Dat ik overal ter wereld ga paardrijden weten jullie inmiddels wel. Dus toen ik een week een roadtrip maakte door Slovenië had ik natuurlijk ook geregeld dat ik ging paardrijden op Lippizaner in Radolca in Slovenie . Deze keer op een Lippizaner!

Paardrijden op Lippizaner in Radolca in Slovenië 

De Lippizaner is een warmbloedig paardenras en kent zijn oorsprong op de Habsburgse keizerlijke hofstoeterij “Lippiza“, nu bekend als Lipica in Slovenië. Het leukste aan het Lippizaner ras vind ik dat de veulens bruin of zwart worden geboren en later een schimmelkleur krijgen.

Hoe ouder ze worden hoe witter de paarden ook worden. De paarden hebben een zacht maar temperamentvol karakter en houden ervan om uitgedaagd te worden en kunnen soms behoorlijk pittig zijn.

*Nieuwe paardrijdspullen nodig? Bekijk de webshop van Divoza.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Paardrijden in Slovenie op een Lippizaner

Paardrijden in Radolca

Ik keek er dan ook erg naar uit om voor het eerst een Lippizaner te mogen berijden. Toen ik bij de stal in Radolca kwam was het ontvangst wat vreemd, de Sloveense boer leek niets van mijn afspraak te weten. Met handgebaren werd mij duidelijk gemaakt dat ik het witte paard alvast mocht gaan vangen in de weide. Toen ik de schimmel had opgezadeld en klaar was om te gaan, kwam er een meisje aan op een paard. Het was duidelijk dat ik met haar mee kon rijden.

Mijn paard had er zin in en dribbelde de bosweg in, ik voelde het temperament onder mij. Op een grote glasvlakte kon ik haar de vrije hand geven en gierden de wind door onze manen en haren, heerlijk! Ik bedankte haar vriendelijk na een uur en ging weg, de boer verbaasd achterlatend. In de avond ontving ik een e-mail van Konjeniski Klub Vihar, wat bleek? Ik was bij de verkeerde stal geweest! Hoe erg is dat!

Paardrijden Radolca

Paardrijden in Radolca - Slovenie

Paardrijden in Radolca - Slovenie

Paardrijden in Radolca - Slovenie

Paardrijden op een Lippizaner

Tips auto rondreis door Slovenië

Op uitnodiging van “Mijn Slovenië maakte ik een roadtrip van een week. Wil jij meer informatie over de mogelijkheden qua reizen en wat je allemaal kan doen in Slovenië? Bezoek dan de website. Ik heb inmiddels al meerdere artikelen geschreven over Slovenië, check hiervoor mijn Slovenië pagina of link gelijk naar de onderstaande artikelen:

  1. Raften op de Soca rivier – Slovenië
  2. Vergeet na Postojnska Jama, Predjama Castle niet
  3. Ik ga een roadtrip maken door Slovenië, reis je mee?
  4. Overnachten in Kamp Koren en hiken langs Soca river
  5. Must visit: Op 1 na grootste grot in wereld: Postojnska Jama
  6. Must see: de Tolmin kloof en Triglav National Park – Slovenië?

Kransjka Gora- Triglav National Park

Reisvideo Slovenië

Ik heb een reisvideo gemaakt van mijn totale reis door Slovenië. Heb je reisplannen voor een roadtrip door Slovenië? Bekijk dan zeker de reisvideo voor een impressie van de bestemming.

Ben jij wel eens gaan paardrijden op een Lippizaner in Radolca in Slovenië ?

Print Friendly, PDF & Email