Elke week neem ik jullie mee naar een van de plekken waar ik ben geweest tijdens mijn roadtrip door Slovenië. Vorige week schreef ik over mijn bezoek aan de druipsteengrotten van Postojnska Jama. Echt een aanrader en miljoenen bezoekers vanuit de hele wereld gaan hier jaarlijks naar toe. Op nog geen 10 kilometer daarvandaan ligt één van de mooiste kastelen qua locatie, het Predjama Castle.

Predjama Castle – Slovenië

Mocht je naar Postojna afreizen voor de grotten, neem dan zeker even de moeite om ook te gaan kijken bij het Predjama Castle. Dit kasteel ligt op zo’n gave locatie, uitgehouwen in de rotsen, waarmee het één van de mooiste kastelen ter wereld is. Er is niet veel bewaard gebleven dus qua oudheden zal je er niet veel zien.

Persoonlijk vind ik de toegangsprijs best veel voor wat je te zien krijgt maar ik vond het wel de moeite waard om het kasteel aan de buitenkant aanschouwd te hebben. Zeker omdat ik toch in de buurt was. Voor mij was er een combiticket geregeld dus laat ik je gelijk even zien hoe het er binnenin uitziet. Ben benieuwd of jij ook de “draak” in de rotsen spot? Kijk je mee…?

Slovenië - Predjama Castle

Predjama Castle

Predjama kasteel

Kasteel in de grotwand

De toegang tot de grot

Kasteel in de grot

Uitzicht vanuit het kasteel

Spot jij de draak?

Spot de draak

Uitzicht vanuit de schuilplaats

Kasteel uitzicht

Uitzicht vanuit Predjama Castle

Geschiedenis Predjama Castle
De burcht werd in de 12e eeuw gebouwd op een hoogte van 123 meter bij de ingang van een grot. De laatste particuliere bezitter van de burcht was de familie Windisch-Graetz die er sinds 1846 woonden. Na de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel genationaliseerd en werd het een museum. Leuk om te weten is dat het kasteel in 1986 voorkwam in de film “Armour of God” met Jackie Chan.

Mijn roadtrip door Slovenië
Op uitnodiging van “Mijn Slovenië” maakte ik een roadtrip van een week. Wil jij meer informatie over de mogelijkheden qua reizen en wat je allemaal kan doen in Slovenië? Bezoek dan de website. Ik heb inmiddels al meerdere artikelen geschreven over Slovenië, check hiervoor mijn Slovenië pagina of link gelijk naar de onderstaande artikelen:

Ik ga een roadtrip maken door Slovenië, reis je mee?

Overnachten in Kamp Koren en hiken langs Soca river

Raften op de Soca rivier – Slovenië

Must see: de Tolmin kloof en Triglav National Park – Slovenië?

Must visit: Op 1 na grootste grot in wereld: Postojnska Jama

Reisvideo Slovenië

Ik heb een reisvideo gemaakt van mijn totale reis door Slovenië. Heb je reisplannen voor een roadtrip door Slovenië? Bekijk dan zeker de reisvideo voor een impressie van de bestemming.

Heb jij vakantieplannen voor Slovenië?

Print Friendly, PDF & Email