Prijzen vergelijken voor auto huren is iets wat je beslist moet doen. Maar hoe vergelijk je nou het beste de prijzen? Prijzen vergelijken voor autohuur doe je wat mij betreft het beste op de manier zoals ik in dit artikel beschrijf. Hou altijd in je achterhoofd wat je minimale wensen zijn en wat je belangrijk vind en check de voorwaarden.

Prijzen vergelijken voor auto huren buitenland

Prijzen vergelijken voor auto huren is altijd slim en goed om te doen. Net als dat je iets in een winkel gaat kopen is het goed om onderzoek te doen naar wat je wilt huren of kopen voordat je het daadwerkelijk koopt of reserveert. Belangrijk is dat je weet wat je zelf wilt, dat je ongeveer weet wat er te huur is en wat er nou precies wordt vergeleken. Als je weet waar je naar kijkt dan wordt het prijzen vergelijken voor auto huren ook een stuk eenvoudiger. Het is belangrijk dat je prijzen gaat vergelijken via websites van onafhankelijke verhuurders.

Daarbij is het belangrijk om te weten dat niet alle autoverhuurder de autohuur prijzen vergelijken van alle aanbieders die er zijn. Daarbij verschillen de autohuur aanbieders natuurlijk ook per bestemming. In een aantal gevallen is het dus ook beter om meerdere autohuur vergelijkingswebsites te gebruiken. Het is een vreselijke rotklus om een goede vergelijking te maken maar het is wel de moeite waard. De meest gebruikte prijsvergelijking voor auto huren in het buitenland websites zijn:

EasyTerra: Thrifty, Europcar, Avis, Hertz, Budget en Alamo. + > auto’s + voorwaarden onderling vergelijken.
RentalCars: addCar, Avis, Budget, Alamo, Europcar, FiRent, Greenmotion, Hertz en Scandia Rent.
HappyCar: Thrifty, Hertz, Dollar, Alamo, Avis, Europcar, Budget, National en Enterprise.
HolidayCars: Sixt, Europcar, Dollar, Keddy, Interrent, Goldcar, National, Firefly, Greenmotion, Payles, Rhodium, Fox, Avis, Budget, Hertz, Sicily by car, Locauto, Alamo en Europcar.
Rentcars: Sixt, Europcar, Dollar, Keddy, Interrent, Goldcar, National, Firefly, Greenmotion, Payles, Rhodium, Fox, Avis, Budget, Hertz, Sicily by car, Locauto, Alamo en Europcar.

Note: Persoonlijk huur ik zelf bijna altijd via Sunny Cars wegens transparantie, all-in formule en goede prijs. Lees hier meer over mijn Sunny Cars ervaringen.

“Check de prijzen, voorwaarden en lees de kleine lettertjes” 

Autoverhuur prijsvergelijking

Auto huren met korting Hertz

Prijzen vergelijken voor auto huren moet je dus zeker doen en daarna is het handig om te kijken of de 10% korting bij Hertz die ik mag geven nog voordeliger uitpakt of niet. De korting geldt alleen als je boekt via deze link. Het kost je niets extra’s, de link registreert alleen de korting. De kortingscode is: 852252. Hoe de kortingscode werkt? Vink het vakje ‘kortingscode’ aan en vul in het pop-up scherm bij CDP de kortingscode in.

Huurauto’s uit de ‘Dream Collection ‘zijn niet met korting boekbaar. Je kan de korting niet gebruiken met andere kortingen of aanbiedingen. De korting geldt alleen op de verhuurprijs en niet op alle extra’s zoals toeslagen, taxes en extra’s zoals GPS en een extra bestuurder. Er is geen minimum verhuurprijs en de prijzen die je ziet zijn inclusief de korting zodra je de kortingscode van Hertz invoert. Wil je weten wat het normaal kost dan moet je zoeken zonder de invoer van de kortingscode.

Auto huren met korting Hertz

Autoverhuur prijsvergelijking

Ga er even voor zitten en neem de tijd voor de autoverhuur prijsvergelijking voor je vakantie. Het is absoluut niet de leukste klus maar het kan zeker lonen en enkele tientallen Euro’s besparen. Daarbij is het goed om te weten wat je huurt, ook als je op je vakantiebestemming eenmaal de auto gaat ophalen. Denk in elk geval aan de onderstaande tips:

  1. Waar is de verhuurlocatie gevestigd? 
  2. Kijk goed naar ophaal- en inlevertijdstip;
  3. Wat is inclusief de prijs? Denk aan, unlimited mileage, verzekeringen, eigen risicio etc. 
  4. Wat is exclusief de prijs? BTW ter plaatse, boekingskosten, extra service?

Autohuur buitenland tips

Heb je nog nooit een auto gehuurd in het buitenland of wil je nog even alles checken zodat je op de hoogte bent van alle ins & outs voor het huren van een auto in het buitenland? Dan raad ik je aan om mijn uitgebreide artikel met tips voor autohuur in het buitenland te lezen.

4WD / 4X4 rijden in IJsland

Prijzen vergelijken voor auto huren, doe jij dat altijd?

Print Friendly, PDF & Email