Ben jij op zoek naar originele vakantie ideeën in Nederland voor een vakantie in eigen land? Dan zit je goed want ik ben gek op originele uitjes en activiteiten en bijzondere dingen doen.

Originele vakantie ideeën Nederland

Je kan mij wakker maken om iets origineels te gaan doen! Een bijzonder uitje, ergens bijzonder overnachten of een originele activiteit met elkaar beleven, ik ben ervoor in.

Omdat ik zelf al aardig wat toffe dingen heb mogen beleven was het hoog tijd om eens al mijn originele vakantie ideeën in Nederland te verzamelen zodat jij in één overzicht kan zien wat er allemaal voor bijzonders te beleven valt tijdens een vakantie in eigen land. Lees hier nog meer tips over leuke dingen doen in de zomer in Nederland.

*Hou je aan de geldende regels en check alle maatregelen ter plaatse!

Wetlands Safari in Amsterdam

Op safari in Nederland? Ja dat kan bij Wetlands Safari onder de rook van Amsterdam in een prachtig natuurgebied. Met gids Majel ga je per Canadese kano het veenweidegebied ten noorden van Amsterdam ontdekken. Je wordt aangemoedigd door de rietvogels, nieuwsgierige koeien, bloeiende waterplanten. Dit kan met een korte tour, Frisse Neus Toer of een tocht inclusief transport (OV) vanaf metro Noord. Geniet onderweg van een drankje en een picknick met producten uit de omgeving.

Meer info over Wetlands Safari lees je hier.

Originele ideeën Amsterdam

Bijzonder overnachten, ga slapen in een boomhut

Wil jij bijzonder overnachten in Nederland? Wat dacht je van bubbelen tussen de bomen? In Nederland kan het in Drenthe en in de provincie Brabant.

Slapen in een boomhut

Rij de Elfstedentocht met de auto

Ooit nog de Elfstedentocht mee maken in de winter, die kans wordt steeds kleiner! Maar je kan natuurlijk wel met je eigen auto, of als je die niet hebt een vakantie auto huren, en dan langs alle elf steden in Friesland rijden met de auto. Bekijk hier alle tips voor kilometervrij een vakantie auto huren in Nederland. Dokkum is bijvoorbeeld een van de Friese elf steden, bekijk hier wat je een weekend in Dokkum kan doen.

Bekijk hier alle leuke autoroutes in Nederland!

Weekend Dokkum Friesland elf steden route

Bijzonder uit eten in Nederland

Wil jij bijzonder uit eten in Nederland? Dat kan op deze plekken in Nederland. Zeker nu mensen moeten nadenken over de 1,5 meter economie ontstaan er creatieve ideeën bij restaurants, zoals de eerste tip.

Ontdek hier alle tips voor bijzonder uit eten in Nederland!

Bijzonder uit eten in Nederland

Wist je dat over Den Haag

Wist je dat in Den Haag…nee? Nou nu wel! Ontdek eens stad eens op een andere manier. Bekijk al deze leuke weetjes over Den Haag en ga op zoek naar waar deze plekken allemaal zijn in Den Haag.

Ontdek Den Haag aan de hand van deze bijzondere tips en deze verborgen plekjes in Den Haag.

Wist je dat over Den Haag

Wandelen met ezels in Limburg

Wandelen met ezels? Heb jij daar zin in met zo’n koppig beest? Ik kan je vertellen dat het super leuk is en nog ontspannend ook!

Meer informatie over wandelen met ezels in Limburg.

Wandelen met ezels in Limburg

Bezoek de Sahara in Nederland

Ga mee naar de Sahara van het noorden” las ik op de website van de Vliehors Expres. De Vliehors is een uitgestrekt natuurgebied en beslaat 24 vierkante kilometer op de westelijke helft van Vlieland. Dit stukje niemandsland is bij de Koninklijke luchtmacht bekend als Cornfield Range en wordt gebruikt als militair oefenterrein.

Als de vlaggen naar beneden hangen is het veilig voor de Vliehors express om de zandvlakte te betreden en dit stukje ongerepte natuur in Nederland te laten zien.

