Je gaat op reis en wilt een auto huren. Maar hoe vergelijk je nou het beste de prijzen? Prijzen vergelijken voor auto huren doe je wat mij betreft het beste op de manier zoals ik in dit artikel beschrijf. Hou altijd in je achterhoofd wat je minimale wensen zijn en wat je belangrijk vind en check de voorwaarden.

Prijzen vergelijken voor auto huren buitenland

Prijzen vergelijken voor auto huren is altijd slim en goed om te doen. Net als dat je iets in een winkel gaat kopen is het goed om onderzoek te doen naar wat je wilt huren of kopen voordat je het daadwerkelijk koopt of reserveert. Belangrijk is dat je weet wat je zelf wilt, dat je ongeveer weet wat er te huur is en wat er nou precies wordt vergeleken. Als je weet waar je naar kijkt dan wordt het prijzen vergelijken voor auto huren ook een stuk eenvoudiger. Het is belangrijk dat je prijzen gaat vergelijken via websites van onafhankelijke verhuurders.

Daarbij is het belangrijk om te weten dat niet alle autoverhuurder de autohuur prijzen vergelijken van alle aanbieders die er zijn. Daarbij verschillen de autohuur aanbieders natuurlijk ook per bestemming. In een aantal gevallen is het dus ook beter om meerdere autohuur vergelijkingswebsites te gebruiken. Het is een vreselijke rotklus om een goede vergelijking te maken maar het is wel de moeite waard. De meest gebruikte prijsvergelijking voor auto huren in het buitenland websites zijn:

EasyTerra: Thrifty, Europcar, Avis, Hertz, Budget en Alamo. + > auto’s + voorwaarden onderling vergelijken.
RentalCars: addCar, Avis, Budget, Alamo, Europcar, FiRent, Greenmotion, Hertz en Scandia Rent.
Skyscanner: Enterprise, Europcar, Avis, Hertz, Budget en Alamo.
HappyCar: Thrifty, Hertz, Dollar, Alamo, Avis, Europcar, Budget, National en Enterprise.
HolidayCars: Sixt, Europcar, Dollar, Keddy, Interrent, Goldcar, National, Firefly, Greenmotion, Payles, Rhodium, Fox, Avis, Budget, Hertz, Sicily by car, Locauto, Alamo en Europcar.

Note: Persoonlijk huur ik zelf bijna altijd via Sunny Cars wegens transparantie, all-in formule en goede prijs. Lees hier waarom.

“Check de prijzen, voorwaarden en lees de kleine lettertjes” 

Autoverhuur prijsvergelijking

Autoverhuur prijsvergelijking

Ga er even voor zitten en neem de tijd voor de autoverhuur prijsvergelijking voor je vakantie. Het is absoluut niet de leukste klus maar het kan zeker lonen en enkele tientallen Euro’s besparen. Daarbij is het goed om te weten wat je huurt, ook als je op je vakantiebestemming eenmaal de auto gaat ophalen. Denk in elk geval aan de onderstaande tips:

  1. Kijk goed naar ophaal- en inlevertijdstip;
  2. Waar is de verhuurlocatie gevestigd? 
  3. Wat is inclusief de prijs? Denk aan, unlimited mileage, verzekeringen, eigen risicio etc. 
  4. Wat is exclusief de prijs? BTW ter plaatse, boekingskosten, extra service?

Autohuur buitenland tips

Heb je nog nooit een auto gehuurd in het buitenland of wil je nog even alles checken zodat je op de hoogte bent van alle ins & outs voor het huren van een auto in het buitenland? Dan raad ik je aan om mijn uitgebreide artikel met tips voor autohuur in het buitenland te lezen.

Prijzen vergelijken voor auto huren, doe jij dat altijd?

Print Friendly, PDF & Email

Related Post