Waar op letten bij autoverhuur buitenland? Helaas komt het nog steeds veel voor, oplichting en valkuilen bij autohuur in het buitenland. Maar waar moet je nou op letten en hoe kan je voorkomen dat je ter plaatse wordt opgelicht of in een valkuil trapt waardoor je extra moet betalen?

Oplichting en valkuilen bij autohuur

Helaas, ook in de autoverhuur branche kom je oplichters tegen. Soms wordt je doelbewust opgelicht en in een aantal gevallen proberen medewerkers van autohuur bedrijven je allerlei extra opties aan te smeren omdat daar de marge op zit waaraan wordt verdiend. Ik blijf het zeggen, het belangrijkste is dat je weet wat je huurt en onder welke voorwaarden je dat doet. Als je weet wat je rechten en plichten zijn dan sta je een stuk sterker in je schoenen als je een autohuur reservering gaat maken of je huurauto gaat ophalen op de reisbestemming.

70% van de autohuurders krijgt extra opties en verzekeringen aangeboden;
Als men aan de balie onder druk wordt gezet, gaat bijna kwart zonder auto weg aldus het onderzoek van Sunny Cars.

Zeventig procent! Dat vind ik schrikbarend hoog! Van die 70% wordt 11% dusdanig onder druk gezet dat men het gevoel krijgt ‘ja‘ te moeten zeggen tegen de extra opties en/of verzekeringen. Niets is vervelender dan aan het begin van je vakantie het gevoel te krijgen dat je wordt gedwongen extra’s te nemen”, aldus Hans Knottnerus, managing director van Sunny Cars in Nederland, België en Frankrijk.

Ik raad je dan ook aan om je autohuur in het buitenland te regelen vóór je op reis gaat. Het lijkt misschien duurder dan ter plaatse een auto huren, maar je kan onder andere voorkomen dat je aan de balie nog extra opties afsluit en alsnog even duur of zelfs duurder uit bent. Het blijkt namelijk uit het onderzoek dat de helft van de respondenten van het onderzoek ter plaatse nog altijd iets extra’s afsluit. Zo kiest 27% er bijvoorbeeld voor om toch het eigen risico af te kopen bij schade en diefstal.

Is het een goed verkooppraatje? Ja, maar wil jij zonder zorgen een auto huren? Huur je auto dan ‘All-In’ bij Sunny Cars, dan kan je overal NEE op zeggen! Ik heb veel artikelen over autohuur geschreven en uit mijn eigen onderzoek en statistieken blijkt dat men na het lezen van onder andere de onderstaande artikelen overgaat tot reservering van autohuur via Sunny Cars.

Ik kan begrijpen dat je wellicht wat ‘overwhelmed‘ raakt van alle informatie die er beschikbaar is over een auto huren in het buitenland. Daarom heb ik een zeer uitgebreid artikel geschreven met alle tips waar je op moet letten als je een auto gaat huren in het buitenland. Een aanrader dus om even te lezen zodat je weet waar je aan toe bent.

🚗Alles wat je moet weten over autohuur in het buitenland;
🚗
Benieuwd naar mijn Sunny Cars ervaringen? Je leest het hier. 

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

All-Inclusive auto huren bij Avis

Waar op letten bij autoverhuur buitenland? 

Waar je je auto ook huurt, ter plaatse zal het wel eens voorkomen dat er ‘verkooppraatjes’ worden gehouden of dat je misleid wordt. Als je de onderstaande punten leest dan weet je dat je wellicht voor de gek wordt gehouden dus trap niet in deze verkooppraatjes aan de balie.

  • Check je creditcard afschrijvingen minimaal 3 maanden na je autohuur;
  • Aan de balie wordt gezegd dat je niet volledig verzekerd bent. Check dit goed;
  • Controleer je huurauto goed, die zogenaamde schade die jou wordt toegerekend zat er misschien al*;
  • Krijg je ineens een Diesel? Check of je daar extra voor moet betalen of niet. Anders weegt het zuiniger rijden er niet tegen op;
  • Het lijkt zo aardig, de tank zit vol en jij mag hem leeg inleveren. NOT! Je betaald de volle mep voor die tank. Full-Full is de beste regeling;
  • Ben je van plan een auto te huren in de winter? In sommige landen zijn winterbanden verplicht! Er zijn autoverhuurders die goedkoop een auto huren aanbieden en je dan ter plaatse laten betalen voor de extra optie, winterbanden. Sunny Cars biedt in landen waar winterbanden verplicht zijn standaard het WT-Pakket aan, (WT=Winter Tyres). 

🚗Lees ook hoofdstuk 7 van dit artikel met tips waar je op moet letten bij ophalen en inleveren van huurauto

Tips auto huren buitenland 

Pas op voor je ‘eigen valkuilen’ ter plaatse

  1. Je gaat alle auto verhuurders ter plaatse af, want je wilt natuurlijk wel de beste deal. Denk eraan dat je in die tijd ook iets anders leuks had kunnen doen;
  2. Ter plaatse is veel goedkoper, ik kijk daar wel. Denk eraan dat ter plaatse duurkoop kan zijn door de extra’s die je mogelijk afsluit en let op de beschikbaarheid van auto’s, zeker als je in het hoogseizoen reist;
  3. De verhuurder ter plaatse zegt; ‘Yes, it is all-in‘. Heb je de voorwaarden goed gelezen? Vaak zijn die in een andere taal en blijkt dat glas-, banden-, bodem- en dakschade niet verzekerd is. Een extra bestuurder is meestal ook niet inclusief en ben je wel voor voldoende geld verzekerd?

Oplichting en valkuilen bij autohuur

Oplichting en valkuilen bij autohuur, is het jouw wel eens overkomen? 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email