Zowel nationaal als internationaal zijn er vele beurzen en events voor travelbloggers. Het eerste event waar je bij moet zijn als reisblogger is natuurlijk de Vakantiebeurs in Utrecht. Door het jaar heen zijn er bijna elke maand wel events voor professionals in de reisbranche. Connect met andere reisbloggers wereldwijd, deel je ervaringen en netwerk met diverse merken, destinaties en reisorganisaties in de reiswereld. Check dit overzicht en je weet precies wanneer welke travelblogger events zijn in 2016. Mocht ik een event vergeten zijn dat je als reisblogger niet mag missen, let me know en ik voeg het snel toe.

Vakantiebeurs Utrecht
Vanaf woensdag 13 januari staat de Jaarbeurs in Utrecht weer in het teken van reizen. Vijf dagen lang kan men volop reisinspiratie op doen om de wereld (weer) te ontdekken. Dinsdag 12 januari is de Vakdag, een dag waar de gehele reisbranche samenkomt. Deze dag is de kans om te netwerken, (oude) bekenden weer te zien en presentaties te volgens. De Vakdag wordt ieder jaar afgesloten met de uitreiking van de Vakantiebeurs Awards en het Vakantiebeurs feest.

Op dinsdag 13 januari is er weer een speciaal bloggers programma waarin een brug wordt geslagen tussen beslissers, marketeers en reisbloggers. Tijdens deze bijeenkomst wordt dieper ingegaan op verschillende manieren voor een (reis)blogger om geld te verdienen. Het ‘Bloggers event Money making’ duurt van 13.00 tot 17.00 en biedt een programma met interessante sprekers en aansluitend een netwerkborrel. Je hebt een accreditatie nodig voor de Vakantiebeurs en daarnaast moet je je apart aanmelden bij Eventim om aanwezig te kunnen zijn bij het bloggersevent.

Voor meer informatie, data en tijden:
12 januari 2016 – Programma Vakantiebeurs Vakdagen
13 januari 2016, 13-17 uur – Bloggers event Money making
13 t/m 17 januari 2016 – Vakantiebeurs

Nordic Bloggers Experience, MATKA – Helsinki, Finland
De Nordic Bloggers Experience is een programma voor gekwalificeerde travelbloggers. Het programma wordt georganiseerd rondom de Nordic Travel Fair Matka waar exposanten van wereldwijde reisorganisaties aan deelnemen. Voor de Nordic Bloggers Experience kan je je elk jaar aanmelden waarna een selectie plaats vind van travelbloggers die op uitnodiging mogen deelnemen aan de Nordic Bloggers Experience. Uiteraard ben je als reisblogger vrij om zelfstandig naar Matka af te reizen.

Voor meer informatie, data en tijden:
16 t/m 24 januari 2016 – Nordic Bloggers’ Experience

Overzicht Travelblogger events 2016

ITB Berlin – Duitsland
ITB Berlin, is de grootste reisbeurs in de wereld en strijkt elk jaar neer in Berlijn. Vanuit de hele wereld komen organisaties en reis professionals naar Berlijn om elkaar te ontmoeten. Rondom de ITB Berlin is er ook elk jaar een bloggersprogramma. Je kan je hiervoor aanmelden via de website van ITB Berlin. Er worden alleen accreditaties verstrekt aan bloggers gespecialiseerd in toerisme en de reisbranche. Om een accreditatie te bemachtigen moet je online een inschrijfformulier invullen en je statistieken delen.

Voor meer informatie, data en tijden:
9 t/m 13 maart – ITB Berlin – Duitsland

#Storymakers Symposium & Workshop by Cherry AB
Vorig jaar organiseerde Cherry LAB voor het eerst het #Storymakers Event. Tijdens het event werden de uitkomsten van het bloggersonderzoek gepresenteerd, er kwamen diverse gastsprekers aan het woord en er was een Shop & Stop market langs 30 partners, variërend van brands tot destinaties. Het symposium op 17 maart beloofd weer een mooi event te worden waar Nederlandse en Vlaamse influencers met een minimum van 5.000 unieke bezoekers per maand welkom zijn.

Programma: wat kun je in ieder geval verwachten?

