Henriette Bokslag

Wie is Henriëtte Bokslag? 

Ik ben Henriëtte Bokslag, een reisverslaafde van 35 jaar die vlakbij het strand woont. Ik mag dan mijn eerste stappen in het Franse gras hebben gezet, het fenomeen reizen kreeg ik niet van huis uit mee. Ik groeide op in Voorschoten en Den Haag en verhuisde toen ik 10 was naar het rustige Gieten in Drenthe. Via een aantal omzwervingen, Emmeloord, Tenerife en Italië, ben ik uiteindelijk weer in de randstad beland.

Eerste reis Frankrijk  Met Mamma in Frankrijk  Met Pappa in Frankrijk

Ontembare reislust 

Mijn ouders hebben veel gereisd, maar nadat ik heb leren lopen in Frankrijk ben ik tot mijn 12e niet meer op reis geweest. Misschien dat daar mijn reislust vandaan komt want een nieuwsgierig kind ben ik altijd geweest. Ik koos voor de studie Toerisme in Groningen en Vrijetijdsmanagement in Rotterdam en vanaf toen was het hek van de dam.

Mijn nieuwsgierigheid en de drang om altijd iets te willen ondernemen hebben er voor gezorgd dat ik vele mooie bestemmingen heb mogen ontdekken. Waar ik ook ben, binnen no time spreek ik over naar huis gaan, of te wel terug naar de plek waar ik dan verblijf. Inmiddels heb ik ervaren dat hoe meer ik reis, mijn bucketlist alleen maar groter wordt in plaats van kleiner. Er is nog zoveel te ontdekken en ik kan moeilijk kiezen! ‘Dus kies ik ervoor om niet te kiezen’, ik wil van alles ondernemen en beleven‘.

Dichtbij of ver weg, ik geniet ervan als ik weet dat ik binnenkort weer op pad mag. Het geeft mij een bepaald soort rust als ik weet dat er weer een avontuur aan gaat komen. Reizen begint voor mij al bij de voorpret. Urenlang besteed ik aan het uitpluizen van de mogelijkheden. Dagen van te voren voel ik de kriebels al dat het moment bijna daar is dat ik weer iets nieuws ga ondernemen.

Abseilen Schotland  Curacao  Gitschberg - Jochtal

Reisspecialist

Ik maakte tijdens mijn studie een aantal studiereizen en deed stage ervaring op bij een reisbureau en touroperator. Na mijn studie heb ik gewerkt bij diezelfde touroperator en later ging ik aan de slag als zakenreis-specialist. Met dank aan mijn werk kon ik voordelig de wereld over reizen.

Voor klanten en zakenreizigers zocht ik alles uit, de beste vliegtijden, de leukste rondreizen, op maat gemaakte reizen met speciale wensen tot pakketreizen en weekendjes weg. Ik leerde hoe vakantiegangers en reizigers denken, wat ze willen weten als ze op vakantie willen en wat er mis kan gaan. Al deze kennis komt nu goed van pas. In combinatie met mijn eigen reiservaringen, mijn kennis van de reisbranche en de mogelijkheden heb ik een mix ontwikkeld die ik gebruik in het schrijven van mijn artikelen en het geven van reistips.

Sidi Bou Saïd  Sloveense wijn?  Tunesie

Mijn Reis C.V.

Als je kijkt naar mijn Reis C.V. dan heeft mijn brede interesse en nieuwsgierigheid ervoor gezorgd dat er geen lijn te trekken is in de soorten reizen die ik heb gemaakt. De ontembare reislust zit in mij maar door de jaren heen is er wel het een en ander veranderd. Als student had ik amper geld en ging ik met een backpack op interrailen door Europa of vloog ik naar de goedkoopste zonbestemmingen.

Na mijn toerisme studie kreeg ik mijn eerste baan en kon ik eindelijk mijn droom waarmaken, een reis buiten Europa. Ik was 26 jaar toen ik een maand ging rondreizen in Brazilië met een vriendin. Werken en wonen in het buitenland was een andere droom. In 2010 werkte ik drie maanden op het Spaanse eiland Tenerife en in 2013 deed ik hetzelfde maar toen voor acht maanden in Italië. Ik grijp elke kans die er is om op reis te gaan.

Roadtrip Slovenië  Boattrip  Fietsen Newcastle

Travel around with me…

Mijn reiservaringen deelde ik met vrienden en familie. Ik schreef reistips op reizigersfora en zette mijn kennis in op mijn werk. Toen ik in Italië woonde ontstond het idee voor mijn eigen website waarop ik alles kon delen. Voor mij persoonlijk zou het een online reisdagboek worden en ik hoopte er andere reisliefhebbers mee te inspireren.

Ik had nooit durven dromen dat Travel around with me” zou uitgroeien tot mijn werk. Maar ik leef gewoon mijn droom! Ik heb geleerd dat mijn reiservaring andere reizigers inspireert. Dat mijn kennis interessant is voor partners om samen te werken. Dat mijn creativiteit ervoor zorgt dat ik een verhaal kan vertellen van een opdrachtgever dat persoonlijk is en veel reistips bevat waar de lezer iets aan heeft.

