Paardrijden is mijn grootste passie en ik heb een grote liefde voor deze edele dieren. Gezien het feit dat ik veel reis probeer ik ook vaak te gaan paardrijden op reis. In dit artikel deel ik de tofste plekken waar ik ooit ben gaan paardrijden op reis.

Paardrijden op reis, de tofste plekken

Ik ben opgegroeid in een familie van paardensport liefhebbers en vanaf het moment dat ik kon lopen kon ik ook paardrijden. Vroeger had ik een verzorgpony die ik ook uitbracht in de wedstrijdsport tot M- niveau in de disciplines, dressuur, springen en cross. Vanwege mijn studie moest ik stoppen met het rijden van officiële wedstrijden maar sindsdien rij ik overal waar het kan en huur ik vaak een paard op reis. In dit artikel deel ik de tofste plekken waar ik ooit ben gaan paardrijden toen ik op reis was.

*Check hier alle tips voor paardrijden op reis en Bucketlist Buitenritten!

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Paardrijden op de Azoren, Sete Cidades Sao Miguel

Zwemmen met paarden – Djerba – Tunesië

Zwemmen met paarden wilde ik al jaren. Vroeger ging ik vaak met mijn eigen pony zwemmen. Toen ik op Djerba was, het enige eiland in Tunesië, had ik de kans om te gaan zwemmen met een Arabisch paard. We vertrokken vanaf een stal in een klein dorp en op weg naar het strand gierde de wind door de manen van mijn paard. Met zijn oren recht vooruit wist hij dat we naar de zee reden.

Eenmaal op het strand heb ik mij omgekleed en genoot ik ervan om met deze Arabische beauty te gaan zwemmen in de zee. Wat een belevenis! Wil jij ook zwemmen met paarden op Djerba? Bezoek de website van Zitouna Stables voor meer informatie.

*Lees hier mijn uitgebreide artikel over zwemmen met Arabische paarden in Tunesië.

Zwemmen met paarden - Djerba - Tunesië

Paardrijden op Shires – Lake District – Engeland

Een gierende wind raast er door de manen van mijn paard, ik rode wangen van de kou en met een zoute smaak op mijn lippen galoppeer ik door de branding van de zee. Het gekletter van de grote paardenhoeven op het zand geven mij een euforisch gevoel.

De grote Shire paarden zien er misschien wat ‘lomp’ uit maar ze rijden heel fijn en hebben een ontzettend lief karakter. Je kan geen topsnelheden behalen zoals met een Arabisch paard maar dat hoeft ook niet. Rijden op een Shire is gewoon genieten, zeker in de mooie omgeving van het Engelse Lake District. Wil je ook op een Shire rijden in het Lake District? Check de mogelijkheden op de website van Cumbrian Heavy Horses.

*Ook leuk, in Nederland kan je ook een buitenrit reserveren op een Shire in de Loonse en Drunense Duinen

Paardrijden op Shires - Lake District - Engeland

Paardrijden op IJslanders – IJsland

Een paar jaar geleden waren mijn zusje en ik op vakantie in IJsland, de gelegenheid om eindelijk eens op een IJslander te gaan rijden. We kozen voor een tocht van zes uur doorhet binnenland. Het was onze droom om een keer te ervaren hoe het is om te rijden op een ras dat als unieke eigenschap een extra gang heeft.

Ik kan je vertellen de tölt zit en rijdt heerlijk. IJslandse paarden hebben een pittig en lief karakter en een zeer goed uithoudingsvermogen. Ideaal voor urenlange buitenritten door de prachtige natuur van IJsland. Wist je dat je in Nederland ook een stal hebt met alleen maar IJslanders? Op Vlieland kan je buitenritten maken op een IJslander.

*Lees hier alles over paardrijden in IJsland.
**Ontdek hier alles over paardrijden in de winter in IJsland op het zwarte strand van Vik.
***En bekijk hier het paardrijden op een IJslander op het strand van Vlieland op de Wadden. 

Paardrijden op IJslanders - IJsland

Paardrijden op een Lippizaner – Lipica – Slovenië

De bakermat van het Lippizaner paardenras is Lipica, gelegen in Slovenië. Het Lippizaner ras vind ik een van de mooiste paardenrassen dat er is. De hoge hals aanzetting van het paard geeft ze een trotse indruk.

In de omgeving van de stoeterij in Lipica kan je mooie buitenritten maken. Maar het tofste is misschien wel dat als je een gevorderde ruiter bent je hier de mogelijkheid hebt om een ‘hogeschool dressuur’ cursus te volgen.

*Ga naar de Lipica Stud Farm in Lipica in Slovenië en/of volg lessen in Hogeschool dressuur.
**Ik volgde een roadtrip route door Slovenië van een week en ging ook paardrijden op een Lippizaner in Radolca.

Paardrijden op een Lippizaner - Lipica - Slovenië

Paardrijden op de Azoren – Eiland São Miguel

Ohh wowww dit was mij toch ook wel een buitenrit zeg! Uren lang ben ik gaan paardrijden op de Azoren. Een lange galop over een bergkam, enorme uitzichten die nog beter zijn vanaf een paardenrug en genieten van de mooie natuur op de Azoren. Fantastisch en een dikke 10+ aanrader!

*Lees hier alles over paardrijden op de Azoren op São Miguel.

Op paardrijvakantie met Paardenpas Reizen

Ga jij wel eens paardrijden op reis?

Print Friendly, PDF & Email