Ga jij deze zomer naar Italië op vakantie en verblijf je in de buurt van Verona? Denk er dan zeker eens aan om een opera voorstelling bij te wonen in de Arena di Verona in Italië. Het beste is om vooraf al tickets voor een operavoorstelling in Verona te kopen.  Tijdens de zomermaanden tot en met begin  september zijn er diverse optredens met als je geluk hebt soms ook wereldsterren zoals Plácido Domingo en Andrea Bocelli.

Opera in de Arena di Verona

De arena van Verona is één van de best bewaarde en grootste Romeinse amfitheaters ter wereld. Sinds 1913 worden er vanwege de goede akoestiek operavoorstellingen opgevoerd waar op één avond 22.000 mensen van kunnen genieten.

In 2013 was ik de gelukkige die als pers aanwezig mocht zijn bij de opening van het operafestival, “100 years of Opera“. Beroemdheden als Andrea Bocelli, Jose’Carreras en Plácido Domingo traden op. De show was gewijd ter nagedachtenis aan Luciano Pavarotti.

Er werden stukken opgevoerd uit de opera’s: Aïda, Nabucco, La Traviata, Il Trovatore, Messa Da Requiem, Rigoletto en Romeo & Julliette. Alles was uiteraard in het Italiaans maar desondanks was het goed te volgen. De muziek in combinatie met wat ik zag waren voor mij meer dan genoeg. Woww, wat was het bijzonder!

*Bestel online je tickets voor een bezoek aan Opera di Verona

Opening Arena di Verona

Arena di Verona

Andrea Bocelli in Opera di Verona

Niet iedereen heeft iets met operamuziek en ik zal eerlijk zeggen dat ik er eerder ook weinig mee had. Maar ik sta wel overal voor open en omdat ik had gehoord dat het zo bijzonder was om eens een show te zien wilde ik het niet missen. Tijdens de opening was onder andere Andrea Bocelli eregast en dat maakte het voor mij extra speciaal.

Mijn vader was groot fan van Andrea Bocelli en ik hoor nog hoe de muziek door het huis schalde als ik terugdenk aan vroeger. De cd’s van Bocelli werden naast jazz muziek helemaal grijs gedraaid. Toen hield ik er niet zo van en zette ik mijn eigen muziek harder. Sinds ik mijn vader heb verloren kan ik zijn keuze voor muziek meer waarderen en als ik een nummer van Bocelli hoor dan denk ik aan hem en zet ik het zelf harder.

Mijn vader zou het geweldig hebben gevonden en stik jaloers zijn geweest dat ik Andrea Bocelli vorig jaar live zag optreden. Voor mij was het een avond om nooit meer te vergeten waarbij in gedachten mijn vader naast mij zat.

Andrea Bocelli - Arena di Verona

Tickets operavoorstelling Verona kopen

Wees op tijd als je naar een voorstelling gaat en kijk goed bij welke gate je moet zijn. Er zijn meerdere ingangen en het plein voor het theater is stampend vol. Neem een kussentje mee want je zit op stenen tribunes als je geen kaarten hebt kunnen bemachtigen voor de stoelen in het midden. Die zijn trouwens ook een stuk duurder. Mocht je in het voor- of naseizoen gaan neem dan ook een plaid mee voor de iets koelere avonden. De meeste voorstellingen duren ongeveer drie uur. Leuk om te weten is dat als er een voorstelling aankomt veel decorstukken buiten staan die je dan van dichtbij kan zien.

Nu ik erbij ben geweest kan ik zeggen dat ook voor niet operaliefhebbers het een must is om een voorstelling bij te wonen in de eeuwenoude arena. Ik vind het erg bijzonder om te bedenken dat het zo lang geleden is gebouwd en ik daar decennia later nog kan genieten van de goede akoestiek. Als je dan toch in Verona bent ga dan zeker ook op ontdekkingstocht door de stad zelf. Prachtige pleinen en mooie gebouwen, lange winkelstraten en gezellige terrassen en goede restaurants.

Voor ticketverkoop kan je de website bezoeken van Arena di Verona. Als er geen voorstelling is kan ik je ook aanraden om een bezoek te brengen aan de arena. Zo dwaal je door een lege arena en vanaf de bovenste tribune heb je een mooi uitzicht over de stad.

*Bestel online je tickets voor een bezoek aan Opera di Verona

Arena di Verona     Arena di Verona

Ben jij wel eens naar een operavoorstelling in de Arena di Verona geweest?

Print Friendly, PDF & Email