Waar zou jij wel eens willen paardrijden in Nederland of een buitenrit willen maken? Wil je paardrijden op het strand of aan zee? Wil je genieten van een buitenrit te paard in Brabant of een dagje paardrijden op de Veluwe?

Tips voor paardrijden in Nederland

Wil jij ergens een paard huren om te gaan paardrijden in Nederland? Een buitenrit maken op het strand, genieten van paardrijden op Vlieland aan zee, een dagje paardrijden op de Veluwe of een buitenrit te paard in Brabant. Er zijn zoveel mooie plekken waar je kan paardrijden in Nederland.

Dit artikel wordt constant uitgebreid met nieuwe tips voor leuke buitenritten in Nederland. Ik kan je in elk geval de onderstaande tips geven want hier ben ik zelf gaan paardrijden in Nederland:

Paardrijden aan zee in Nederland

Paardrijden aan zee en op het strand is fantastisch! Zodra de paarden de frisse zeelucht snuiven merk je dat ze er zin in krijgen. De meeste paarden die je kan huren bij een manege in Nederland weten dat als ze bij het strand in de buurt komen dat het tijd is om de benen te strekken.

Er zijn ontzettend veel maneges in Nederland waar je als gevorderde ruiter een paard kan huren voor een buitenrit over het strand en aan zee. Ik ben op deze locaties gaan paardrijden en schreef er uitgebreide artikelen over:

  1. Vlieland – Paardrijden op IJslanders.
  2. Noord-Holland – Paardrijden aan zee vanuit Bergen.

Paardrijden aan zee in Nederland

Paardrijden op strand Egmond + Kennemerduinen

Een buitenrit te paard vind ik de ultieme manier om te ontspannen in de natuur. In de omgeving van Bergen heb je drie maneges. Manege Poelenburg in Schoorl en Manege Groot en Manege de Hoef zijn beide in Egmond aan den Hoef gelegen. Op alle drie de maneges heb je mogelijkheden om te gaan paardrijden en als je wilt een buitenrit te maken.

Over het paardrijden kan ik nog wel wat langer uitweiden, dus heb ik er een apart blog over geschreven dat je hier kan lezen: Paardrijden aan zee vanuit Egmond aan den Hoef. Huur je een paard bij Manege de Hoef dan ga je ook paardrijden door de Kennemerduinen.

Manege de Hoef: lees hier alles over buitenritten. Bekijk hier de huidige maatregelen.
Kosten:
bekijk de prijslijst voor buitenritten.
Ervaring:
strandritten alleen geschikt voor zeer ervaren ruiters. Onervaren ruiters kunnen geen buitenrit maken.
Wanneer:
Strandritten alleen vroeg in de ochtend en buiten het hoogseizoen (september tot mei).
Privé buitenrit:
op aanvraag, er gaat altijd een ervaren begeleider mee.
Maximum gewicht: het maximale gewicht voor ruiters is 100 kilo.
Buitenritten: 
keuze uit duinritten en strand buitenritten.

*Let op, je kan hier alleen contant betalen en niet pinnen.

Paardrijden op het strand Egmond aan den Hoef

Paardrijden aan zee en op strand op Vlieland

Een weekendje weg naar een van de Nederlandse eilanden is altijd een goed idee en als je ook nog eens van paardrijden houdt is het helemaal fantastisch! Op de Nederlandse waddeneilanden zijn er veel mogelijkheden voor paardrijden aan zee en buitenritten op het strand. Zo ben ik eens gaan paardrijden op het strand op Vlieland met mijn zusje. Hier lees je al onze ervaringen over paardrijden op IJslanders op Vlieland.

Manege Stal Edda: lees hier alles over buitenritten.
Kosten:
bekijk de tarieven voor buitenritten.
Ervaring:
buitenritten voor beginners en voor gevorderde ruiters. Strandritten zijn alleen voor ervaren ruiters.
Wanneer:
buitenritten om 10:00 uur, 14:00 uur en bij drukte ook om 19:15 uur. Strandritten kunnen alleen bij laagtij.
Privé buitenrit:
op aanvraag, er gaat altijd een ervaren begeleider mee.
Maximum gewicht: het maximale gewicht voor beginnende ruiters is 90 kilo, gevorderde ruiters is 95 kilo.
Buitenritten: 
keuze uit duin- en bosritten en strand buitenritten. Er is ook een 3 uur durende Lange Paalrit, Posthuysrit of Töltles mogelijk.

Paardrijden in Nederland

Dagje paardrijden in Limburg – De Meinweg

Wil jij een dagje gaan paardrijden in Limburg? Nationaal Park De Meinweg is een prachtig natuurgebied in Limburg en ideaal voor een mooie buitenrit te paard. Helaas heeft er de afgelopen weken een brand gewoed in het natuurgebied dus informeer goed naar de mogelijkheden en stel je verwachting bij qua natuur want de brand woedde op 1 kilometer afstand van Manege en Renstal Venhof. Lees hier alles over leuke uitjes en activiteiten in Limburg en lees hier meer over mijn ervaringen van paardrijden op De Meinweg.

Manege en Renstal Venhof: bekijk hier de website van de stal
Kosten:
25 Euro per persoon per uur.
Informatie: 
de website is niet heel duidelijk, maar ze weten wel alles van paarden! Bel of mail ze gewoon even voor alle informatie. Telefoon: +31 (0)475 531495 – e-mail: info@venhof.nl. Ze zijn gesloten op maandag en dinsdag.

Dagje paardrijden in Limburg

Paardrijden in Brabant – Oisterwijkse bossen

Toen ik aan het wandelen was in de Oisterwijkse bossen zag ik dat hier ook een hele ruiterroute loopt. Ik zei gelijk tegen mijn vriend, ik ga een keer terug met mijn zusje om hier te gaan paardrijden in Brabant. Wat een mooie omgeving! En als je zelf een paard hebt is het ook ideaal want in de nabijheid van de Oisterwijkse bossen kan je je trailer parkeren en genieten van een lange buitenrit. Onderweg zijn er genoeg voorzieningen voor de paarden waar ze ook even tot rust kunnen komen.

Ik ben dus zelf niet gaan paardrijden in Brabant maar ik zocht wel alvast uit voor de toekomst waar er een manege is waar ik paarden kan huren voor een buitenrit in Brabant door de Oisterwijkse bossen. Helaas was dat minder eenvoudig dan ik had gedacht. Manege het Halster dat het meest dichtbij ligt verhuurt geen paarden aan mensen die niet rijden op de stal. Op zich goed, want niet iedereen kan zomaar buiten gaan paardrijden.

Ik las wel over Berrie Kardol, die buitenritten op Friese paarden aanbied. Hij heeft geen website maar je schijnt hem te kunnen bereiken via +31 13 522 0771. Ik moet het nog proberen zodra ik plannen heb die kant op te reizen.

Paardrijden in Brabant

Waar zou jij wel eens willen paardrijden in Nederland of een buitenrit willen maken?

Print Friendly, PDF & Email