Symposium (± 1 uur)

  • Insights uit online influencer onderzoek | Cherry Picker
  • Kijkje in de keuken | Nederlandse social influencer Wesley Glasmacher (@WesInTheWild)
  • Kijkje in de keuken | Vlaamse multimediale influencer Yentl Keuppens (@YentlKeuppens)
  • Kijkje in de keuken | Mystery Speaker
  • Storytelling | Aruba Tourism Authority & Skyscanner

Trendpresentatie: hoe gaan we over 10 jaar op vakantie? | Reisbranche organisatie ANVR

Voor meer informatie, data en tijden:
17 maart 2016 – #Storymakers Symposium & Workshop

European City Breaks Event
Dit jaar organiseert Marcel Baltus van het toeristisch PR-bureau Baltus Communications voor de vijfde keer op rij het; “European City Breaks Event”. Er zijn reeds meer dan 20 steden die zich hebben ingeschreven voor de thematische persdag die plaatsvindt in het Muziekgebouw op donderdag 24 maart in Amsterdam van 13.00-18.00 uur. Op het persevenement kunnen deelnemende steden zich als een ideale weekend of midweek bestemming profileren aan journalisten en bloggers. Of je nu interesse hebt in Madrid, München, Groningen, Leipzig, Dresden, Troyes, Montpellier, Brno, Karlsruhe of Belgrado, dit is dé dag om je pitch te doen bij één van deze bestemmingen voor een mooie reisreportage.

Voor meer informatie, data en tijden:
Deze thematische persdag vind plaats in het Muziekgebouw in Amsterdam op donderdag 24 maart van 13.00-18.00 uur.

European City Breaks Event

Traverse Events, Cardiff – UK
#Traverse16 is Engeland’s grootste travelbloggers congres en wordt voor de vierde keer georganiseerd. In 2016 wordt Traverse Events georganiseerd in Cardiff in samenwerking met Visit Wales. Je kan diverse workshops volgens en conferenties en mini sessies bijwonen. Bekijk het volledige programma online waar je ook de kaarten voor het event kan kopen.

Voor meer informatie, data en tijden:
8 t/m 10 april 2016 – Traverse Events

Overzicht Travelblogger events 2016

TBEX North America – TBEX Europe – TBEX Asia Pacific
TBEX, (Travel Bloggers Exchange) is ’s werelds grootste bijeenkomst van travelbloggers, content creators , social media influencers en andere professionals in de reiswereld. Op deze internationale events kan je je netwerk verbreden, ervaring op doen en vele workshops en presentaties volgen. Last bot not least, vaak zijn er pre- en post trips mogelijk rondom het event. Jaarlijks wordt er een TBEX congres in Noord Amerika, Azië en Europa georganiseerd.

Voor meer informatie, data en tijden:
29 t/m 31 mei 2016 – TBEX North America
14 t/m 16 juli 2016 – TBEX Europe
13 t/m 16 oktober 2016 – TBEX Asia Pacific

Overzicht Travelblogger events 2016

TBDI, Travel Blogger Destination Italië
TBDI is een project van TTG Italia. Het werd gelanceerd in 2013 en is het evenement in Italië om de wereld van bloggers en online influencers te verbinden met de toeristische sector. De beurs is voornamelijk interessant voor bloggers die veel met Italië werken als je kijkt naar de aanwezige toeristische bedrijven. Verder kan je ook hier weer netwerken, workshops en presentaties volgen.

Voor meer informatie, data en tijden:
Data nog niet bekend voor 2016 – TBDI

WTM London – UK
World Travel Market in Londen is een toonaangevende wereldwijd event voor de reisindustrie. Vanuit de hele wereld komen organisaties en reis professionals naar Londen om elkaar te ontmoeten. Rondom de WTM zijn er vele presentaties, netwerkmogelijkheden en speeddate sessies voor reisbloggers. Als travelblogger moet je je hiervoor registreren. 

Voor meer informatie, data en tijden:
7 t/m 9 november 2016 – WTM London

Travel Massive, wereldwijd netwerk & socialize event
Travel Massive is een community van insiders , leiders en vernieuwers in de reisindustrie. Ze verbinden maandelijks duizenden reis proffesionals met elkaar tijdens gratis toegankelijke events overal ter wereld. Het leuke is dat waar je ook bent ter wereld, je kan overal aansluiten bij een Travel Massive Event. Zo ben ik zelf bij de events in Kaapstad, Londen en Athene geweest. Zorg wel dat je je van te voren aanmeld en hou de website in de gaten zodat je weet wanneer je waar moet zijn.

Voor meer informatie, data en tijden:
Wereldwijd en maandelijks – Travel Massive

Naar welke travelblogger events ben jij wel eens geweest en welke zou je echt aanraden?

Print Friendly, PDF & Email