Een stedentrip naar Düsseldorf in combinatie met een preventieve gezondheidscheck in Düsseldorf. In de ochtend door de Altstadt slenteren, daarna een check-up van je gezondheid, vervolgens de stad verder verkennen en leuke dingen doen. Bij thuiskomst de resultaten van het onderzoek tot je nemen en verder werken aan je eigen gezondheid. Hoe klinkt deze combinatie van gezondheid en plezier?

Stedentrip in combinatie met preventieve gezondheidscheck in Düsseldorf

Zullen we naar de kerstmarkt in Düsseldorf gaan en daar een preventieve gezondheidscheck laten doen”? Dit is de vraag die ik op een avond stelde aan mijn vrienden. De een was gelijk nieuwsgierig en wilde er graag meer over weten. De ander haakte af, maar vroeg zich wel af waarom je dat zou doen. Dat is het mooie, voor de ene persoon kan dit precies zijn wat diegene nodig heeft, voor een ander kan het een activiteit zijn om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn. En weer een ander wil er niets van weten. En dat is prima, je moet tenslotte alleen dingen doen waar je jezelf goed bij voelt.

Dit artikel gaat specifiek over gezondheidstoerisme in Düsseldorf, wat zijn daar de mogelijkheden, wat kan je verwachten, waar moet je aan denken, waarom zou je dat in de Duitse stad Düsseldorf laten onderzoeken en hoe ziet een preventieve gezondheidscheck in Düsseldorf eruit. Eigenlijk is dit een artikel met de vragen die ik zelf heb over dit onderwerp en antwoorden op basis van wat ik heb ontdekt. Een van de redenen om een preventieve gezondheidscheck in Düsseldorf te combineren met een stedentrip in deze leuke Duitse stad is het feit dat het kan, dat de stad relatief dichtbij is en Düsseldorf bekend staat om de kwaliteit van de gezondheidszorg, maar ook als een centrum van onderzoek en innovatie op dit gebied.

Belangrijk vind ik om te vermelden dat dit een informatief artikel is. Ik heb dit geschreven vanuit mijn eigen belangstelling in preventieve gezondheid en ik heb de mogelijkheden onderzocht via de Nederlandstalige website over gezondheidstoerisme van Visit Düsseldorf. Ik zit er dus zelf aan te denken om eens zo’n check te laten uitvoeren omdat ik nieuwsgierig ben naar de uitkomsten en ik geloof in het feit dat als je preventief goed voor jezelf zorgt je daar mogelijk de vruchten van kan plukken door extra goed voor jezelf te zorgen. Ik zal niet ontkennen dat ik het ook spannend vind om zoiets te laten doen, want wat zullen er voor resultaten uit een onderzoek komen en wil je dat wel weten. Een total body scan die mijn hele lichaam in kaart brengt, een conditietest die de fitheid van mijn lichaam meet en echo’s die gedetailleerde beelden van bepaalde lichaamsdelen screent.

Ik bevind mij op dit moment in een oriënterende fase. Een preventieve gezondheidscheck valt onder het specialisme van cardiologen. Deze link verwijst naar een pagina waarop een paar locaties met het medische specialisme cardiologie in Düsseldorf staan vermeld. Vervolgens kan je iedere locatie afzonderlijk bekijken en bestuderen. Bij iedere locatie staan de medische specialismen uitgelicht, de taal die er wordt gesproken en de contactgegevens. Er zijn klinieken waar ook Nederlandstalig personeel werkt. Op basis van wat jou persoonlijk aanspreekt en wat bij jou vraag en doel past selecteer je een locatie naar keuze. Vervolgens kan je meer informatie inwinnen via het telefoonnummer, e-mailadres of de website van de aanbieder zelf. Zij zullen jou precies vertellen wat je kan verwachten en waar je aan moet denken.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Preventieve gezondheidscheck in Düsseldorf

Hoe ziet een stedentrip met gezondheidscheck in Düsseldorf eruit en wat kost het

Hoe een stedentrip in combinatie met een bezoek aan een arts in Düsseldorf er precies uitziet ligt er natuurlijk helemaal aan hoe je dat zelf gaat organiseren. Ik begrijp heel goed dat je ook wilt weten wat de kosten zijn van een stedentrip naar Düsseldorf in combinatie met een preventieve gezondheidscheck. Alleen deze vraag is niet zo makkelijk te beantwoorden.

Je zal eerst zelf moeten informeren bij je Nederlandse zorgverzekeraar of een gezondheidscheck in Düsseldorf vergoed wordt. Afhankelijk hiervan weet je wat het gaat kosten. De reis naar Düsseldorf zelf en de kosten daarvan heb je zelf in de hand. Hoe reis je naar Düsseldorf en in welk hotel in Düsseldorf verblijf je. Een reis kan je zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt en het is ook maar net wat je er zelf voor over hebt. Er is geen goed of fout, dus doe alleen dingen waar jij je goed bij voelt en wat jouw persoonlijke budget toelaat.

Laten we er vanuit gaan dat je een afspraak hebt gemaakt om 11.00 uur in de ochtend voor een preventieve gezondheidscheck in Düsseldorf. De avond van tevoren stap je in de auto of je reist ontspannen met de trein, rechtstreeks met de ICE naar Düsseldorf. Als je met de auto naar Düsseldorf reist, denk er dan aan dat je een milieu sticker nodig hebt.

In de avond ga je lekker uit eten en in de wintermaanden drink je een warme glühwein bij een van de kerststallen tijdens de kerstmarkt in Düsseldorf. Voordat je teruggaat naar je hotel bezoek je nog even de Altstadt, het oude centrum dat bekend staat als ‘de langste bar ter wereld’. In de zin van de hoeveelheid, ruim 260 herbergen, bars en restaurants die in de oude stad te vinden zijn. Je overnacht in een van de, door de ‘Düsseldorf Health’ geselecteerde hotels. In de ochtend geniet je van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Na een goed ontbijt slentert je door het oude centrum van Düsseldorf en vervolgens vertrek je naar je afspraak bij de kliniek.

Het is natuurlijk afhankelijk van de afspraak die jij gepland hebt hoe lang dit duurt. Een afspraak kan een dagdeel duren, maar ook een hele dag zijn. Hoe de afspraak er precies uitziet kan ik je niet vertellen, dat is echt afhankelijk van het onderzoek dat jij gekozen hebt en de locatie waar je het laat doen. In de tussentijd kan het gezelschap waarmee je reist iets anders gaan doen. Na je afspraak kan je ergens gaan lunchen en je ervaringen over de preventieve gezondheidscheck in Düsseldorf delen met je medereiziger(s).

Eenmaal weer thuis na je stedentrip is het wachten, of misschien heb je al een e-mail ontvangen met de uitkomsten van het onderzoek. Op basis van de uitslag kan jij zelf bepalen wat je met de resultaten gaat doen. Je neemt ze ter kennis, maakt een afspraak met je eigen arts in Nederland om het te bespreken, je contacteert de organisatie waar je in Düsseldorf bent geweest en/of je reist terug voor verder onderzoek en/of behandeling. Zo heb je het nuttige met het aangename gecombineerd en ben je er nog wijzer van geworden ook.

Gezondheidstoerisme in Duitsland

Zou jij een preventieve gezondheidscheck in Düsseldorf  laten doen in combinatie met een stedentrip?

 

 

 

*Alle foto’s in dit artikel zijn van © Visit Düsseldorf GmbH / EUREACT.
Print Friendly, PDF & Email