Zomer of winter, in IJsland kan je het hele door jaar paardrijden. Wil jij gaan paardrijden in de winter op IJsland? Dan kan ik je een strandrit op het zwarte strand van Vik, in het zuiden van IJsland aanraden.

Paardrijden in de winter op IJsland

Ga jij een rondreis maken en heb je zin om te gaan paardrijden in de winter op IJsland dan kan je kiezen uit meerdere locaties. Of je nou een ervaren ruiter bent of een beginner, IJsland te paard ontdekken kan ik iedereen aanraden. De IJslander is een zuiver ras dat 1100 jaar geleden door de Vikingen werd meegenomen naar IJsland. Het unieke aan het IJslandse ras is dat het naast de drie gangen die elk paard beheerst nog twee extra gangen heeft, de tölt en de telgang. Omdat er in de tölt geen zweefmoment bestaat kan je heel ontspannen in het zadel blijven zitten. Ideaal voor tijdens lange ritten, maar dus ook ideaal voor beginnende ruiters. Een kanttekening hierbij is wel dat niet iedere stal in IJsland het toestaat om beginners de tölt te laten ervaren tijdens een buitenrit omdat het wel belangrijk is dat je je paard onder controle kan houden.

Na mijn Golden Circle roadtrip heb ik overnacht in de zuidelijke plaats Vik. Vik is een dorpje dat grenst aan het beroemde zwarte strand van IJsland. Op nog geen 100 meter van het strand is de stal, Vik Horse Adventure gelegen. Hier staan in de wintermaanden rond de 20 IJslandse paarden waarmee een tour van 45 á 60 minuten kan worden gemaakt. Bij de stal is er een winter overall beschikbaar die je over je normale kleding kan aantrekken zodat je goed warm blijft. Ik had mijn wintersportoutfit van Protest al aangetrokken voor de rest van de dag en ook daarin kan je prima paardrijden in de winter.

*Iets nodig voor je buitenrit? Shop je paardrijspullen bij Divoza!

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Paardrijden in de winter op IJsland

Paardrijden zwarte strand bij Vik Horse Adventure

Wil je gaan paardrijden op het zwarte strand bij Vik? Dan moet je minimaal 10 jaar oud zijn. Omdat IJslandse paarden klein van formaat zijn geldt er een maximaal gewicht van de ruiter van 110 kilo. Een uurtje paardrijden op een IJslander is wel prijzig, je betaald ISK 10.000, dat is omgerekend rond de €73,- per persoon. Ik stapte op de kastanjekleurige ruin met de naam; ‘Álfur frá Álfhólajáleigy’, ook wel ‘elf’ genoemd.

Wil je dit avontuur niet missen? Maak dan online een reservering bij Vik Horse Adventure en selecteer de dag en tijd dat jij wilt gaan paardrijden in de winter op IJsland.

  • AdresVík í Mýrdal, IJsland.

Paardrijden zwarte strand bij Vik Horse Adventure

Tips voor paardrijden in IJsland

Ben je van plan om te gaan paardrijden in de winter op IJsland? Afhankelijk van je niveau van paardrijden is het handig om dit van te voren door de geven bij je reservering. Indien mogelijk wordt er namelijk rekening mee gehouden om een scheiding te maken tussen tours voor gevorderde ruiters en voor beginners. Wel zo leuk dat je een rit kan maken die bij je niveau past. Check nog even deze tips voor paardrijden in IJsland zodat je goed voorbereid aan komt bij de stal.

  1. Neem je paardrijkleding uit Nederland mee? Desinfecteer alles goed voor vertrek, zeker lederen spullen;
  2. In de wintermaanden is warme kleding belangrijk, denk aan een thermo paardrijbroek en warme paardrijhandschoenen;
  3. Heb je geen warme paardrijkleding? Geen zorgen! Bij Vik Horse Adventure kan je gratis een overall lenen die je extra warm houdt.

*Heb je nog spullen nodig voor je paardrijvakantie? Shop je paardrijspullen bij Divoza!

Tips voor paardrijden in IJsland

Meer tips voor IJsland in de winter

Ben je op zoek naar meer tips voor IJsland in de winter? Wat dacht je van een avontuurlijke gletsjerhike of ontspannen in een van de warmwaterbronnen? Check mijn persoonlijke reistips voor IJsland hieronder.

*Onderstaande foto is van een eerdere reis naar IJsland in maart.

Paarden drijven 

Zou jij ook wel eens willen paardrijden in de winter op IJsland?

Print Friendly, PDF & Email