Als je van paarden houdt en zin hebt in een paardrijvakantie in een natuurrijke omgeving dan moet je gaan paardrijden op de Azoren. São Miguel, een van de eilanden die tot deze Portugese archipel behoort, is de perfecte bestemming voor dagtochten te paard door het weelderige groene landschap.

Paardrijden op de Azoren

Vulkaanuitbarstingen zijn de reden dat er negen eilanden zijn gecreëerd midden in de Atlantische Oceaan. De Portugese archipel, de Azoren, bestaat uit groene pieken van enorme onderwaterbergen. De eilanden zijn nog maar enkele honderden jaren bewoond en zijn erg populair onder natuurliefhebbers.

Het Portugese ras, de Lusitano’s en de Lusitano-kruisingen, is uiteraard goed vertegenwoordigd op de Azoren.  Vanwege het pittige karakter van deze edele dieren worden ze tijdens paardrijtochten vaak alleen gebruikt voor gevorderde ruiters.

Het gevarieerde landschap op het vulkanische eiland São Miguel is de perfecte basis voor dag- en trektochten te paard en ruitervakanties. Of je nu een beginner, gemiddeld of een gevorderde ruiter bent. Voor iedere paardenliefhebber zijn er mogelijkheden. Je kan ervoor kiezen om São Miguel een week lang te paard te ontdekken en van plaats naar plaats te rijden.

Kom je liever iedere dag terug op een vaste plek dan kies je daarvoor. Heb je gewoon zin om een dag of middag te gaan paardrijden dan kan dat natuurlijk ook. Op het eiland vind je een netwerk van paden die door de eeuwen heen werden aangelegd. Ze worden nog steeds gebruikt door de lokale boeren en worden vaak gebruikt voor paardrijden.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Paardrijden op de Azoren

Paardrijden op de Azoren

Lusitano

Lusitano paarden

Lusitano, Portugese ras

Dagtocht paardrijden nabij Sete Cidades 

São Miguel staat bekend om de mooie groene bergen en de kratermeren. Het meest bezochte kratermeer op het eiland is Sete Cidades, dat eigenlijk uit twee kratermeren bestaat. Het bijzondere is dat het ene meer blauw is en het andere meer groen. De bijzondere omgeving van Sete Cidades wilde ik dan ook dolgraag te paard ontdekken.

Vanuit een quinta op een paar kilometer afstand van Sete Cidades vertrekken we. De paarden staan al klaar als ik arriveer. Vandaag mag ik vanaf de rug van Julia de omgeving gaan verkennen. Hoewel de afstand hemelsbreed nog geen 10 kilometer is, met een paard duurt het al gauw wat langer natuurlijk. We rijden heuvels op- en af, galopperen door de velden en na twee uur rijden arriveren we in Sete Cidades. We rijden door het kleine dorpje richting het kratermeer. Voor de paarden een heerlijke plek voor een lunchpauze en voor ons zit er een leuk lokaal restaurantje waar we kunnen genieten van een lunch.

Als de paarden zich goed hebben gedaan aan gras en water is het tijd om de klim in te zetten. De paarden zullen ons de 700 meter naar boven vervoeren en dat kost tijd en veel geduld. Hoewel de paarden gewend zijn aan deze klim is het belangrijk om onderweg regelmatig te stoppen zodat de paarden op adem kunnen komen en kunnen wennen aan het hoogteverschil. Voor mij ideaal om een aantal mooie herinneringen vast te leggen op beeld.

De klim is het meer dan waard. Het uitzicht is adembenemend van bovenaf en de kleurverschillen van de twee kratermeren is zo bijzonder. Het is een drukte van jewelste want de meeste reizigers reizen af- en aan per auto om deze bijzondere spot te zien. Wij vervolgen onze weg over de bergkam en komen terecht in een wolkendek. Het weer is zeer veranderlijk op de Azoren maar gelukkig heb ik deze mooie plek in alle schoonheid kunnen zien.

Dagtocht paardrijden nabij Sete Cidades

Sete Cidades - Sao Miguel - Azoren

Sete Cidades - Sao Miguel - Azoren

Sete Cidades, paardrijden

Paardrijden Azoren

Paardrijden Sao Miguel

Uitzicht op de kratermeren - Sao Miguel

Sao Miguel - Azoren

Sete Cidades, paardrijden

Sete Cidades, dorpje aan het kratermeer

De gigantische krater moet je van bovenaf bekijken om met je eigen ogen het kleurverschil te zien. Vanuit Vista do Rei en Cerrado das Freiras heb je het beste uitzicht. In de zomer is het hier prachtig met de vele bloeiende hortensia’s die hier volop in het wild groeien. Het is zeker de moeite waard om de afdaling te maken, (afhankelijk van welke kant je komt natuurlijk). De bijzondere architectuur van de huizen mag je niet missen en aan het begin van het dorp staat een kerk uit de 19e eeuw die is opgebouwd in een neogotische stijl. Voor outdoorliefhebbers is het een heerlijke plek. Sete Cidades grenst direct aan de twee meren en je kan er genieten in de vele groene weiden.

Wil je het wat sportiever aanpakken dan kan je kanoën op het meer of mountainbiken rondom het meer. De echte diehards gaan al hikend de berg op met een hoogte verschil van 700 meter. Goed om te weten, in het dorpje is geen hotel. Wel zijn er enkele vakantiehuisjes. Tip voor verlaten plekken liefhebbers; Op de top nabij het uitzichtpunt Cerrado das Freiras vind je verlaten 5 sterren Hotel Monte Palace.

 

Paardrijden Azoren

Sete Cidades, het dorpje aan het kratermeer

Paardrijvakantie met Paardenpas Reizen

 Wil jij op paardrijvakantie naar São Miguel? Paardenpas Reizen biedt het hele jaar door paardrijvakanties aan voor alle niveaus. Afhankelijk van je wensen en ervaring kan je een keuze maken uit het diverse aanbod. De manege waar mee wordt samengewerkt heeft een 20-tal geliefde paarden. De paarden zijn allemaal goed getraind en gewend om buiten te worden gereden.

De Green Island Trail is een arrangement met zes dagen paardrijden en bij de Atlantis Ride volg je een vergelijkbare route als de Green Island Trail, maar met vier halve dag ritten en één hele dagtocht. Bij de Relaxed Ride is er geen vast programma maar kan je in totaal 10 uur paardrijden. Ideaal als je met een niet paardenliefhebber op reis bent.

Op paardrijvakantie met Paardenpas Reizen

Reisvideo Azoren

Ik heb van de gehele reis op het eiland São Miguel en Terceira een reisvideo gemaakt. Wil je deze twee eilanden van de Azoren verder ontdekken bekijk dan zeker de reisvideo voor meer inspiratie. Ook zie je een paar beelden van het paardrijden op de Azoren.

Zou jij willen paardrijden op de Azoren?

Print Friendly, PDF & Email