Hou jij van toffe dingen doen op reis? Kies dan voor de winterse adrenaline activiteit paragliding in La Clusaz skigebied. Zweef door de lucht als een vogel en geniet van het uitzicht op het mooie bergdorp.

Paragliding La Clusaz skigebied

Ga je op wintersport vakantie naar La Clusaz dan kan je naast skiën ook nog een heleboel andere toffe dingen beleven. Als je van adrenaline houdt en van toffe activiteiten dan raad ik je zeker aan om te kiezen voor paragliding in La Clusaz skigebied. Eigenlijk moeten we deze winter activiteit parapente noemen want dat is het Franse woord voor deze belevenis.

Tot op het laatste moment was het spannend of wij daadwerkelijk zouden gaan paragliden. Het was een bewolkte dag en de weersvoorspellingen qua wind waren niet al te goed voor de middag. Maar de weergoden bleken toch het beste met ons voor te hebben en toen we met de skilift op de top kwamen kregen we daadwerkelijk een ‘GO’ voor deze belevenis.

Ik ben geen hele goede skiër en ik vond het dan ook best even spannend om op mijn ski’s klaar te staan voor de vlucht. Je staat aan een vrij steile piste want je moet natuurlijk wel vaart maken voordat je de lucht in gaat. Terwijl ik mijzelf installeer op de ski’s maakt de instructeur alles klaar. Dat blijkt zo gedaan te zijn, het scherm wordt uitgelegd, hij trekt zijn harnas aan, ik stap er ook in, hij snoert wat dingen aan en wij zijn klaar voor vertrek. Als de andere paraglider naast mij al in de lucht zweeft is het onze beurt voor de afdaling.

Ik heb er zin in! Ik voel geen angst, alleen gezonde spanning. Ik verbaas mij erover als ik ineens niets meer onder mijn voeten voel en besef dat we al in de lucht hangen. Wowww, wat gaaf! Wat een heerlijk gevoel is dit. We zweven door de vallei over de bergtoppen en ik kijk mijn ogen uit. Dit is echt zo bijzonder. Je hoort op de wind na, helemaal niets. We trekken aan het touw om het scherm naar rechts te bewegen en vervolgens gaan we weer naar links. Mijn instructeur vind het wel leuk om mij wat acrobatische technieken te laten ervaren. Ik vind het minder leuk, zo gek gevoel in mijn buik. Laat mij maar lekker zweven. Voor ik het weet zie ik in de verte al een grote sneeuwvlakte waar we gaan landen. Binnen 10 minuten sta ik weer met beide benen op de grond maar wel een fantastische ervaring rijker!

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Ga ook parapenten in La Clusaz

Er zijn meerdere organisaties die paragliding in La Clusaz skigebied aanbieden. Wij zijn door de lucht gevlogen met ‘Aravis Speedriding‘. Helaas is de website alleen in het Frans maar je kan wel een Engels sprekende parapente instructeur vragen. Er zijn diverse mogelijkheden voor paragliding in La Clusaz.

In totaal vlieg je maximaal 10 minuten door de lucht en dan sta je alweer met beide benen op de grond. Alles bij elkaar ben je maximaal een uur kwijt aan deze activiteit.

Parapenten in La Clusaz

Wat is paragliding? Dit wil je weten!

Wat is paragliding? Het doel van paragliding is om zo lang mogelijk in de lucht te vliegen op een natuurlijke manier. Je zweeft geruisloos door de lucht aan een scherm dat bestaat uit gekleurd textiel en lijnen. Je zal je verbazen dat al het materiaal bij elkaar nog geen 7 kilo weegt en makkelijk in een rugzak past. ‘Overlandvliegen’ in de bergen is het gaafste omdat je je echt een vogel voelt die langs bergtoppen en over valleien zweeft. 

Het verschil tussen paragliding en parapente? Er is geen verschil, het is namelijk precies dezelfde activiteit. Het enige verschil is de benaming in twee talen. Paragliding is het Engelse woord en parapente het Franse woord voor wat wij in het Nederlands schermvliegen noemen.

Is paragliding gevaarlijk? Elke sport kent zo zijn risico’s, belangrijk is dat altijd aan alle veiligheidsvoorschriften wordt voldaan. Het enige wat ik je kan aanraden is om met een betrouwbare organisatie te gaan paragliden. Ik snap dat je teleurgesteld bent als je parapente ervaring niet kan doorgaan vanwege het weer, maar het is juist goed om te weten dat een organisatie dan vluchten aflast.

Ga je paragliden in een wintersport gebied zorg dan in elk geval dat je je skihelm bij je hebt. Persoonlijk was ik een beetje bang voor de landing op ski’s. Ik ben geen hele goede skiër maar dat viel reuze mee. De landing gaat heel ‘smooth’ en met een ervaren instructeur sta je zo weer op de grond. Ik wiebelde hoogstens een beetje omdat ik niet gelijk mijn evenwicht terug had.

Zou jij ook wel eens willen paragliden in La Clusaz skigebied?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email