Ben jij ook zo dol op paarden en alles wat met deze edele dieren te maken heeft? In dit artikel deel ik graag allerlei paardenfotografie tips in samenwerking met Lisa van Horse Photo Experience! Zo kan jij je mooiste herrineringen met paarden haarscherp op beeld vastleggen.

Maak de mooiste foto’s met deze paardenfotografie tips

Ik denk dat ik nog eerder op een paard zat, dan dat ik kon lopen. Ik kom dan ook uit een echte paardenfamilie. Sindsdien zijn paarden mijn lievelingsdieren en probeer ik waar ik ook kom, altijd iets met paarden te ondernemen.

Het leuke is dat door een hobby als paardrijden en de liefde voor paarden je allerlei mensen ontmoet die dat ook hebben. Zo ging ik eens zwemmen met paarden op Djerba in Tunesië. Daar kwam ik uit bij een stal die gerund werd door onder andere een Nederlandse vrouw. Via haar leerde ik weer Lisa kennen van Horse Photo Experience die fotoreizen naar de paarden op Djerba organiseert. Wij kwamen in contact, raakte natuurlijk niet uitgesproken over paarden en het fotograferen ervan.

In samenwerking met Lisa van Horse Photo Experience heb ik dan ook dit artikel geschreven met paardenfotografie tips. Horse Photo Experience is een Nederlandse reisorganisatie die hele gave paardenfotografie cursussen aanbieden, in Nederland én in Europa. Een echte aanrader want als je dan op paardrijvakantie gaat weet je gelijk hoe je de mooiste foto’s van paarden op reis of je lievelingspaard tijdens je vakantie kan maken.

*Leuk! Bekijk hier al mijn paardrijden op reis tips;
**Ontdek hier alle paardenfoto reizen van Horse Photo Experience;
***Iets nodig voor je reis met paarden? Shop je paardrijspullen bij Divoza!

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Zwemmen met paarden

Welke instellingen gebruik je voor paardenfotografie?

Het kan lastig zijn, vooral in het begin, om de juiste instellingen van je camera voor paardenfotografie te vinden. Er zijn natuurlijk altijd verschillende lichtomstandigheden. De ene keer galoppeert een paard door een groene weide met zonlicht, een andere keer staat er een prachtig zwart Fries paard uit zijn stal om de hoek te gluren of een IJslander rent door het witter sneeuwlandschap.

De instellingen op je camera moet je constant aanpassen aan de veranderende omstandigheden. Je wilt niet thuiskomen met een overbelichte of juist onderbelichte foto van paarden. Lisa heeft de afgelopen jaren in allerlei omstandigheden paarden gefotografeerd en in de praktijk ervaren voor welke instellingen je het beste kunt kiezen in iedere (licht)situatie.

Omdat Lisa graag al haar kennis met jou wil delen heeft zij al deze informatie gebundeld in een online cursus met paardenfotografie tips! Zo leer je meer over de:

  1. ISO;
  2. Diafragma instellingen;
  3. Sluitertijd instellingen die je het beste kunt kiezen.

*Meld je aan voor een van de paardenfotografie cursussen.

Tips voor de beste actiefoto’s van paarden

Een paard dat van blijdschap door een groene weide rent, een cowboy te paard die een lasso werpt, een paardenrace of een paard dat over een hindernis springt. In de onderstaande video geeft Lisa waardevolle paardenfotografie tips voor het maken van de beste actiefoto’s van paarden! 

Beste actiefoto's van paarden tips

Wat vind jij van deze paardenfotografie tips?

Print Friendly, PDF & Email