Nog geen idee waar jij deze winter naar toe wilt op wintersport vakantie? Ik laat je graag zien wat je kan beleven in het Ortisei skigebied in Val Gardena in de Dolomieten in Zuid-Tirol.

Wintersport vakantie in Ortisei skigebied

Het Ortisei skigebied ligt aan het begin van Val Gardena in Zuid-Tirol. Men spreekt in het Ortisei skigebied zowel Duits als Italiaans omdat het tot 1919 bij Oostenrijk hoorde. Ortisei is de Italiaanse naam en Duitstaligen noemen deze plaats St. Ulrich.

Het dorp Ortisei ligt op een hoogte van 1236 meter en het is het eerste dorp waar je langskomt als je de regio Val Gardena binnen rijdt. Ortisei is zowel in de zomer als in de winter een populaire bestemming voor mensen die graag in de bergen van een vakantie genieten.

Het mooiste van een wintervakantie in Ortisei is het feit dat je altijd kan genieten van het geweldige uitzicht op de Dolomieten. Het is niet voor niets dat de Dolomieten al sinds 2009 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staan.

Het voordeel van een wintersport vakantie in het Ortisei skigebied is dat je kan genieten van de Italiaanse flair, de Italiaanse keuken en de gastvrijheid én dat er ook Duits wordt gesproken. Ideaal als je skilessen wilt volgen! Daarbij is het Ortisei skigebied niet zo ver rijden met de auto als je denkt, vanaf Utrecht rij je er in minder dan 11 uur naar toe. Daarbij zijn de prijzen hier ook relatief lager dan in bijvoorbeeld de Franse skigebieden. Ik heb even het een en ander op een rij gezet:

  • Hoogte skigebied Ortisei: 1236 meter;
  • Skigebied opent begint december tot eind april;
  • Er is 115 kilometer aan loipenroutes voor langlaufers;
  • Ruim 30 kilometer aan geprepareerde wandelpaden in de winter;
  • Een Snowboard- en freestylepark Piz Stella en rodelbaan van 6 kilometer;
  • 175 kilometer in Val Gardena en 1200 kilometer in Dolomiti Superskigebied .

*Ontdek hier al mijn reistips voor Zuid-Tirol.
**Leuk! Met paardenslee door sneeuw in Zuid-Tirol.
***Check ook deze tips voor vakantie in Val Gardena in Zuid-Tirol.
****Bekijk hier al mijn tips voor een wellness vakantie in Zuid-Tirol.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Ortisei skigebied Zuid-Tirol

Paardenslee door de sneeuw in Zuid-Tirol

Vakantie met hele familie bij Cavallino Bianco

Wil jij met je hele familie tijdens de kerstvakantie of voorjaarsvakantie genieten van winterpret in het skigebied Ortisei in Zuid-Tirol? Dan raad ik een verblijf aan in het volgens Tripadvisor beste familiehotel ter wereld. Deze eer verdienden ze al in 2013! Op 27 november 2022 opent het Cavallino Bianco het winterseizoen.

Het Cavallino Bianco Family Grand Spa Hotel biedt alle familieleden precies dat waar ze naar op zoek zijn tijdens een wintersport vakantie in Zuid-Tirol. Niet voor niets is het motto van het hotel; “It´s family time, live it now ® “! Of je nou toe bent aan ‘Family Time’, het tijd is voor ‘Kids Time’, even een moment ‘My Time’ wilt voor jezelf of juist samen even ‘Two Time’ nodig hebt.

*Bekijk hier het zomer artikel over Cavallino Bianco.
**Ontdek hier alles over Cavallino Bianco Family Spa Grand Hotel in Ortisei.

Wintersport vakantie in Ortisei skigebied

Zou jij in de winter op vakantie willen naar het
Ortisei skigebied in Val Gardena in Zuid-Tirol?

Print Friendly, PDF & Email