Ga jij deze zomer op vakantie naar Kreta en ben je aan het kijken wat je er allemaal qua activiteiten kan gaan doen en beleven? Als je net als ik een paardenliefhebber bent dan moet je gaan paardrijden op Kreta.

Paardrijden op Kreta, ontdek eiland vanaf paardenrug

Waar ik ook naar toe ga op vakantie, ik ga altijd kijken naar de mogelijkheden om te gaan paardrijden op reis. Het Griekse eiland Kreta is een mooie omgeving om te gaan paardrijden. Rustig door de heuvels paardrijden langs pittoreske witte Griekse huisjes in de bergen en daarna volle galop over het strand van Griekenland.

Als je gaat paardrijden op vakantie is het altijd afhankelijk van je rijervaring welke buitenrit je kan gaan maken. Wees daarin ook eerlijk naar jezelf en kies alleen voor een buitenrit voor gevorderden als je ook daadwerkelijk goede rijervaring hebt. Als je op strand vakantie bent in het populaire Chersonissos dan kan je gaan paardrijden bij bijvoorbeeld de Arion Stables.

Ben je in een andere regio op vakantie op het eiland Kreta dan zijn er altijd wel ergens stallen in de buurt waar je kan gaan paardrijden op Kreta. In de buurt van Heraklion kan je bijvoorbeeld terecht bij Finikia Hersonissos Horse Riding. Dit is echt een stal die wij zouden aanraden omdat wij zeker weten dat de paarden hier goed worden verzorgd en ze veel verschillende mogelijkheden aanbieden. De stal is daarnaast ook lid van The Greek Scientific Association of Therapeutic Riding and Hippotherapy (GSATRH).

Hou er rekening mee dat als je wilt gaan paardrijden op Kreta je meestal in de ochtend of in de avond kan gaan paardrijden. In de zomermaanden is het warm op het Griekse eiland en dan kan er laat in de ochtend en in de middag niet worden paardgereden omdat het dan te warm is voor de paarden. Als je kiest voor een paardrijd excursie dan zijn er vaak ook mogelijkheden dat je wordt opgehaald bij je accommodatie voor een transfer.

Ga je op vakantie in Chersonissos dan kan je hier alvast wat locaties voor een verblijf uitzoeken. Qua paardrijden op Kreta kan je meestal kiezen uit een buitenrit van gemiddeld twee uur, een halve dag tour, een dag tour of een Moonlight buitenrit. Ik wens je alvast veel plezier om Kreta vanaf een paardenrug te ontdekken.

*Bekijk hier de buitenritten van Finikia Horse Ring Tours.
**Hou je ervan om de wereld te paard te ontdekken? Bekijk ook deze paardrijden op reis tips.   

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Paardrijden Kreta

Zou jij ook wel eens willen gaan paardrijden op Kreta tijdens je vakantie?

Print Friendly, PDF & Email