Een paar weken geleden was ik in Amsterdam voor het Cherry LAB event. Gezien een aantal van mijn contacten zich ook in Amsterdam bevinden maak ik meestal een planning voor een aantal afspraken als ik dan toch in de buurt ben. In het najaar van 2015 heeft Golden Tulip Amsterdam Riverside haar deuren officieel heropend en hiervoor had ik nog een uitnodiging staan. Work hard, play hard is mijn motto dus waarom niet het zakelijke met het leuke combineren en gewoon blijven overnachten in Amsterdam?

Golden Tulip Riverside Amsterdam

Het Golden Tulip Riverside hotel in Amsterdam is ideaal gelegen voor zowel de zakelijke gast als voor toeristen die Amsterdam en/of omgeving willen ontdekken. Het voordeel van deze locatie was voor mij dat ik er met de auto naar toe kon reizen en die op het hotel terrein kon parkeren. De mensen waarmee ik afspraken had gemaakt konden het hotel gemakkelijk bereiken met het openbaar vervoer dat op nog geen tien minuten lopen van de locatie ligt. Daarbij biedt het hotel in het restaurant zitjes aan die prima zijn voor een zakelijke afspraak. Helaas was het geen mooi weer anders was ik zeker op het buitenterras gaan zitten. Het hotel grenst namelijk direct aan rivier de Gaasp.

Golden-Tulip-Riverside-Amsterdam (4)

Overnachten langs het water @ Golden Tulip Riverside Amsterdam

Mocht je eens op een vroege ochtend moeten vliegen dan vind je Schiphol op 20 minuten afstand en ben je een (meerdaags) beursbezoek aan het plannen of heb je tickets voor een tof feest dan vind je de Arena, RAI en het WTC op vijf minuten afstand. Het centrum van Amsterdam bereik je in ongeveer 20 minuten.  Golden Tulip Amsterdam Riverside is voor zover ik weet het enige hotel in Nederland dat kamers aanbiedt op zowel drie- als viersterren niveau. Onder een dak biedt het Riverside een apart prijs- en inrichtingsniveau aan, terwijl de algemene voorzieningen zoals het restaurant, zalen en fitness voor iedereen gelijk zijn.

Golden-Tulip-Riverside-Amsterdam

Verblijf bij Golden Tulip Riverside Amsterdam

Ik kwam begin van de avond aan in het hotel en kreeg een vier* kamer toegewezen. De kamer is ruim van opzet en het balkon aan de zijde van de rivier de Gaasp was perfect voor het uitzicht. Heerlijk om in de ochtend wakker te worden, de gordijnen open te schuiven, de schuifdeur open te maken en de frisse lucht op te snuiven. De vier* kamers hebben een badkamer met (regen) douche, de drie* kamers hebben een badkamer met douche en soms ook een bad. Dat laatste miste ik dan ook wel in mijn kamer.

Golden-Tulip-Riverside-Amsterdam

Golden-Tulip-Riverside-Amsterdam

Golden-Tulip-Riverside-Amsterdam

Flavours Food & Drinks is het restaurant waar je terecht voor ontbijt, lunch en diner.  De kaart is gevarieerd en er is een wekelijks wisselend menu. Persoonlijk zou ik het hotel voornamelijk aanraden als zaken hotel als je in de buurt afspraken hebt of eens vroeg in de ochtend gaat vliegen vanaf Schiphol. Voor een weekendje weg vind ik de locatie te ver van het centrum liggen.

Flavours Food & Drinks

Flavours Food & Drinks

Combineer jij afspraken wel eens met plezier en blijf je dan ook ergens overnachten?

 

Print Friendly, PDF & Email