Pinguïns in Zuid Afrika? Jazeker! Er zijn pinguins bij Boulders Beach nabij Kaapstad. Het kleine dorpje Boulders bij Simons Town is wereldberoemd geworden door de zogenoemde “zwartvoetpinguïns” die hier leven.

Hoe leuk…pinguïns spotten in Zuid Afrika

Boulders Beach is dé plek in Zuid Afrika waar je een Afrikaanse kolonie pinguïns kan spotten. Veel moeite hoef je er niet voor te doen want helaas is het hele gebeuren nogal toeristisch. Je koopt een toegangskaartje om over een aangelegd pad richting het strand te wandelen. Daar deze plek onderdeel is van het Nationale Park Tafelberg draag je automatisch bij aan het behoud van het Zuid-Afrikaanse wildpark, dat dan weer wel.

Bij de eerste pinguïn die ik spot roep ik al ‘ohhh‘ en ‘ahhh‘ maar even verderop liggen er gewoon tientallen te relaxen. Ik vind het werkelijk super gaaf om die beestjes de oceaan in- en uit te zien waggelen, wat een belevenis. In de reisvideo onderaan dit artikel zie je vanaf minuut 1.14 de pinguïns. In de video zie je direct ook wat je de rest van je dag op het Kaapse schiereiland nog allemaal kan doen en beleven.

*Lees ook roadtrip Kaapstad in 1 dag!
**Huur een auto via Sunny Cars in Kaapstad en bezoek de pinguïns!

Pinguïns spotten Boulders Beach Kaapstad

Pinguïns spotten Boulders Beach Kaapstad

Pinguïns spotten Boulders Beach Kaapstad

Pinguïns spotten Boulders Beach Kaapstad

Pinguïns spotten Boulders Beach Kaapstad

Pinguïns spotten Boulders Beach Kaapstad

Broedseizoen Pinguïns Boulders Beach Kaapstad

Van februari tot en met maart is het broedseizoen en dan zijn er dus extra veel pinguïns in de buurt. Als je het aandurft kan je op het nabijgelegen strandje het water in en wie weet zwem jij straks met een pinguïn.

Pinguïns spotten Boulders Beach Kaapstad

Hoe kom je in Boulders Beach?

Vanaf Kaapstad is het ongeveer 40 kilometer rijden naar Boulders Beach. De wegen zijn goed maar door alle haarspeldbochten en bergen moet je rekening houden met ongeveer een uur reistijd. Je hebt twee opties om te reizen naar Boulders Beach. Of je rijdt via het binnenland, volg hiervoor de auto wegen M3 en M64. Of rij net zoals ik de mooie kustweg, de M6.

Het beste is om er gewoon een hele dag voor uit te trekken en te genieten van alles dat het Kaapse schiereiland te bieden heeft. Onderweg naar Boulders Beach kom je zoveel leuke plekken tegen, dat je je de hele dag wel kan vermaken. Ik kwam pas na drie uur autorijden in Boulders Beach aan. Je kan ook met het openbaar vervoer naar Boulders Beach, het laatste metrostation van de Southern Suburbs Line stopt in Simon’s Town, 2 kilometer van Boulders Beach.

Wat mij betreft huur je gewoon een auto in Zuid-Afrika zodat je alle vrijheid hebt om je reisdag zo in te delen als jij dat wilt. Je kan hier al mijn ervaringen en tips voor veilig een auto huren in Zuid-Afrika lezen. De wegen zijn goed, alles is goed aangegeven en je kan prima zelf autorijden in Zuid-Afrika. Het enige waar je even aan moet denken is dat je in Zuid-Afrika links rijdt, dus lees ook even deze tips voor links rijden

> Navigeer naar: AdresKleintuin Rd, Simon’s Town, Cape Town, 7995, Zuid-Afrika.

Pinguïns spotten Boulders Beach Kaapstad

Nationale Park Tafelberg, Boulders Beach

Boulders Beach is één van de drie betaalde plaatsen in Nationale Park Tafelberg. Het bijzondere is dat het Zuid-Afrikaanse wildpark in stedelijk gebied ligt. Sinds 1998 is het wildpark een Nationaal Park op het schiereiland Kaap de Goede Hoop nabij Kaapstad. Ik verzeker je dat het een prachtige roadtrip wordt over het schiereiland.

De entree voor Boulders Beach bedroeg in 2019 ZAR75 (€4,60) voor volwassenen en R40 voor kinderen tot 11 jaar. De Pinguïn kolonie kan je het hele jaar zien. Het bezoekerscentrum is in deze maanden op deze tijden geopend:

  • December en Januari – 07.00 uur tot 19.30 uur.
  • Februari t/m April – 08.00 uur tot 18.30 uur.
  • Mei t/m september – 08.00 uur t/m 17.00 uur.
  • Oktober en November – 08.00 uur tot 18.30 uur.

Omdat je door een natuurgebied rijdt raad ik je aan om de CO2 uitstoot van de huurauto te compenseren om een steentje bij te dragen aan het natuurbehoud. Via Sunny Cars in Kaapstad kan dat eenvoudig met GreenSeat. Ben je benieuwd wat je uitstoot tijdens een reis met je huurauto? Het is logisch dat hoe meer je rijdt, hoe vervuilender je huurauto is.

Gebruik de gegevens van je autohuur reservering om bij GreenSeat te berekenen wat de gemiddelde CO2 uitstoot van jouw huurauto is. Daarna kan je de uitstoot ook direct compenseren! En het voordeel van een auto huren via Sunny Cars is dat je werkelijk All-Inclusive huurt. Er zitten geen addertjes onder het gras. Benieuwd wat ik ervan vind? Lees dan ook mijn Sunny Cars ervaringen artikel.

Heb jij de pinguïns ook al eens gespot in Zuid Afrika?

Print Friendly, PDF & Email