelaroundwithme.com cookies die jouw surfgedrag bijhouden. Jouw surfgedrag op mijn website analyseer ik via Google Analytics zodat ik op maat gemaakte content op het juiste moment kan aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan de website ben je geïnformeerd over de cookies en is je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Ook met Google Analytics heb ik een verwerkersovereenkomst gesloten. Zij verwerken de gegevens van mijn bezoekers die ik vervolgens kan analyseren. Daarbij heb ik voor Google Analytics de laatste drie cijfers van het IP-adres gemaskeerd, heb ik ‘gegevens delen’ uitgezet en maak ik geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.

Op mijn website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven waarmee ik samenwerk. Onder andere de onderstaande gegevens zijn voor mij zichtbaar:

  • IP-adres;
  • Apparaat type;
  • Browser die je gebruikt om mijn website te bekijken;
  • De tijd die je doorbrengt op mijn website;
  • Welke pagina’s je bekijkt voor hoe lang.
  • Locatie apparaat.

Op mijn website maak ik gebruik van diverse social media knoppen zodat jij heel eenvoudig artikelen kan delen op: Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, YouTube, What’s App en Google+. Ook deze social media kanalen werken met cookies en ik heb geen invloed daarop. Als je meer wilt weten over de privacy verklaring verwijs ik je naar de desbetreffende social media platformen.

Links naar andere websites

Alle banners en affiliatemarketing zorgen voor extra inkomsten voor mij zodat ik jullie kan blijven informeren met de beste reisinformatie. Door op een link te klikken word je doorverwezen naar de betreffende reisaanbieder waar je de reis kan reserveren. Tijdens dit doorlinken kom je op een link terecht en blijven er zogenoemde ‘cookies’ achter op je computer. Hierdoor weet de betreffende reisaanbieder dat je een reis hebt geboekt via Travelaroundwithme.com. Voordeel voor mij, dat je mij support en ik kan blijven schrijven over reizen om jullie te informeren. Voordeel voor jou is dat hoe meer mensen via mij reserveren hoe meer kortingen ik op den duur kan gaan geven. Ik ben niet verantwoordelijk voor de juistheid van de informatie op die websites en ook niet voor hun privacybeleid.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Als jij gegevens op mijn website achterlaat heb je toestemming gegeven om deze te verwerken. Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Travelaroundwithme.com en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij mij een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die je hebt gestuurd in te zien, te laten corrigeren en/of verwijderen. Stuur hiervoor een e-mail naar info@travelaroundwithme.com.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jouzelf is gedaan, stuur je een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van jouw privacy. Ik reageer zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek. Ik wil je er ook op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Beveiliging van je persoonsgegevens

Ik vind privacy erg belangrijk. Travelaroundwithme.com neemt de bescherming van jouw gegevens dan ook serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met mij op. Ik heb in elk geval mijn website beveiligd op de onderstaande manieren:

  • Zodra er een update beschikbaar is van mijn thema of een plugin, installeer ik de update
  • Ik maak dagelijks back ups van mijn websites
  • Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.TLS (voorheen SSL) Wij versturen jouw gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kun je zien aan de adresbalk ‘HTTPS’ en het hangslotje in de adresbalk.

Deze verklaring kan ieder moment wijzigen, doordat ik wijzigingen in het beleid door kan voeren. Ik raad je daarom aan om de verklaring regelmatig te bekijken.

Disclaimer Travelaroundwithme.com

Al mijn artikelen zijn door mij geschreven naar aanleiding van privé reizen of in opdracht van, tenzij anders vermeld. Ik ga alleen samenwerkingen aan die passen bij mij en mijn blog. De artikelen bevatten mijn persoonlijke mening en er verschijnen geen artikelen waar ik niet zelf achter sta of over producten die ik niet gebruik. Dit geldt voor zowel onbetaalde als betaalde (sponsored) artikelen, evenals reviews en winacties. Links naar andere websites zijn ten alle tijde ter informatie.

Alle gepubliceerde reportages bevatten eigen beeldmateriaal tenzij het echt niet anders kan. Op de gehele website, mijn content, foto’s en video’s berust copyright, 2014-2018. All rights reserved. Indien er ander beeldmateriaal is gebruikt dan zijn de bronnen vermeld. Wil je mijn content gebruiken, publiceren of uitgeven? Vraag dan vooraf toestemming, zie mijn contact pagina en verwijs altijd terug naar Travelaroundwithme.com.

Ik verzorg de inhoud van deze website met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. Je kan geen rechten ontlenen aan de informatie die ik publiceer en ik ben in geen enkel geval aansprakelijk voor eventuele schade die zou kunnen ontstaan door onjuiste informatie op mijn website of een verkeerde interpretatie hiervan. Ik adviseer om vooral te vertrouwen op je eigen gezonde verstand en altijd informatie t.a.v. openingstijden, entreegelden etc. te controleren op de website van de desbetreffende aanbieder.

Travelaroundwithme.com is een uitgave van Bureau Bokslag, KvK: 63450631.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email