Eind juli werd ik uitgenodigd door de regio Vechtdal in Overijssel om daar een tweetal dagen te vertoeven. Hier ben ik gaan paardrijden bij Laurenshoeve Den Ham, een manage waar je ook springlessen kan volgen en buitenritten.

Paardrijden in het Vechtdal

Net zoals in andere delen van Nederland zijn er in het Vechtdal ook genoeg mogelijkheden om te gaan paardrijden. De Stichting Hippisch Toerisme Nederland, ook wel de paarden VVV van Nederland genoemd, biedt een overzicht hiervan. Kaartnummer 17 gaat over de ruiterroutes in het Vechtdal. Van Hardenberg tot Ommen en omgeving is een uitgebreid ruiterpaden netwerk van maar liefst 43 kilometer.

Ik keer er dan ook ontzettend naar uit om het Vechtdal vanaf een paardenrug te gaan ontdekken. Draven door de bossen, genieten van de heidevelden, stappen door de vennetjes en galopperen over de zandverstuiving. Helaas raasde er uitgerekend dat weekend een zeldzame zomerstorm over ons land.

Paardrijden Laurenshoeve Den Ham

Bij aankomst op Manege Laurenshoeve in Den Ham hoefde ik niet lang te treuren. In plaats van de natuur in kreeg ik nu dressuur- en spring les. Als ervaren ruiter kan ik je vertellen dat hier niet een uur wordt rond gehobbeld maar dat je daadwerkelijk gaat paardrijden. Alle manegepaarden zijn goed getraind en kunnen meer dan een gemiddeld manegepaard.

Ik kreeg het paard Verona toegewezen, met haar 20 jaar een oudje op stal, maar nog steeds welwillend om te werken. Tijdens de les moet ze even loskomen maar na een twintigtal minuten loopt ze er goed doorheen.

Wat niet vanzelfsprekend is op elke manege is het hier wel. Iedere les bestaat voor 45 minuten uit dressuur waarna er nog een kwartier over is om te springen. Als oud wedstrijdrijder is het geweldig om weer even een sprong te kunnen maken want op veel maneges kan dit niet. Gelukkig heeft Verona er ook zin in en binnen no time springen we over 70 centimeter heen.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Paardrijden Laurenshoeve Den Ham

Ook naar de Laurenshoeve in Den Ham?

Manege Laurenshoeve is aangesloten bij de FNRS en heeft 4 sterren. Naast de manege bestaat de Laurenshoeve ook uit een kleinschalig vakantiepark, camping en groep accommodatie.

Paardrijden-Laurenshoeve (2)

Waar ga jij graag paardrijden in Nederland?

Print Friendly, PDF & Email