Reizen doe ik het allerliefste en om de herinneringen vast te houden maak ik daarvan vele foto’s, video’s en schrijf ik dingen op die ik niet meer wil vergeten. Toen ik daarmee begon had ik nooit kunnen bedenken dat het uiteindelijk zou uitgroeien tot een reisblog. Het laatste waar ik aan dacht was dan ook wel personal branding…

Travel around with me

Toen ik mijn eigen blog lanceerde had ik totaal niet nagedacht over wat ik daar nou eigenlijk precies mee wilde. Ik liet mijn naam vastleggen als domeinnaam en registreerde een paar social media accounts met allemaal verschillende linken en namen. Op mijn blogavontuur leerde ik steeds meer en ontdekte ik pas later de hele bloggerscene. Het smaakte naar meer en hoewel ik genoot van mijn blog als middel om mijn passie te verwoorden wilde ik het ook naar een hoger level tillen. Tijd dus om mijn blog te gaan branden.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Personal branding voor een reisblogger

Personal branding voor een reisblogger

Maar een blog branden, hoe doe je dat? Wekenlang heb ik nagedacht over een nieuwe naam. Vele haalden het niet en bij andere was ik zwaar teleurgesteld dat ze al bestonden en waren vastgelegd. Mijn blog is heel persoonlijk, dat wil ik ook zo houden en uitstralen. De naam “Travel around with me” staat daar precies voor. Ik hou van reizen in het algemeen, zowel ver weg als dichtbij en daar ging designer Denise mee aan de slag. Zij ontwierp mijn logo dat in een oogopslag laat zien dat de wereld aan mijn voeten ligt en dat ik daarover schrijf. Dat ik binnen het fenomeen reizen enkele passies heb en mij daar op richt als niche koos ik er bewust voor om het logo vrij algemeen te houden.

Je eigen persoonlijkheid, kennis en ervaring, dat is je grootste personal branding en dat doet iedereen op zijn of haar eigen manier. Daarnaast kan je natuurlijk gebruik maken van hulpmiddelen om je naamsbekendheid te vergroten en te zorgen dat je naam niet wordt vergeten. Mijn in stijl gebrande visitekaartje is in lijn met mijn website en alle gegevens staan erop.

Items die je kan branden
Tot op de dag van vandaag begrijp ik niet waarom sommige bedrijven items en/of gadgets branden die bij vele personen direct in de prullenbak belanden. Er zijn tegenwoordig zoveel unieke mogelijkheden om je bedrijf en/of dienst onder de aandacht te brengen en dat hoeft echt niet duur te zijn. Kies voor iets dat bij je past en denk na over wat je ermee wil bereiken.

Ik ben enthousiast over mijn reisblog en vertel daar graag over, daarnaast vind ik het uiteraard leuk als steeds meer bezoekers mijn website ontdekken. Voor mij is het dus van belang dat mensen weten hoe ze mij kunnen vinden online en wat mijn URL is.

Mijn telefoon gebruik ik het allermeeste en ter bescherming zit daar een hoes omheen. Ik heb ervoor gekozen om die hoes te branden met mijn logo en daaronder de tekst “ Travel around with me”. Reken maar dat mijn telefoon nu zorgt voor een praatje. Mocht jij dus binnenkort een nieuwe iPhone kopen kijk dan eens naar de mogelijkheden om de beschermhoes daarvan te gaan branden.

Branded telefoonhoes

Niet te missen op reis is een kofferlabel waarop mijn naam staat vermeld, you never know en dan is het wel fijn als men weet het dat mijn bagage is. Jaren liep ik rond met kofferlabels van allerlei organisaties maar sinds kort heb ik mijn eigen kofferlabel.

Branding kofferlabel

Travel around with me
Reis mee met mij online! Met dank aan mijn blog ben ik soms in de bevoorrechte positie om namens diverse merken dingen te ondernemen of zelfs items van brands te dragen of gebruiken. Toen dacht ik ineens, waarom niet een vest en t-shirt bedrukken met mijn eigen logo en link? Dat zou ook een hoop verbaasde blikken besparen als ik weer eens foto’s maak of een video opneem op (voor andere vreemde) locaties. Als je net zoals ik voor de kleding van kwaliteit kiest dan heb je een fijn t-shirt en warm vest die zoals je ziet op de boot in Jordanië goed van pas kwam.

travelaroundwithme-tshirt-bedrukken-digitransfer

digitransfer-kleding-bedrukken-branding

Ik ben benieuwd of jij je als (reis)blogger bewust bent van je personal branding en of je gebrande items gebruikt?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email