Prijzen vergelijken voor auto huren is iets wat je beslist moet doen. Maar hoe vergelijk je nou het beste de prijzen? Prijzen vergelijken voor autohuur doe je wat mij betreft het beste op de manier zoals ik in dit artikel beschrijf. Hou altijd in je achterhoofd wat je minimale wensen zijn en wat je belangrijk vind en check de voorwaarden.

Prijzen vergelijken voor auto huren buitenland

Prijzen vergelijken voor auto huren is altijd slim en goed om te doen. Net als dat je iets in een winkel gaat kopen is het goed om onderzoek te doen naar wat je wilt huren of kopen voordat je het daadwerkelijk koopt of reserveert. Belangrijk is dat je weet wat je zelf wilt, dat je ongeveer weet wat er te huur is en wat er nou precies wordt vergeleken. Als je weet waar je naar kijkt dan wordt het prijzen vergelijken voor auto huren ook een stuk eenvoudiger. Het is belangrijk dat je prijzen gaat vergelijken via websites van onafhankelijke verhuurders.

Daarbij is het belangrijk om te weten dat niet alle autoverhuurder de autohuur prijzen vergelijken van alle aanbieders die er zijn. Daarbij verschillen de autohuur aanbieders natuurlijk ook per bestemming. In een aantal gevallen is het dus ook beter om meerdere autohuur vergelijkingswebsites te gebruiken. Het is een rotklus om een goede vergelijking te maken maar het is wel de moeite waard.

Om een goede huurauto prijs vergelijking te doen moet je natuurlijk wel weten wat een gemiddelde prijs is van een huurauto of in elk geval een vanaf prijs qua autohuur. Er is geen vaste prijs te noemen want op de ene bestemming is er meer huurauto aanbod dan ergens anders maar je zou dit in gedachte kunnen houden. Hier heb ik uitgebreid beschreven welke huurauto categorieën er zijn.

 • Kleine auto – gemiddeld vanaf €20,- per dag:
 • M of Small > Mini of small is vergelijkbaar met een Ford Ka of Volkswagen Up.
 • Compacte klasse – gemiddeld vanaf €25,- per dag:
 • E > Economy, vergelijkbaar met Opel Corsa of Volkswagen Polo.
 • C > Compact, vergelijkbaar met Volkswagen Golf.
 • Middenklasse – gemiddeld vanaf €30,- per dag:
 • I > Intermediate, vergelijkbaar met Opel Insignia of Ford Mondeo
 • Hogere klasse – gemiddeld tussen €40,- € 75 per dag:
 • F > Full size > vergelijkbaar met Volkswagen Sharan minivan of Chevrolet Captiva
 • P > Premium > vergelijkbaar met Audi A6 of Mercedes E
 • T > Convertible > Oftewel een cabriolet
 • V > Van, een minibusje
 • W > Een stationwagen

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Huurauto prijzen vergelijken, dé prijsvergelijker website

Heb je besloten welke huurauto je graag wenst om te rijden tijdens je roadtrip? Dan is het nu tijd om de huurauto prijzen te vergelijken. De meest gebruikte prijsvergelijking voor auto huren in het buitenland website in Nederland is: EasyTerra.

EasyTerra vergelijkt de autohuur prijzen van de meest bekende autoverhuurders ter wereld zoals: Thrifty, Europcar, Avis, Hertz, Budget en Alamo. Uiteraard heb je lokale auto verhuurders zoals FiRent in Finland. Waar mogelijk probeert EasyTerra ook de lokale verhuurders mee te nemen in de prijsvergelijking.

Een extra voordeel van het gebruiken van de prijsvergelijkingstool van EasyTerra is dat je de aangeboden huurauto’s en de voorwaarden onderling ook weer kan vergelijken. Het is dus even een uitzoekklusje maar het kan wel lonen. 

*Vergelijk hier de autohuur prijzen via EasyTerra.
**Ontdek hier het Worry-Free auto huren van EasyTerra.
Prijzen vergelijken voor auto huren buitenland

Autoverhuur prijsvergelijking

Ga er even voor zitten en neem de tijd voor de autoverhuur prijsvergelijking voor je vakantie. Het is absoluut niet de leukste klus maar het kan zeker lonen en enkele tientallen Euro’s besparen. Daarbij is het goed om te weten wat je huurt, ook als je op je vakantiebestemming eenmaal de auto gaat ophalen. Denk in elk geval aan de onderstaande tips:

 1. Waar is de verhuur locatie gevestigd? 
 2. Kijk goed naar ophaal- en inlevertijdstip;
 3. Wat is exclusief de prijs? BTW ter plaatse, boekingskosten, extra service?
 4. Wat is inclusief de prijs? Denk aan, unlimited mileage, verzekeringen, eigen risico etc. 

Auto huren via EasyTerra laagste prijsgarantie

Ik raad je altijd aan om een goede prijsvergelijking te doen voor autohuur want de prijzen kunnen per aanbieder enorm verschillen. Zoals ik hierboven al uitleg moet je naar aardig wat dingen kijken om daadwerkelijk een goede prijsvergelijking te doen omdat veel autoverhuurders het een en ander anders berekenen.

Autohuur prijsvergelijker EasyTerra heeft een zogenoemde ‘laagste prijsgarantie’. EasyTerra zegt hierover: “Klanten kunnen ons mailen als ze een gelijkwaardig alternatief hebben gevonden. Wij doen ons best om die prijs te matchen met ons aanbod. In de meeste gevallen lukt, een enkele keer lukt het niet. 

Autohuur buitenland tips

Heb je nog nooit een auto gehuurd in het buitenland of wil je nog even alles checken zodat je op de hoogte bent van alle ins & outs voor het huren van een auto in het buitenland? Dan raad ik je aan om mijn uitgebreide artikel met tips voor autohuur in het buitenland te lezen. De onderstaande artikelen kunnen wellicht ook interessant voor je zijn:

4WD / 4X4 rijden in IJsland

Prijzen vergelijken voor auto huren, doe jij dat altijd?

Print Friendly, PDF & Email