Wil jij dolgraag paardrijden in IJsland? Je kan een buitenrit van een uur maken tot een dagje paardrijden en zelfs kiezen uit vele paardrijvakanties in IJsland. Of je nu in de lente, zomer, herfst of winter naar IJsland op vakantie gaat, er zijn altijd mogelijkheden om te gaan paardrijden op een IJslander.

Paardrijvakanties en paardrijden in IJsland

Paardrijden in IJsland is super gaaf! Hoe kan je beter de ruige natuur van IJsland verkennen dan te paard? En dan ook nog eens op een IJslander, niet alleen een leuk paard met een ontzettend fijn karakter maar je kan ook nog eens ervaren wat de tölt is en hoe dat aanvoelt. Ideaal voor tijdens een lange buitenrit. Als je dan toch een beetje vermoeid wordt van het draven kan je overschakelen naar de tölt als je paard dat niet zelf al doet zodat je nog langer kan genieten van je buitenrit.

Of je nu in de zomer of in de winter naar IJsland gaat, paardrijden in IJsland is altijd mogelijk. Alleen bij zeer hevige sneeuwstormen gaan buitenritten natuurlijk niet door. Veiligheid gaat boven alles. Maar die IJslandse paarden zijn meer gewend dan Nederlandse ruiters dus volop kans dat je gewoon kan opstappen voor een fijne buitenrit op een IJslander. Ik ben nu twee keer in IJsland geweest en tijdens mijn eerste reis vond ik de tijd en had ik het geld om zelfs twee keer te gaan paardrijden.

Wat betreft het paardrijden in IJsland kan je vele kanten op. Wil jij een paardrijrit van een uur maken? Of wil je genieten van een lange paardrijtochten door IJsland? En wat is lang, is dat een rit van 2 á 3 uur of wil jij echt een paardrijtocht van 8 uur maken? Voor de echte paardenliefhebbers zijn er ook volop ruiter- en paardrijvakanties mogelijk vanaf 3 dagen tot een week en zelfs 10 dagen.

*Spullen nodig voor paardrijvakantie? Shop je paardrijspullen bij Divoza!
*Tip: bekijk eens deze website: Horses of Iceland, prachtige foto’s en video’s en alle info over IJslandse paarden. 

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Paardrijvakanties en paardrijden in IJsland

Waar paardrijden in IJsland? Van 1 dag tot paardrijvakanties

Waar kan je paardrijden in IJsland? Wees gerust, dat kan bijna overal. Als jij met je huurauto een roadtrip IJsland gaat maken dan zal je onderweg vele stallen zien waar vandaan paardrijtours worden aangeboden. Geef bij je reservering altijd door wat je paardrijd niveau is zodat daar rekening mee kan worden gehouden indien mogelijk. Heb je niets gereserveerd van te voren maar wil je toch erg graag gaan paardrijden? Trek de stoute schoenen aan en loop gewoon een stal binnen om te vragen naar de mogelijkheden. Zelf had ik eens zoveel geluk dat ik mocht meehelpen met het drijven van de paarden van het ene stuk land naar een ander stuk land.

Goedkoop paardrijden in IJsland is onmogelijk. De excursies voor een paar uur tot aan hele vakanties zijn prijzig. Paardrijden is zowel een dure sport als een dure excursie op IJsland. Via GetYourGuide Rijtours is de goedkoopste optie vanaf €55,- voor 30 minuten tot aan €165,- voor 7 uur paardrijden. Aan de andere kant voor die prijs zit je wel de hele dag in het zadel. Kijk eens naar het aanbod aan rijtours van een paar uur tot aan een dag tot aan lange paardrijvakanties via de onderstaande organisaties.

  1. Een uur paardrijden tot een dag paardrijden, bekijk de mogelijkheden vanaf €55,- via GetYourGuide Rijtours;
  2. Bekijk de mogelijkheden aan paardrijvakanties via Horse Holiday, vanaf €820,-;
  3. Bij IJsland Tours kan je vanaf €999,- kijken naar de opties voor paardrijtours.

Waar paardrijden in IJsland

Paardrijden omgeving Reykjavik

Maak jij alleen een stopover in Reykjavik of wil je graag in de buurt van Reykjavik gaan paardrijden? Dan heb je volop mogelijkheden. Toen ik voor de eerste keer in IJsland was (2013) heb ik een reservering gemaakt voor een buitenrit van 3uur door de groene heuvels en over de lava velden via de Íshestar stal.

Vanuit het centrum van Reykjavik rij je met een huurauto in 30 minuten naar het Ishestar Riding Centre. De Ishestar Lava Tour is wat mij betreft echt een aanrader, een geweldige omgeving om doorheen te rijden, onderweg is er een stop voor de paarden en voor jezelf en op de verharde stukken kan je genieten van de tölt.

Paardrijden omgeving Reykjavik

Paardrijden in de winter op IJsland

Ga jij in de wintermaanden naar IJsland? Geen zorgen, ook dan zijn er genoeg plekken waar je kan gaan paardrijden in IJsland. Verwacht geen ellenlange tours van acht uur of meer want dat is niet mogelijk maar een uurtje paardrijden tot maximaal vijf uur is wel mogelijk. Ik ben zelf gaan paardrijden in januari op het zwarte strand bij Vik in het zuiden van IJsland.

Paardrijden in de winter op IJsland

Paardrijden in IJsland tips 

Is de knoop doorgehakt en ga jij paardrijden in IJsland? Denk dan nog even aan de onderstaande tips voor vertrek zodat je goed voorbereid kan beginnen aan je buitenrit op IJsland.

  1. Wil jij je eigen paardrijkleding mee? Zorg dat alles is gedesinfecteerd! Gebruikte leren kleding mag het land niet;
  2. Ga je in de winter paardrijden op IJsland? Zorg dat je warme paardrijkleding aan hebt, zie mijn kledingadvies voor IJsland in de winter;
  3. Heb je geen eigen paardrijkleding? Geen probleem! Bij de meeste stallen worden caps, overalls in de winter en soms ook schoenen aangeboden.

*Heb je nog spullen nodig voor je paardrijvakantie? Shop je paardrijspullen bij Divoza!

Paardrijden in IJsland tips 

Meer tips voor IJsland 

Ga je een rondreis maken in IJsland en heb je een eigen huurauto? Ik deel graag mijn andere reistips voor IJsland met je. Heb je altijd al eens een gletsjerhike willen beleven of wil je relaxen in een warmwaterbron tijdens je Golden Circle route? Check mijn persoonlijke reistips voor IJsland hieronder.

Noorderlicht excursie

Ben jij ook wel eens gaan paardrijden in IJsland en hoe klinkt een ‘IJsland paardrijvakantie’?

Print Friendly, PDF & Email