Enkele weken geleden was ik aan het “glamperen” op uitnodiging van Aan Zee Vakantiehuizen in Egmond aan den Hoef. Het leuke aan een bloggersweekend vind ik dat er vaak iets wordt georganiseerd wat niet voor iedereen mogelijk is. Zo belandde ik met een stel andere bloggers aan de ontbijttafel bij de Reddingsbrigade in Egmond aan Zee. Na het ontbijt mochten we vervolgens even bij de KNRM, (Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij), rondkijken. Nu denk je misschien leuk voor jou maar wat heb ik daaraan? Nou vandaag, 2 mei, houdt zowel de KNRM als de Reddingsbrigade een open dag! Als inwoonster van Scheveningen en strandverslaafde zeg ik zeker, hier moet je naar toe.

Reistip: Open dag Reddingsbrigade en KNRM 2 mei

Open Dag Reddingsbrigade

De Reddingsbrigade Nederland bestaat uit ongeveer 166 lokale reddingsbrigades. In Den Haag hebben wij er uiteraard ook een met een hulppost op het strand. Ze redden niet alleen eventuele drenkelingen maar houden ook toezicht op het strand en de zee, assisteren bij kleine ongelukjes en vangen kinderen op die verdwaald zijn.

Tijdens het ontbijt bij de Reddingsbrigade in Egmond aan Zee kwam ik erachter dat er nog veel meer wordt gedaan. Zo zijn de vrijwilligers ook oproepbaar bij eventuele ongelukken en rampenbestrijding in de omgeving. Mocht je het leuk vinden, kijk dan zeker even de onderstaande video. Als je helemaal enthousiast bent geworden, je kan je ook aanmelden als vrijwilliger.

Open Dag KNRM

Zowel bij de Reddingsbrigade als bij de KNRM is er morgen een open dag. De zogenoemde “Reddingbootdag” wordt één keer per jaar georganiseerd en is bedoeld om kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Op alle 45 reddingstations van de KNRM wordt er van 10:00 tot 16:00 uur van alles georganiseerd.

Toen ik in Egmond was heb ik al even aan boord mogen kijken op één van de reddingsboten.

Open dag Reddingsbrigade en KNRM 2 mei

Open dag Reddingsbrigade en KNRM 2 mei

Als je donateur bent kan je bij de KNRM in Scheveningen zelfs meevaren op de reddingsboot.

Reddingbootdag

Ben jij al eens naar de open dag geweest van de Reddingsbrigade en/of KNRM?

Print Friendly, PDF & Email