De afgelopen tijd hebben jullie veel over Thailand kunnen lezen. Ik was daar eind juli tijdens een persreis op uitnodiging van Tourism Authority Thailand. Het is alweer maanden geleden maar het voelt nog zo kort geleden. Ik schreef al over mijn Tuk Tuk race door Bangkok, maakte een fotoreportage over het vrijlaten van schildpadden en vertelde je over de eeuwenoude traditie van het loslaten van wensballonnen in Azië. Er komen nog veel meer verhalen aan want ik heb daar zoveel beleefd. Maar waarom was ik daar nou eigenlijk?

*Bekijk hier alle Thailand reistips!

Persreis Thailand 

Aan het begin van het jaar was er een korte periode van politieke onrust in het land en meden toeristen de bestemming. Toerisme Thailand wilde laten zien dat Thailand nog steeds dezelfde gastvrije bestemming is. Daarom werden er in één week tijd wereldwijd 900 mensen uitgenodigd die werkzaam zijn als journalist, blogger en/of reisagent. Daarnaast waren er touroperators aanwezig en diverse filmcrews. Alle aanwezigen kwamen in totaal uit 47 landen. Ik hoefde niet lang na te denken om naar Thailand af te reizen toen ik werd gevraagd.

Persreis Thailand

Situatie in Thailand

Deze reis was voor mij de ideale gelegenheid om te ervaren hoe het daar nu is, de mogelijkheden te ontdekken die Thailand biedt en te proeven hoe de sfeer is. Daarbij was het voor mij de eerste keer dat ik naar Thailand ging, überhaupt de eerste keer naar Azië dus die kans kon ik niet laten schieten.

Ik heb de beelden natuurlijk zelf ook gezien op televisie begin van het jaar en ook vrienden die ter plaatse waren vertelden over de onrust. Het openbare leven lag stil. Inmiddels heeft het leger de macht overgenomen in Thailand en is de rust wedergekeerd. Afgezien van soms een aantal militairen op straat heeft het land mij hartelijk ontvangen en heb ik geen moment het gevoel gehad dat het nu niet de tijd zou zijn om het te bezoeken.

Openingsceremonie in Bangkok

De eerste avond stond in het teken van een conferentie, “Thailand’s Best Friends Forever Mega Fam Trip 2014”. De grootste bijeenkomst ooit die Thailand heeft georganiseerd voor zoveel mensen uit zoveel landen.

Ik reisde naar Thailand met een groep van 9 mensen, mede bloggers, reisagenten en een touroperator. We werden ontvangen in het Bangkok Convention Center op de 22e verdieping. Gelijk goed dus voor een top uitzicht over de stad. Er was een uitgebreide receptie met gigantische buffetten.

Ik ben niet gauw verbaasd maar vond het erg bijzonder om hierbij aanwezig te zijn en dat het land er alles aan doet om toeristen te laten weten dat, “het land van de glimlach”, op ze wacht. Hooggeplaatsten van het Ministerie van Toerisme waren aanwezig en spraken ons toe in het Thai. Achterin de zaal zaten zes tolken en via onze headset konden we verstaan wat er werd gezegd. Er werden onder andere verschillende toeristische gebieden uitgelicht.

Met zijn allen hebben we een fantastische week beleefd in Thailand. Voor een aantal was het de eerste keer en sommige zijn al jaren trouwe Thailand bezoekers. Ik ben verrast door de bestemming en ga zeker weten nog eens terug. Als je ons zo ziet dan kun je wel geloven dat er mooie reportages uit voort (zijn) komen en die selfiestik is een must have, die hebben we de laatste dag allemaal gekocht op Koh San Road in Bangkok. ( Foto: v.l.n.r. Leo (Reisburo Apollo), Chantal (de Jong Intra Vakanties), Nop (gids), Gregg (Reisjunk.nl), Elisah (Interiorjunkie), Jennifer (zelfstandig reisagent), Me, Chantal (Reismatch), Olya (Aviareps), Evelien (zelfstandig reisagent) en Margo (Bestemming in beeld).

BIjeenkomst Convention Center Bangkok

Persreis groep in Bangkok

Persreis groep Thailand

Thailand reportages

Naar aanleiding van de reis naar Thailand heb ik veel artikelen geschreven op mijn eigen blog. Klik hier voor een overzicht dat varieert van de eerder genoemde persreis Thailand reportages tot het drinken van een drankje op 250 meter hoogte en een relaxt verblijf in een resort in Hua Hin.

*Bekijk hier alle Thailand reistips!

Koh Talu - Thailand

Heb jij al reisplannen voor Thailand de komende tijd?

 

Print Friendly, PDF & Email