Hou jij van paarden en van reizen? Geniet dan van paardrijden in Ecuador en ga te paard met de Nederlandse Rebecca die paardrijvakanties organiseert in Ecuador. 

Paardrijden in Ecuador

Rebecca Braak werd verliefd op Ecuador terwijl ze aan het paardrijden was door het mooie Andesgebergte. In 2014 begon ze met het organiseren van paardrijtours door de Andes met “Rebecca Adventure Travel” en sindsdien heeft ze Quito niet meer verlaten. Als groot paardenliefhebber raakte ik in contact met Rebecca en vroeg ik gaar naar haar paardrijden in Ecuador tips en ervaringen. 

Ecuador is een fijn vakantieland waar je alle kanten op kan. Door de vier verschillende regio’s; Andes, Amazone, de kust en de bijzondere Galapagos Eilanden kan je op een relatief kleine oppervlakte veel verschillende dingen beleven. Zo kan je ziplinen in wolken in het ‘Cloud Forest, kajakken in het Amazone regenwoud, mountainbiken in de bergen, de veelzijdige eilanden bezoeken en natuurlijk paardrijden.

Er zijn vele plekken waar je kan paardrijden in Ecuador. Voor Rebecca staat met stip op nummer 1 het paardrijden in het Andesgebergte. Als paardenliefhebbers weten wij allemaal dat paarden niet overal verzorgd worden zoals je dat zelf zou doen of zoals je dat zelf gewend bent. Kijk altijd goed naar hoe de paarden verzorgd worden voordat jij besluit om te gaan paardrijden op vakantie. Het voordeel van paardrijden met Rebecca via haar Adventure Reisorganisatie is dat alle ranches in Ecuador waarmee zij samenwerkt persoonlijk bezocht zijn. Daarnaast probeert zij jaarlijks een controle bezoek uit te voeren om te kijken hoe het met de paarden gaat en wat de conditie is. 

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Paardrijden in Ecuador

Paardrijden op Criollo paarden

Voor het paardrijden in Ecuador stap je tijdens een van de paardrijtours op de rug van de zogenoemde Criollo paarden. Dit paardenras stamt af van de paarden die de conquistadores naar het Amerikaanse continent hebben meegebracht.

Criollo’s zijn hele sterke en grote pony’s. De paarden worden in Ecuador zelf gefokt, zowel in de bergen als in andere delen van het land. Het Criollo ras staat bekend om het uitstekende uithoudingsvermogen dat kan concurreren met dat van de volbloed Arabier. 

Paardrijden op Criollo paarden

Paardrijden in Cotopaxi National Park

Een van de mooiste locaties om te gaan paardrijden in Ecuador is een paardrijtour op de actieve Cotopaxi Vulkaan. Toen Rebecca begon met het uitvoeren van paardrijtours kwam ze bijna elke dag in het Cotopaxi National Park, wat op ongeveer 2 uur van de hoofdstad Quito ligt. Voor iedere ruiter zijn er diverse mogelijkheden. Zo kan je voor 2 uur of voor 6 uur in het zadel klimmen op een Criollo. Bekijk zeker even de video hieronder om te zien hoe het paardrijden in Cotopaxi National Park eruit ziet.

Vanuit de hoofdstad Quito is het ook mogelijk om een paardrijtocht te maken van een dag naar de Pululahua krater. Deze grote vulkaankrater heeft een speciaal tropisch klimaat en in een rit van 3,5 uur kun je deze aparte plek ontdekken.

Paardrijden met de Ecuadoriaanse Cowboy’s

Dit spreekt voor mij het meest tot de verbeelding. Het lijkt mij super gaaf om als gevorderde ruiter een meerdaagse rit te beleven en te gaan paardrijden in Ecuador met de Ecuadoriaanse Cowboy’s, de Chagra’s. Rebecca vertelt mij dat er 4 á 5 daagse trips zijn waarbij je met de lokale Chagra’s te paard de hooglanden intrekt. De foto hieronder is gemaakt bij Hacienda Alegria Aloag. 

Op een hoogte boven de 4.000 meter ga je gezamenlijk de stieren bij elkaar drijven en ze terug brengen naar de dorpen waar ze nog jaarlijkse stierenvechten houden. Hoe gaaf is het om dat mee te maken? Ik mocht eerder eens meerijden met de Italiaanse Cowboy’s de Butteri in Toscane.

Paardrijden met de Ecuadoriaanse Cowboy's

Van Quito te paard naar het zuiden

Er zijn ook paardrijroutes die van Quito richting het zuiden gaan. Hierbij rijdt je door de mooie bergen en onderweg zul je zeker een aantal van de maar liefst 48 vulkanen die Ecuador rijk is zien.

Meer info over Rebecca Adventure Travel

Rebecca Braak is oprichter van Rebecca Adventure Travel, een touroperator voor luxe reizen in Quito & EcuaFina, een Travel Concept store in Zutphen waar handgemaakte Ecuadoriaanse producten worden verkocht. Met deze 17 daagse luxe Ecuador & Galapagos individuele rondreis kom je alle mooie plekken tegen en verblijf je in heerlijke wellness hotels in Ecuador.

Luxe reizen Ecuador

Print Friendly, PDF & Email