Weer eens iets anders doen dan anders, ik hou ervan! Ik ontdekte weer een paar outdoor activiteiten bij Sepetna Hotel Resort in Ostravice, Tsjechië. Ga je mee mountain steppen?

Outdoor activiteiten bij Sepetna Hotel Resort 

Hotel Resort Sepetna is gelegen buiten het dorp Ostravice op de heuvel aan de voet van de berg Lysa. Ostravice ligt in de Tsjechische regio Moravië-Silezië. Voor mij was het de eerste keer dat ik in het zuidoosten van Tsjechië was in de buurt van de grens met Slowakije. Ostravice is klein dorp waar aan de voet van de Lysa berg Hotel Resort Sepetna is gelegen.

 • Voor reviews van Resort Sepetna check Tripadvisor;
 • Het resort heeft 43 kamers, waaronder de keuze uit suites en vakantie bungalows en houten cabins met jacuzzi buiten;
 • Hotel faciliteiten zoals, zonnedek, binnenzwembad, speeltuin en gratis internet en parkeren;
 • *Oktober 2018, website is alleen in Tsjechisch, aan Engelse website wordt gewerkt van hotel.

Omdat Hotel Resort Sepetna direct aan de heuvel grenst en in een groene omgeving is gelegen is het de ideale plek voor outdoor activiteiten. Mountain karten had ik al eens gedaan en dat heb ik inmiddels op meer bestemmingen gezien. De laatste keer dat ik op een step stond was geloof ik in mijn kindertijd. Ik was dan ook zo blij als een kind dat ik weer mocht gaan steppen en nog van een berg af ook.

Travel around with me en ga mee de berg af op een outdoor step. Wat een hilarische activiteit was dit ook weer, heb je de video al bekeken. Wie bedenkt het nou om met een step van een berg naar beneden te gaan? Ik dank diegene want het is een fantastische activiteit en je ziet ook nog wat onderweg. Trek wel goede en stevige schoenen aan, zet je GoPro op je hoofd en gaan met die banaan.

Ostravice in de regio Moravië-Silezië

Ik was in Ostrava voor een bezoek aan een congres. Vanuit Ostrava ben ik de regio Moravië-Silezië gaan ontdekken in Tsjechië. Zo kwam ik ook bij Hotel Resort Sepetna terecht dat in de Tsjechische gemeente Ostravice ligt. Ostravice is een klein dorp met nog geen 2500 inwoners en is gelegen aan de rivier Oder. Aan de rand van het dorp is de Beskydian brouwerij gevestigd. Ideaal om aan het einde van de dag te proosten. 

Beskiden, Beskydy gebergte

De Beskiden, ook wel het Beskydy gebergte genoemd beslaat de oostpunt van Moravië en de grens van Polen en Slowakije. Het natuurgebied bestaat uit diverse bergformaties die hoger zijn dan 1300 meter.

Je kan hier uren hiken, mountainbiken en als je wilt natuurlijk ook paardrijden. Ik had er helaas geen tijd voor. En wil je afkoelen in de zomer dan kom je onderweg genoeg meren tegen.

Reistips Moravië-Silezië

Ga je een rondreis maken in de regio Moravië-Silezië in Tsjechië? Ik heb nog niet al mijn reistips uitgewerkt voor deze Tsjechische regio maar ik kan je wel alvast de onderstaande reistips geven.

 • Weekend Brno
 • Op zoek naar meer bier spa’s in Tsjechie, bekijk overzicht website Verkeersbureau van Tsjechië en deze website over de regio Moravië;
 • Ga bier proeven bij Beskydian Brewery;
 • Bezoek Olomouc;
 • Ga naar het mooie dorp Litomyšl dat op de UNESCO lijst staat;
 • Bekijk de oude mijn in Ostrava en beklim de Bolt Tower;
 • *Foto: Bear Rock op de Ostra heuvel;

Reistips Moravië-Silezië

Zou jij ook wel eens wat outdoor activiteiten bij Sepetna Hotel Resort in Ostravice willen beleven?

Print Friendly, PDF & Email