Henriette Bokslag

Over mij, Henriëtte Bokslag – Travel around with me

Over mij, ik ben Henriëtte Bokslag, een reisverslaafde van 33 jaar die vlakbij het strand woont. Ik mag dan mijn eerste stappen in het Franse gras hebben gezet, het fenomeen reizen kreeg ik niet van huis uit mee. Ik groeide op in de grote stad en verhuisde toen ik 10 was naar het rustige Drenthe. Via een aantal omzwervingen, Tenerife en Italië ben ik uiteindelijk weer in de randstad beland.

Eerste reis Frankrijk  Met Mamma in Frankrijk  Met Pappa in Frankrijk

“Home is where my passport is”

Ik heb geen idee waar mijn ontembare reislust vandaan komt maar na mijn studie Toerisme en Vrijetijdsmanagement was het hek van de dam. Mijn nieuwsgierigheid en de drang om altijd iets te willen ondernemen hebben er voor gezorgd dat ik vele mooie bestemmingen heb mogen ontdekken. Waar ik ook ben, binnen no time spreek ik over naar huis gaan, of te wel terug naar de plek waar ik dan verblijf. Inmiddels heb ik ervaren dat hoe meer ik reis mijn bucketlist alleen maar groter wordt in plaats van kleiner. Er is nog zoveel te ontdekken en ‘Ik kies ervoor om niet te kiezen’, ik wil van alles ondernemen, beleven en uitproberen‘.

Abseilen Schotland  Curacao  Gitschberg - Jochtal

“Travel is the only thing you buy, that makes you richer”

Tijdens mijn studie reisde ik voornamelijk low budget met mijn zusje naar de bekende bestemmingen aan zee. Jaren later trok ik er een paar keer met een vriendin op uit buiten Europa. In 2010 werkte en woonde ik drie maanden op het Spaanse eiland Tenerife en in 2013 deed ik hetzelfde maar toen voor acht maanden in Italië. Ik grijp elke kans die er is om op reis te gaan.

Sidi Bou Saïd  Sloveense wijn?  Tunesie

“People travel their city, I travel the world”

Dichtbij of ver weg, ik geniet ervan als ik weet dat ik binnenkort weer op pad mag. Het geeft mij een bepaald soort rust als ik weet dat er weer een avontuur aan gaat komen. Reizen begint voor mij al bij de voorpret. Urenlang besteed ik aan het uitpluizen van de mogelijkheden. Dagen van te voren voel ik de kriebels al dat het moment bijna daar is dat ik weer iets nieuws ga ondernemen.

Reisboekencollage

“The world is a book and those who do not travel just read one page”
– St. Augustine –

Mijn brede interesse heeft ervoor gezorgd dat er geen lijn te trekken is in de soorten reizen die ik maak. Ik hou ervan om een rugzak te pakken en per trein Europa te doorkruisen, omdat de reis op zich al een belevenis is. Net zo lief pak ik mijn grote koffer om naar een zonnige bestemming ergens op de aardbol te vliegen. Met alleen handbagage maak ik vele citytrips. Reizen per boot geeft weer een hele andere dimensie aan het onderweg zijn. Een paar dagen verblijven bij vrienden in wintersportgebieden sla ik ook zeker niet af. Ooit wil ik nog eens mijn auto volladen en gewoon gaan rijden en zien waar ik beland.

Roadtrip Slovenië  Boattrip  Fietsen Newcastle

“Tourists don’t know where they have been, travellers don’t know where they are going”

Ik heb geen voorkeur voor mijn verblijf of hoe ik naar de bestemming reis, behalve dan dat ik een touringcar probeer te vermijden, zolang ik maar op pad ga. De bestemming en de mogelijkheden ter plaatse bepalen mijn keuze. Vroeger ging ik regelmatig naar de camping en ooit wil ik nog wel eens een tent opzetten midden in de natuur. Met een groep vrienden is het gezellig in een vakantiehuis, maar met een reispartner vind ik het fijn in een appartement of hotel. Ik hou van trendy, boutique hotels, hotspots en kleinschaligheid maar als er een scherpe aanbieding is zal ik een reis naar een groot resort niet afslaan. Meestal reis ik privé vrij low budget zodat ik nog vaker weg kan. Ik koester de momenten dat ik meer kan besteden en geniet van een luxe verblijf met alle extra mogelijkheden.

Met vrienden op reis

“Don’t collect things, but moments”

Het bijzondere aan reizen vind ik het ontdekken van nieuwe plekken, het in contact komen met de locals en de belevenis om ergens anders te zijn. Er zijn drie dingen die ik, als het mogelijk is, op elke reis probeer te doen. Ik wil altijd iets anders of nieuws ervaren en ben dan ook voor bijna alles in. Uit een vliegtuig springen durf ik nog steeds niet maar met een paar stijgijzers onder mijn schoenen beklim ik wel een gletsjer en ik suis gerust met 4G de helling af in een bobslee. Naast reizen is mijn grote passie paardrijden, ik probeer dan ook om overal ter wereld het landschap te verkennen vanaf een paardenrug of mee te helpen met werkzaamheden die nog steeds met paarden worden gedaan. Ontspanning tijdens reizen vind ik erg belangrijk.  Ik kom helemaal tot rust en geniet ervan als ik ergens lig te bubbelen in een spa of een wellness behandeling onderga.

Helikopter Alpe d Huez   Gletsjerhike-IJsland   zipline-whistler

Zwemmen-paarden-Djerba  Ijsland-paardrijden  Heavy Horses Lake District

JustPure Spa Munchen  Wellness - Vlieland  Koh Talu massage

“Once a year go some place you’ve never been before”
– Dalai Lama –

Mijn Bucketlist

Net als iedereen heb ik ook nog vele reiswensen, hoe meer ik reis hoe langer de lijst zelfs wordt;

 • Paardrijsafari in een wildpark in Afrika en galopperen naast een groep giraffes
 • Driften op ijs
 • Zandsurfen van de duinen in Oman
 • Naar het Oktoberfest in München – DONE IN 2017!
 • Slapen in de woestijn onder een sterrenhemel
 • Autoracen op een circuit
 • Tuk Tuk tour door Thailand
 • Massages op het strand van een bountyeiland
 • Trektocht te paard
 • Skitocht van hut naar hut
 • Zweefvliegen
 • Varen in een luchtballon
 • Meerijden in de Mongolië derby

Op ‘Travel around with me” vertel ik over al mijn avonturen en belevenissen op reis waarmee ik hoop jullie te inspireren. Van elke reis leer ik en de ontdekkingen die ik doe verwerk ik in reisverhalen gecombineerd met praktische tips en leuke weetjes. Nieuwe ervaringen op doen, paardrijden en relaxen in een spa zijn drie punten die in bijna al mijn verhalen terugkomen. De reizen waarover ik schrijf zijn een combinatie van zowel persoonlijke reizen als reizen die ik op uitnodiging of in opdracht heb gemaakt voor on- en offline media.

Reis mee, droom erbij weg en laat je inspireren om de wereld te gaan ontdekken.

Denk jij na het lezen dat ik de geschikte reisreporter ben om jouw bestemming, accommodatie, dienst of product in de spotlights te zetten dan hoor ik dat graag via: info@travelaroundwithme.com of bekijk de mogelijkheden voor een samenwerking hier.

Travel around with me

Print Friendly, PDF & Email