Alle paarden liefhebbers opgelet! Als groot paardenfan deel ik graag deze Paarden Lifestyle producten voor  paarden liefhebbers en Ruitersport Lifestyle met je! Ben je opgegroeid met de Penny en nu een volwassen vrouw die nog steeds dol is op alles dat met paarden te maken heeft? Dan zijn dit mooie paarden lifestyle tips voor jouw.

Paarden Lifestyle producten voor paarden liefhebbers en Ruitersport Lifestyle

Ik ben echt helemaal dol op alles dat met paarden te maken heeft! Overal ter wereld huur ik een paard om vanaf een paardenrug te genieten van de omgeving. Ik bezoek graag paardenraces van de Oostende Koerse tot de Dubai World Cup.

Ik ontdek hoe paarden worden ingezegend in een kerk voor dé race van het jaar, de Palio di Siena. Ik ga zwemmen met paarden in Tunesië en heb een bucketlist qua paardrijden om Ú tegen te zeggen.

En dat is nog niet alles, daarnaast ben ik ook nog eens dol op wat ik de Paarden Lifestyle noem, oftewel mooie lifestyle producten voor paardenliefhebbers. Jaarlijks bezoek ik ook graag de Military in Boekelo en ik kan urenlang treuzelen bij alle kraampjes vol met mooie producten.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Prachtige laarzen van La Botte Gardiane uit de Franse Camargue

De in Haarlem wonende Inge startte het bedrijf met het verkopen van de enkellaarsjes van La Botte Gardiane uit Frankrijk. Dat bleek zo’n succes dat precies dezelfde laarsjes vandaag de dag nog steeds een van de beste verkopende producten is in de BOTTINES webshop. Af en toe zijn er andere modellen aan toegevoegd, zoals nu de hoge bruine cowboy laarzen, maar de collectie enkellaarsjes is altijd onderdeel van de  hoofd collectie geweest. Bottines betekent laarsjes in het Frans en zo heet het modemerk nog steeds.

Ik kan mij helemaal vinden in wat Inge nastreeft met haar modemerk. Ze reist door heel Europa en gaat op zoek naar eerlijke, handgemaakte producten van verschillende (kleine) ateliers in Europa. Inge vind het belangrijk om te werken met echte vakmensen, die vaak al eeuwenoude en van generatie op generatie overgedragen technieken gebruiken voor de productie van hun producten.

Respect voor het milieu staat centraal! Zo wordt er waar mogelijk natuurlijk gelooid leer gebruikt in plaats van leer dat is gemaakt met toevoegingen van schadelijke chemicaliën. Bovendien is het leer een restproduct van de vleesindustrie. Een extra voordeel is dat de mooie lifestyle producten niet trendgevoelig zijn. Dat betekent dus dat je er extra lang van kan genieten en dat is duurzaam.

De mooie bruine cowboy laarzen worden geproduceerd door het familiebedrijf La Botte Gardiane in het atelier in Aigues-Vives in de Zuid-Franse Camargue. Deze mooie Paarden Lifestyle producten zijn in Nederland exclusief verkrijgbaar via BOTTINES.

La Botte Gardiane heeft meerdere prijzen ontvangen van de Franse overheid vanwege hun vakmanschap. Het gerenommeerde familiebedrijf Degerman uit de Elzas levert leer van de hoogste kwaliteit in Frankrijk dat op een natuurlijke manier wordt gelooid.

De Zuid Franse Camargue is een moerasgebied in het zuiden van Frankrijk dat bekend staat om de productie van zout, roze flamingo’s en wat mij betreft vooral vanwege de prachtige wilde witte Camargue paarden. Als paardenliefhebber staat het bezoeken van de Camargue, het zien van de wilde Camrague paarden en het rijden op een Camargue paard hoog op mijn wensenlijst.

Paarden Lifestyle producten voor paarden liefhebbers

Les gardianes”, de Franse cowboys

Oorspronkelijk produceerden “Les gardianes”, de Franse cowboys de hoge bruine cowboylaarzen. De “Les gardianes” droegen de zware en robuuste leren laarzen terwijl zij op hun stoere witte Camargue paarden de stieren bij elkaar hielden.

De gedachte achter deze laarzen is altijd geweest dat het duurzame producten moesten zijn die lang mee zouden gaan en wel tegen een stootje kunnen. In vergelijking met Amerikaanse cowboylaarzen zijn deze mooie bruine laarzen iets minder “Western” en iets meer “Sophisticated”, precies zoals de Fransen zich altijd graag kleden.

De bruine laarzen worden gemaakt van geborsteld leer en zijn wat ruwer. Zoals met veel leren producten worden de laarzen eigenlijk alleen maar mooier naarmate ze langer worden gedragen. Perfect voor de Franse gardianes, maar zeker ook voor de Nederlandse vrouw die gaat voor een tijdloze stijl en kwaliteit. Wat mij betreft is dit één van de mooie Paarden Lifestyle producten voor paarden liefhebbers.

Camargue paarden Frankrijk

Fashion en paarden lifestyle in de ruitersport

Hou jij van mooie kleding en wil je er tussen de paarden graag fashionable bij lopen? Dan kan je je hart ophalen bij de ruitersport- en paardenwinkel in Nederland, Divoza. Ik heb thuis veel ruitersport kleding die ik ook gewoon in het dagelijks leven draag.

Fashion en paarden lifestyle in de ruitersport

Betaalbare ruitersport lifestyle kleding 

Heb jij nieuwe ruitersport kleding of paardrijkleding nodig en ben je op zoek naar een betaalbare ruitershop online? Dan raad ik je de overzichtelijke ruitersport webshop met ruitersport en paardrijkleding bij Decathlon aan.

De paardensport is al duur genoeg dus als je enigszins kan besparen dan kan je weer wat extra wortels voor je paard kopen. De paarden lifestyle producten die bij Decathlon worden verkocht zien er ook nog eens leuk uit en je zal er zeker mee shinen tijdens een buitenrit of op stal.

*Bekijk de ruitersport webshop van Decathlon.

*I know, paardrijden met gympen is niet goed! Helaas was ik mijn Ariat paardrijschoenen vergeten dus zat er niets anders op.

Ruitersport webshop van Decathlon

Decathlon Ruitersport Lifestyle

Paardrijden op reis

Hou je net als ik van paarden en reizen? Combineer je twee passies en ga paardrijden op reis. Overal waar ik naar toe ga probeer ik de tijd te vinden om een paard te huren. De onderstaande bestemmingen kan ik je zeker aanraden om te gaan paardrijden.

Zwemmen met paarden - Tunesië - Djerba

Wat vind jij van deze Paarden Lifestyle producten voor paarden liefhebbers?

Print Friendly, PDF & Email