Ben je op vakantie in Noord-Holland? Ga voor paardrijden naar Egmond aan den Hoef en geniet van een buitenrit en strandrit. Een buitenrit te paard vind ik de ultieme manier om te ontspannen in de natuur. In de omgeving van Bergen heb je drie maneges waar je paarden kan huren. Zelf heb ik een ruiterpaspoort van de KNHS en het buitenrij certificaat.

Ook zonder dit certificaat kun je paardrijden en buitenritten maken maar meestal wordt er dan gevraagd om even in de bak te rijden om te laten zien dat je ervaring hebt. Buitenritten in Nederland vinden over het algemeen altijd onder begeleiding plaats omdat je de omgeving en de paarden niet kent.

Paardrijden in Egmond aan den Hoef

Mijn zusje en ik maakten het eerste weekend van april een buitenrit bij Manege Groot in Egmond aan den Hoef. Van eind oktober tot eind maart kun je ook over het strand rijden. Vanuit Manege Groot rijdt je in ongeveer 10 minuten naar de duinen waarna je na ongeveer een half uur het strand van Egmond bereikt.

Gids Tessa wijst ons de paarden aan voor vandaag, mijn zusje Alexandra mag op Carlo en ik op Paddas. Het zijn twee wat oudere en makke ruinen wat voor ons prima is want zo regelmatig rijden we niet meer.

We poetsen de paarden en zadelen ze op, inmiddels is het stralend weer geworden en zijn we er klaar voor. Tessa rijdt voorop over de ruiterpaden die aardig mul zijn van het duinzand. Af en toe moeten de paarden behoorlijk klimmen als we de hoge duinpaden bestijgen. Bij de laatste duinpan gaan we behoorlijk steil omhoog maar als we er boven op staan hebben we een prachtig weids uitzicht over het strand en de duinen. Mijn paard Paddas neemt het ervan als ik even niet oplet bij het maken van foto’s en eet gauw wat helmgras.

We hebben geluk dat het rustig is op het strand en kunnen door de branding draven.  Even verderop keren we om en galopperen we hard terug, de hoeven kletteren op het harde zand en de zoute zeelucht en de wind in mijn gezicht voelen heerlijk aan, dit is het! Wil je ook wel eens paardrijden terwijl je op pad bent in Nederland? Check dan ook de startpagina voor paardenvakanties voor meer inspiratie.

*Nieuwe paardrijdspullen nodig? Bekijk de webshop van Divoza.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Paardrijden - duinen Egmond aan den Hoef     Paardrijden - duinen Egmond aan den Hoef

Paardrijden strand en duinen, Egmond aan den Hoef     Duinen - Egmond aan den Hoef

Paardrijden op het strand     Paardrijden aan zee

Zou jij ook wel eens willen paardrijden in Egmond aan den Hoef bij Manege Groot?

Print Friendly, PDF & Email