Je kent de hoogtepunten al in Amsterdam en je wilt eens originele activiteiten in Amsterdam beleven. Je boft, er zijn genoeg leuke dingen te doen in Amsterdam met je vriendinnen of met je vriend. Ik zette een paar originele uitjes op een rij die ik zelf wel eens zou willen doen als ik weer in Amsterdam ben.

Originele activiteiten in Amsterdam, leuk om te doen!

Het hoeft niet altijd gekker en origineler maar sommige steden ken je zo goed dat je wel eens iets anders wilt doen. Ik hou zelf van originele activiteiten. Enerzijds omdat het mij prikkelt en omdat het mij ook uit mijn comfortzone laat stappen. Ik ben zo nieuwsgierig en vind het leuk om nieuwe activiteiten te ontdekken. Het origineelste wat ik ooit in Amsterdam heb gedaan is meevaren in de Gay Pride.

En als jij er ook van houdt om nieuwe dingen te proberen en leuke dingen te doen met je vriend of vriendin dan zit je hier goed. Wat mij betreft is dit een greep uit alle originele activiteiten in Amsterdam.

1 A’Dam Lookout, schommel “Over The Edge” 

De A’Dam Lookout, ook wel de A’Dam Toren genoemd, is niet te missen zodra je op Amsterdam Centraal staat. Dit observatiedek biedt een super gaaf uitzicht over onze hoofdstad en is gevestigd in Amsterdam Noord. Het duurt slechts 22 seconden voordat je op de 20e verdieping staat.

Het restaurant op de top floor is leuk, het terras buiten is nog leuker maar het gaafste is dé hoogste schommel van Europa. De “Over The Edge” experience neemt je mee over de rand van de Amsterdam toren op meer dan 100 meter hoogte. Fly away met Amsterdam aan je voeten. Gelukkig zit je goed vastgebonden in de schommel.

Adres: Overhoeksplein 5, Amsterdam.
Openingstijden: 7 dagen per week van 10.30 uur tot 21.00 uur.
Kosten:
Volwassenen €12,50 per persoon inclusief het schommelavontuur. Bestel je A’DAM, Lookout tickets online en ‘skip the line’.

2 De XtraCold IceBar Amsterdam

Ga leuke dingen doen met je vrienden en stap binnen in de coolste bar van Amsterdam, de IceBar Amsterdam. De XtracCold Icebar Amsterdam is volledig gemaakt van ijs. Zorg dus dat je een lekkere warme trui of jas aan hebt als je hier naar binnen gaat. Mocht je dat vergeten zijn, gene probleem, met een continue temperatuur van -10º C in de bar zijn er genoeg jassen en mutsen voorradig. Met deze originele activiteit verras je je vrienden zeker met iets leuks.

Goed om te weten, voor de toegangsprijs die jij betaald krijg je drie gratis drankjes. Daarvan is de ontvangstcocktail de eerste en de tweede uiteraard het bekende XtraCold biertje.

Adres: Amstel 194-196, Amsterdam.
Openingstijden IceBar Amsterdam: 7 dagen per week. Donderdag t/m zondag van 12.30 uur tot 01.00 uur en op vrijdag en zaterdag van  12.30 uur t/m 02.40 uur. Rare tijd zal je denken, maar om 03.00 uur moet de Icebar Amsterdam dicht zijn.
Kosten: Volwassenen €21,95 per persoon inclusief 3 drankjes. Bestel je Ice Bar Amsterdam tickets online en ‘skip the line’. Vul voor korting bij IceBar Amsterdam bij de bestelling ‘THINGS10AMSTERDAM’ in en ontvang 10% korting.

IceBar Amsterdam

3 Stap aan boord van de poezenboot Amsterdam

Van de Poezenboot (Catboat) is er maar één te vinden op onze aardbol en wel in Amsterdam. Voor dierenliefhebbers is een bezoek aan de poezenboot in Amsterdam wellicht een van de meest originele activiteiten in Amsterdam dat er is. Op een woonboot met een speciale buitenplaats is een kattenasiel opgezet. Een drijven paradijs voor katten dat onderhouden wordt door enthousiaste vrijwilligers.

Dit poezen project is opgezet in 1966 door mijn naamgenoot Henriëtte van Weelde. Het begon allemaal met een zwerfkat die ze onder een boom aantrof op zoek naar beschutting. Inmiddels is de poezenboot een bekende trekpleister van de stad geworden. Deze “hidden secret” in Amsterdam vind je op vijf minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station.

Adres: Singel 38G, Amsterdam.
Openingstijden: Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 13.00 uur tot 15.00 uur. Woensdag en zondag gesloten.
Kosten: Er zijn geen toegangskosten voor de Poezenboot in Amsterdam, een kleine donatie wordt op prijs gesteld.

Poezenboot Amsterdam

Nog meer leuke dingen doen in Amsterdam?

Heb je zin om nog veel meer leuke dingen te doen in Amsterdam? Maak er dan een weekend van en blijf overnachten in Amsterdam. Ik tip je graag deze twee hotels waar ik wel eens heb overnacht.

  1. WestCord Fashion Hotel
  2. Golden Tulip Riverside Amsterdam

Weet jij nog meer originele activiteiten in Amsterdam?

Print Friendly, PDF & Email

Related Post