Niets fijner om als paardenliefhebber te gaan paardrijden op vakantie. Onlangs ging ik een weekend naar het Duitse grensgebied en verbleef in Bad Bentheim. Een paard huren in Duitsland kan hier gemakkelijk bij Reiterhof Rüenberg.

Paard huren in Duitsland

Een paard huren in Duitsland is eenvoudig voor ervaren ruiters. Bij de meeste maneges kan je een paard huren. Uiteraard vind er een korte ‘screening‘ plaats zodat de paardrijgids kan bekijken wat je rijniveau is. Waar je ook wilt paardrijden in Duitsland, er gaat altijd een gids mee van de manege.

Ben je de enige in je reisgezelschap die van paardrijden houdt dan kan je natuurlijk ook alleen op pad met een gids of vragen naar de mogelijkheden voor het aansluiten bij een buitenrit te paard.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Paard huren in Duitsland

Paardrijden Dreiländersee

Als je in Gronau gaat paardrijden, ga je letterlijk paardrijden in het Duitse grensgebied. Gronau ligt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, de streek Westfalen is bij ons Nederlanders beter bekend als Münsterland. Tijdens het paardrijden passeer je ook de deelgrenzen naar Nedersaksen en Grafschaft Bentheim. Als je langs de Rüenberger Venn rijdt passeer je zelfs de Nederlandse grens.

Ten noorden van de stad Gronau bevind zich de Dreiländersee. Een prachtige omgeving om te gaan paardrijden. De Dreiländersee is een bekend recreatiegebied vlak over de grens. De buitenrit die ik heb gemaakt duurde twee en een half uur.  Langs de Dreiländersee loopt een ruiterpad dat overgaat in de Grafschafter Reitrouten.

Onderweg passeer je de Rüenbergen Venn en Gildehauser Venn. Prachtig gelegen vennen in het Duitse natuurgebied. Te paard rij je langs de vennen, uitgestrekte velden en over bospaden. Op die bospaden kan je de paarden even flink laten galopperen alvorens je weer over de bospaden draaft. Heerlijk in de winter om de dag mee te beginnen!

Paardrijvakantie Duitsland

Paardrijvakantie in Gronau, Duitsland

Reiterhof Rueënberg zijn ook mogelijkheden voor paardrijvakanties. Hier kunnen kinderen en jong volwassenen een week lang elke dag 1,5 uur paardrijden op basis van volpension voor ongeveer €450,- per week. Hou er rekening mee dat de prijzen kunnen veranderen.

Wij kennen in Nederlands de FNRS (Federatie van Nederlandse Rijscholen), in Duitsland is een goedgekeurde manege te herkennen aan het ‘FN-Geprüfte’ Reitschule keurmerk.

Paardrijvakantie in Gronau

Dreilandersee Gronau

Met je eigen paard rijden over de Grafschafter Reitrouten?

Nabij de Dreiländersee is een parkeerplek waar je gratis je trailer kan parkeren voor een aantal uur. Je kan hier je paard uitladen en direct de natuur in rijden. Tegen betaling van €8,- per dag kan je hier ook de nacht doorbrengen. Hou er rekening mee dat prijzen kunnen veranderen.

Bij het toerismebureau van Grafschaft Bentheim kan je de routes van de ‘Grafschafter Reitrouten‘ ophalen. Nog gemakkelijker is om ze alvast te downloaden voor vertrek. Naast de routes vind je hierin ook alle informatie over accommodaties voor ruiters, pensionstallen, weilanden, horecagelegenheden en andere dienstverleners rondom de paardensport.

Het ruiterpadennetwerk is zeer uitgebreid en beschikt over 396 km aan bewegwijzerde ruiterpaden door de regio. Aan de hand van knooppunten vind je eenvoudig je volgende bestemming.

Grafschafter Reitrouten

Paardrijden op reis

Manege ‘Reiterhof Rüenberg’

Manege ‘Reiterhof Rüenberg‘ is gelegen in Gronau in de deelstaat Westfalen. Vanuit Bad Bentheim rij je in 20 minuten naar Gronau. Een twee en een half uur durende paardrijtocht door het gebied ‘Gildehauser Venn’ heeft een vanaf prijs van €35,- per persoon. Wat mij betreft is dit echt super goedkoop voor het huren van een paard. Achter de manage staan ook een aantal vakantiehuizen die je kan huren. De goedkoopste vakantiewoning kost €65,- per dag exclusief de verplichte eindreiniging van €25,-. Hou er rekening mee dat prijzen kunnen veranderen.

Alle paarden die meegaan tijdens de buitenrit krijgen een soort ‘kenteken’ om de hals. Hiermee kan de manage laten zien dat zij betalen voor het onderhoud van de ruiterpaden.

Fam. Niehaus
Hagelsweg 3
48599 Gronau Westfalen
reiterhof-rueenberg@t-online.de
0049-1755245993

*Denk eraan dat je eerst informeert of er beschikbaarheid is en of je een reservering kan maken.

Reiterhof Ruënberg

Paardrijden op reis

Wil je ook eens ergens anders gaan paardrijden op reis? Of wil je eens een paardrijvakantie beleven? Check ook mijn andere artikelen over paardrijden in het buitenland.

Tips voor paardrijden op reis!

Paardrijden op Shire - Buitenrit in Brabant

Heb jij wel eens een paard in Duitsland gehuurd?

Print Friendly, PDF & Email