Paarden en de paardensport zijn mijn lust en mijn leven. Overal waar ik kom wil ik deze edele dieren spotten of erop uit voor een tocht. Toen ik naar Dubai ging heb ik mijn toenmalige vriend één ding gezegd, “dat we dus wel naar de paardenraces in Dubai zouden gaan”. Meneer vond het vreselijk maar ik genoot van een avond uit en de sport. Zeker in Dubai is het gaaf om naar een paardenrace te gaan omdat het in vergelijking met Nederland een druk bezochte sport is waar ontzettend vee geld in omgaat.

Paardenraces in Dubai, wil je eens meemaken

In Engeland werd de rensport voor het eerst geprofessionaliseerd en daar ontstond de ontwikkeling van het moderne renpaard. Sinds de 17e eeuw is het stamboek van de Engelse Volbloed gesloten en worden alleen de snelste en beste paarden met het meeste uithoudingsvermogen met elkaar gekruist.

In de paardenrennen zijn twee verschillende categorieën. Je hebt rennen met Engelse volbloed renpaarden en rennen met Arabische volbloeds. Het voordeel van Engelse volbloedpaarden is de snelheid. De Arabische volbloeds zijn kleiner, maar hebben een beter uithoudingsvermogen en zijn daar ook naar gefokt.

De laatste jaren zijn paardenraces in opkomst in de Arabische wereld. Een aantal sjeiks zijn zeer invloedrijk in de renwereld. Omdat er veel geld aan wordt uitgegeven hebben ze een keur aan dekhengsten en top merries op de fokkerijen.

De Dubai World Cup in de Verenigde Arabische Emiraten is momenteel de hoogst genoteerde ren van dit moment. Deze ren staat alleen open voor internationale toppers.

En zo stond ik op een warme zomeravond in februari als een van de weinige vrouwen tussen de mannen in lange witte gewaden te kijken naar de selectie races voor de Dubai World Cup op de Meydan Racecourse in Dubai.

*Bekijk hier al mijn praktische en handige tips voor vakantie naar Dubai.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Dubai - Paardenraces

Dubai - Paardenraces

Paardenraces in Dubai

Paardenraces in Dubai

Tickets kopen voor het bijwonen van een race

Reis jij naar Dubai en wil jij ook eens een paardenrace bijwonen? Op de website van de Dubai Racing Club kan je alle informatie vinden en een overzicht van de data van de wedstrijden.

Als je al in Dubai bent kan je ook naar de Meydan Racecourse zelf gaan voor het kopen van een ticket bij de ticketdesk. Het ‘Ticket Sales Office’ kan je vinden bij Meydan Grandstand, tussen Gates B&C. Het ticketoffice is geopend op zondagen en donderdagen van 08:00 AM tot 8:00 PM en op race dagen.

De Nederlandse rensport

In Nederland kan je paardenraces kijken op renbaan Duindigt, nabij Wassenaar. 10% Van de Nederlandse draf- en rensport bestaat uit paardenrennen. Onlangs schreef ik een uitgebreid artikel over de Nederlandse draf- en rensport op Renbaan Duindigt, zie ook; “Renbaan Duindigt, genieten van draverijen en paardenraces”.

Renbaan Duindigt

Reistips Dubai

Ga jij op vakantie naar Dubai? Check dan ook zeker even mijn reistips hieronder:

Reistips Dubai

Ben jij wel eens naar eens naar de paardenraces in Dubai of ergens anders geweest in het buitenland?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email