Paardrijden in Israël, dat kan bij de Mechora Ranch nabij Kerem Maharal. Op de ranch in de groene vallei staan 20 Quarter Horses waarmee je een dagtocht of zelfs trektochten te paard kan maken. Geniet je liever van een georganiseerde paardrijvakantie? Ook in Israël worden ruiterreizen aangeboden.

Paardrijden in Israël, Mechora ranch

Middenin het karmelgebergte, op een hoogte van 500 meter, is de Mechora Ranch gelegen in het plaatsje Kerem Maharal. Vanaf hier kan je buitenritten maken te paard van een paar uur tot zelfs meerdaagse tochten door de bossen en over de open vlakten. Eigenaar John vertelde mij dat er veel wordt paardgereden in Israël en dat er door het hele land korte ritten en meerdaagse trektochten te paard mogelijk zijn. In principe kan je het hele jaar door paardrijden in Israël maar in de zomermaanden, juli en augustus, wordt er minder vaak gereden vanwege de warmte.

Op de Mechora Ranch runt John samen met zijn vrouw de stallen waar ongeveer 20 Quarter Horses staan. Vanaf de ranch ben je in nog geen tien minuten op de open vlakte waar je kan paardrijden door de groene vallei. Wij maakten een rustige rit te paard omdat er iemand bij was die voor de eerste keer ging paardrijden. Voor de paarden was de route prima, al lagen er wel erg veel stenen op de paden en meer dan een kort drafje was hier dan ook niet mogelijk.

Onderweg kwamen we een aantal militairen tegen die blijkbaar in hetzelfde gebied een oefening hielden. Het precieze gesprek heb ik niet verstaan en daar werd verder ook niet over gesproken maar na een tijdje heen en weer bakkeleien mochten we dan toch verder rijden door het gebied.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Paardrijden in Israël

Paardrijden Karmelgebergte

Ik verbaas me erover hoe groen het hier is en als we het ene heuveltje op en de volgende af rijden hebben we de mooiste vergezichten. Naast reizen en paardrijden is fotograferen ook één van mijn grote passies. Mijn goede camera kan ik niet meenemen op het paard dus daarvoor heb ik altijd mijn compactcamera bij mij en mijn telefoon.

Aangezien ik wel eens onhandig ben en iets laat vallen ben ik blij met de reisgadget myBunjee die ik onlangs ontdekte. Ik schreef hier al eerder een blog over maar ook met paardrijden is het handig om te gebruiken.

Ruitervakantie Israel

Paardrijvakantie Israël

Wil jij genieten van een ruiterreis en de hele dag met paarden in de weer zijn tijdens een paardrijvakantie in Israël? Ik ontmoette Patricia eens en zij biedt met haar bedrijf Paardenpas overal ter wereld paardrijvakanties aan. In Israël biedt zij de twee onderstaande paardrijvakanties aan. Klik verder en zie op de website van Paardenpas paardrijvakanties alle informatie.

  1. Trektocht te paard;
  2. Paardrijvakantie Galilea Israël.

Paardrijvakantie Israël

Reistips Israël

Ik ben gaan paardrijden in Israël tijdens mijn individuele rondreis Israël. Ik heb meerdere reisblog Israël artikelen die handig zijn om ook even te lezen als je een rondreis Israël gaat plannen. Zelf heb ik ervoor gekozen om mijn eigen rondreis samen te stellen en alles los te reserveren.

Een auto huren in Israël, deed ik via Sunny Cars omdat ze all-in autoverhuur aanbieden. Je kan er ook voor kiezen om een rondreis naar Israël met TUI samen te stellen. Op de onderstaande Google Maps kaart kan je precies de rondreis Israël route zien die ik heb afgelegd inclusief alle locaties waar ik ben geweest en de hotels waar ik heb geslapen.

*Tip, lees ook; Wist je dat over Israël?
**
En check mijn reisadvies en reistips Israël

Reisvideo Israël

Wil je alvast wat indrukken op doen van wat je kan verwachten tijdens een rondreis Israël? Bekijk dan eens mijn Israël reisvideo voor een impressie van deze bestemming.

Zou jij ook wel eens willen paardrijden in Israël?

Print Friendly, PDF & Email