Bezoek de Sahara in Nederland

Actief in Twente, probeer de Lopifit

Hou je van de omgeving van Twente en van actief bezig zijn? Dan zit je goed bij Actief in Twente! Ik wist niet dat er zoveel bewegingsapparaten zijn die je kan huren. Fietsen en mountainbikes, a la, maar ook kano’s, e-choppers, kickbikes en dus ook een Lopifit. Een Lopifit is een soort step en fiets in één, super cool om te zien en dat wik ik zeker nog eens gaan proberen. Vanaf €25,- kan je al een loopfiets huren.

Op avontuur naar minder bekende plekken

Tenzij je er woont zijn er een heleboel mooie plekken in Nederland die niet bekend zijn bij het grote publiek. Wat dacht je van wandelen bijvoorbeeld in de Oisterwijkse bossen bij Moergestel en daarna overnachten in een privé wellness vakantiehuisje midden in het bos?

Of reis eens buiten het bekende Amsterdam en ontdek de omgeving van Amsterdam zoals Amstelveen en ontdek wat je allemaal kan doen in Aalsmeer. Of geniet van een weekend weg in het Groene Hart. Of reis naar Noord-Holland en bekijk het kunstdorpje Bergen en ga glamperen aan zee in Egmond.

In Limburg zijn de meeste mensen wel eens op vakantie geweest. Maar ken je ook deze leuke uitjes en activiteiten in Midden-Limburg? Wie weet staat er iets bij wat je nog niet kende. Ben jij bijvoorbeeld wel eens gaan mountainbiken in de grotten van Valkenburg? En ken je de regio Parkstad in Limburg?

Ga niet naar drukke steden als Leeuwarden en Heerenveen maar ontdek eens de wat kleinere steden en dorpen in Friesland. Hoe klinkt een weekend in Dokkum bijvoorbeeld?

Lees alles over wandelen in de Oisterwijkse bossen.
Overnacht bij Spa Parel in ‘t Groen – Het Boshuis gelegen middenin de Oisterwijkse bossen.

Originele vakantie ideeën Nederland

De Nederlandse wildernis, spot de Konikpaarden

De Nederlandse wildernis, hij bestaat wel degelijk! Heb jij de film gezien? Ik ben gek op alles dat met paarden te maken heeft, paardrijden, buitenritten maken, paardrijvakanties, paardrij evenementen en paarden spotten in het wild. In Nederland kan dat ook, zo zag ik de Konikpaarden in het Horsterwold en Konikpaarden in Lauwersmeergebied.

Hier spot je de Konikpaarden in Nederland!

Al op het nieuwe eiland in Nederland geweest?

Ben jij al op het nieuwe eiland in Nederland geweest, oftewel de Marker Wadden? Het enorme project van Natuurmonumenten is voor een gedeelte klaar en dat betekent dat Het Haveneiland van Marker Wadden open is gesteld voor publiek. De haven is bereikbaar met een eigen boot, een veerboot vanuit Lelystad of je kan kiezen om ernaar toe te varen met een zeilexcursie die dagtochten naar Marker Wadden aanbieden.

Lees alles over Marker Wadden bezoeken en over de vakantiehuisjes van Landal op Marker Wadden.

Originele vakantie ideeën Nederland

Originele activiteiten in Amsterdam

Heb je plannen voor een dagje naar de hoofdstad? Er zijn volop leuke en originele activiteiten in Amsterdam te beleven. Ik schreef er een apart artikel over, hieronder kan je direct doorklikken naar één van de tips of lees hier direct alles over de originele activiteiten in Amsterdam.

Originele activiteiten in Amsterdam

Originele dingen doen op reis

Heb jij plannen voor een vakantie over de grens? Als je van wellness houdt moet je zeker even onze originele wellness vakantie ideeën bekijken. Hier in elk geval wat diverse tips voor originele dingen doen op reis.

  1. Origineel en bijzonder overnachten in Londen kan hier. 
  2. Wil je aparte dingen doen in Londen? Kies dan voor een van deze belevenissen!
  3. Ben je op zoek naar een bijzondere overnachting? Check mijn persoonlijke tips.
  4. Iets leuks doen met het hele team? Kies één van deze originele bedrijfsuitjes die stoer en gaaf zijn. 

Slapen in Iisakki Glass Village 

Heb jij nog meer originele vakantie ideeën in Nederland?

Print Friendly, PDF & Email