Paardrijden in de winter, de zomer, de herfst en de lente! Wat mij betreft is paardrijden altijd een goed idee! Paardrijden in de sneeuw en vanuit het zadel genieten van een winterlandschap geeft weer een hele andere dimensie aan het paardrijden. Ik vertel je graag waar het kan.

Paardrijden in de sneeuw, beleef het hier!

Wie weet hebben we geluk in Nederland en valt er deze winter een dik pak sneeuw. Wees er dan snel bij want voor je het weet is de sneeuw weer weg gesmolten. Plan een buitenrit ergens zodat je direct kan gaan paardrijden in de sneeuw ergens in Nederland.

Wil jij in plaats van een sneeuwzekere wintersport vakantie naar een bestemming reizen waar je sneeuwzeker kan paardrijden? Dan zit je hier goed, want ik vertel het je graag.

*Bekijk mijn paardrijden op reis Bucketlist!
*Paardrijspullen nodig? Bekijk het aanbod bij Divoza!
*Leuk voor nu, geef iemand een belevenis paardrijden cadeau in Nederland.
*Lees hier al mijn persoonlijke tips voor paardrijden op reis en buitenritten.
*Ook gaaf, ga op paardrijvakantie/ruiterreis of mee met een paardenfotografie reis.

*Hou je net als ik van paardrijden en wellness? Check mijn Paardrijden & Wellness Reisspecial!

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Paardrijden in de sneeuw

Ga paardrijden in de sneeuw op IJsland

Hou je van paarden? Dan moet je beslist eens op een IJslander gaan paardrijden. Een IJslander is het enige paardenras ter wereld dat een extra gang heeft, de tölt noemt men dat. Paardrijden in de winter op het strand van Vik in IJsland is een geweldige ervaring.

*Ontdek hier alles over paardrijden op strand van Vik in IJsland.

Paardrijden in de sneeuw op IJsland

Stap in arrenslee, laat Haflingers je door de sneeuw glijden

IJzige berglucht, geknisper van verse sneeuw, de geur van paarden en een rinkelende arrenslee. Stap in een paardenslee en laat je door het mooie winterlandschap van Zuid-Tirol glijden. Dit is dé plek om je rond te laten leiden door Haflingers. Het paardenras Haflinger is namelijk afkomstig uit het Italiaanse Zuid-Tirol!

Haflingers zijn stevig gebouwde, zachtmoedige, evenwichtige en lieve paarden met mooie blonden manen en een lieve oogopslag. Vroeger werden Haflingers vooral als werkpaard gebruikt maar tegenwoordig worden ze vanwege hun betrouwbare karakter vooral ingezet als recreatiepaard. Je ziet Haflingers ook veel op maneges waar mensen op een betrouwbaar paard kunnen leren paardrijden. Vanwege de kracht en het uithoudingsvermogen van de Haflingerpaarden worden ze vaak ingespannen voor een huifkar of een arrenslede en zijn ze uitermate geschikt voor buitenritten in de bergen.

In Zuid-Tirol ziet de Haflingerfokvereniging, de Südtiroler Haflingerzuchtverband er streng op toe dat de fokkers voldoen aan de eisen van het fokreglement. De geschiedenis van de Haflingerpaarden uit Zuid-Tirol gaat terug tot 1874, toen ‘Folie’ werd geboren. Folie is de stamvader van alle Haflingers en werd geboren in het Zuid-Tiroolse dorp Schluderns/Sluderno in het dal Vinschgau.

Folie werd geboren als hengstveulen en had een Galicische boerenmerrie als moeder en een Arabische hengst als vader. Alle Haflingers ter wereld zijn allemaal nakomelingen van Folie.

*Lees hier alles over met een paardenslee door de sneeuw in Zuid-Tirol.

Paardenslee door de sneeuw in Zuid-Tirol

Paardrijden onder Noorderlicht – Lofoten & IJsland

Hoe gaaf is het als je een bijzonder natuurspektakel kan aanschouwen vanaf een paardenrug? Dat kan op de Noorse Lofoten tijdens een buitenrit op IJslanders onder het Noorderlicht. Super gaaf toch?! Het is uiteraard wel even duimen dat er ook sneeuw ligt want dan kan je paardrijden in de sneeuw onder het Noorderlicht!

*paardrijden onder Noorderlicht op Lofoten.
**Paardrijden onder het Noorderlicht in IJsland via Paardenpas, een NL touroperator.

Bucketlist buitenritten

Print Friendly, PDF & Email