Aankomend weekend, 13 en 14 september is het weer tijd voor Open Monumentendag. Duizenden monumenten stellen de deuren gratis open voor het publiek.

Open Monumentendag 2014, “op reis”

Dit jaar is het thema van de Open Monumentendag, “Op reis”.

Deelnemende monumenten kan je herkennen aan de Open Monumentendag-vlag. Het leuke van Open Monumentendag vind ik vooral dat je de mogelijkheid hebt om monumenten te bezoeken die normaal gesproken gesloten zijn voor het publiek. Er doen ook veel monumenten mee die ook op andere data te bezoeken zijn maar waarbij nu een speciale activiteit of rondleiding wordt georganiseerd.

Zo was ik jaren geleden eens in de Eerste Kamer in Den Haag, een plek waar je normaal niet kan komen.

Eerste Kamer          Plafond Eerste Kamer

Wat ik al jaren wil bezoeken is het bunkercomplex in de bosjes van Scheveningen, de Atlantikwall die is aangelegd in de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig is het ook op speciale data openen maar om de één of andere reden is het er nog nooit van gekomen. Dit weekend zijn er speciale rondleidingen.

Atlantikwall bunkercomplex Den Haag

Helaas ben ik er dit weekend niet dus ik schuif dit bezoek nog even vooruit. Ik ben benieuwd wat jij dit jaar wil gaan ontdekken?

© De foto’s van de Eerste Kamer komen van de website eerstekamer.nl. De rest van de foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Henriëtte Bokslag en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.

Print Friendly, PDF & Email