Inmiddels is Bureau Bokslag een bedrijf, de kennis die ik heb ontwikkeld zet ik in. Ik bedenk campagnes en zoek er passende samenwerkingen bij, ik adviseer andere bedrijven, spreek over mijn reiservaringen tijdens events en werk aan freelance opdrachten die bij mij passen.

Your adventure starts here…

Op Travel around with me vertel ik over al mijn avonturen en belevenissen op reis waarmee ik hoop jullie te inspireren. Mijn reislust wordt getriggerd door de dimensie en het avontuur van onderweg zijn. De bestemming en de mogelijkheden ter plaatse bepalen mijn keuze voor een reisbestemming. Van elke reis leer ik en de ontdekkingen die ik doe verwerk ik in reisverhalen gecombineerd met praktische reistips en leuke weetjes.

Het bijzondere aan reizen vind ik het ontdekken van voor mij nieuwe plekken, het in contact komen met de locals en de belevenis om ergens anders te zijn. Een reis is voor mij niet compleet zonder mijn twee pijlers, ik ben een avonturier die houdt van ontspanning. Ik wil altijd iets anders of nieuws ervaren en ben dan ook voor bijna alles in. Uit een vliegtuig springen durf ik nog steeds niet maar met een paar stijgijzers onder mijn schoenen beklim ik een gletsjer, ik stap in een watervliegtuig in Schotland en ik suis gerust met 4G de helling af in een bobslee. Oh en I love vuurwerkshows.

Ik zie ook avontuur in het testen van auto’s, het op zoek gaan naar toffe hotspots zoals ondergrondse bars en de beste rooftop locaties om te genieten van het uitzicht. Onderdompelen in lokale events, zoals het tomaten smijten in Spanje was een grote avontuurlijke belevenis.

Naast reizen is mijn grote passie paardrijden, ik probeer dan ook om overal ter wereld het landschap te verkennen vanaf een paardenrug of mee te helpen met werkzaamheden die nog steeds met paarden worden gedaan. De butteri ondersteunen in de Maremma, paarden drijven in IJsland, stallen bezoeken van de sjeikh in Qatar of mijzelf onderdompelen in de meest bijzondere paardenrace ter wereld, de Palio di Siena.

Van al die adrenalinekicks en toffe belevenissen moet ik wel bijkomen. Hoewel ik paardrijden over het algemeen heel rustgevend vind kan ik genieten van ontspanning. Ik kan moeilijk stil zitten behalve tijdens een verwenmoment. Ik kom helemaal tot rust van een hoofd- en voetmassage, geniet ervan als ik mijzelf kan onderdompelen in een warmwaterbron, lig te bubbelen in een Jacuzzi, sta onder een warme waterval in Canada, doe een powernap in een hooibad of onderga een wellness behandeling in een wellnessresort. Ik overnacht dan ook graag in een boutique hotel met wellness faciliteiten maar een stoere blokhut met hottub midden in de natuur sla ik ook niet af. Ik hou van wellness en dat heeft er mede toegeleid dat ik in 2016 het online wellness magazine Wellness Spots opzette.

Helikopter Alpe d Huez   Gletsjerhike-IJsland   zipline-whistler

Zwemmen-paarden-Djerba  Ijsland-paardrijden  Heavy Horses Lake District

  Wellness - Vlieland  Koh Talu massage

Wat heb jij er aan? 

Jij bent je volgende reis aan het plannen, of je zit op een dag thuis het internet over te surfen en je komt terecht op Travelaroundwithme.com. Ik hoop dat ik je op dat moment mag inspireren met leuke reistips en handige tricks in de reisvoorbereiding.

Soms heb ik iets getest en mag ik het zelfde product inzetten tijdens een winactie. Een aantal partijen bieden mijn lezers korting aan om hetzelfde voordeliger te kunnen beleven. Ik zou zeggen, maak daar gebruik van. Want hoe meer je bespaart, hoe vaker je op reis kan of hoe meer toffe dingen je kan doen op een reisbestemming.

Travel around with me… bucketlist

Net als iedereen heb ik ook nog vele reiswensen, hoe meer ik reis hoe langer de lijst zelfs wordt;

 • Paardrijsafari in een wildpark in Afrika en galopperen naast een groep giraffes
 • Driften op ijs
 • Zandsurfen op de duinen in Oman
 • Slapen in de woestijn onder een sterrenhemel
 • Autoracen op een circuit
 • Tuk Tuk tour door Sri Lanka
 • Massages op het strand van een bountyeiland
 • Trektocht te paard
 • Skitocht van hut naar hut
 • Vuurwerk kijken tijdens Fallas de Valencia
 • Varen in een luchtballon, DONE in 2018!
 • Paardrijden in de Mongolië derby
 • Auto vol laden en gewoon gaan rijden
 • De gaafste vuurwerkshows ter wereld bekijken
 • Staren naar de hemel in Dark Sky Reserves

Reis mee, droom erbij weg en laat je inspireren om de wereld te gaan ontdekken.

Denk jij na het lezen dat ik de geschikte reisreporter ben om jouw bestemming, accommodatie, dienst of product in de spotlights te zetten dan hoor ik dat graag via: henriette@travelaroundwithme.com of bekijk de mogelijkheden voor een samenwerking hier.

Travel around with me

Print Friendly, PDF & Email