Ik sta nog te stuiteren, het was zoooo gaaf om bij het My Opel Adventure – #OPELRALLYON event te mogen zijn, wat een adrenalinekick!

My Opel Adventure – #OPELRALLYON

Als autoliefhebster, Opel rijder, adrenalinejunkie en snelheidsduivel in één was het My Opel Adventure van Opel Nederland mij op het lijf geschreven. Opel organiseerde onlangs de allereerste total driving experience voor social influencers.

Op het circuit van het Prodrive Training Centre in Lelystad mocht ik kennis maken met de nieuwste innovatieve features van Opel en leerde ik daarna onder begeleiding van trainers slippen en driften, in uiteraard een Opel. Last but not least stond er ook een rijdvaardigheidstraining op het programma om vervolgens alle kunsten in de praktijk te brengen tijdens de #OPELRALLYON.

My Opel Adventure

Al jaren rijd ik een Opel Corsa en inmiddels is het bijna een oldtimer met een bouwjaar van 1992. Met inmiddels bijna 375.000 kilometer op de teller heeft mijn kleine zwarte monstertje mij al op vele bestemmingen gebracht. Het was dan ook een groot feest voor mij om de nieuwste features van Opel te ontdekken. De auto starten met een knop bestaat al een tijd maar voor mij is het nog steeds even wennen, net als de handrem met een knopje.

Maar hoe ongelofelijk is het dat je 4G internet in de auto hebt, er een OnStar service is? Dat betekent dat als je verdwaald je contact kan leggen met het informatiecentrum waar ze je verder helpen. Ideaal voor mijn moeder die ooit eens via Antwerpen naar Roermond reed. De automatic parking was voor mij wel het meest vreemde. De Opel Eye Camera signaleert een parkeerplek en parkeert met een klein beetje hulp van de bestuurder de auto recht in. De enorme luxe qua features die de nieuwe Opels hebben is ongelofelijk en ik moet zeggen dat het echt even wennen was om terug te stappen in mijn eigen vertrouwde Opeltje.

Travelaroundwithme Opel

Rijvaardigheidstraining Prodrive Training Centre

Ooit heb ik eens eerder een rijvaardigheidstraining gevolgd en eigenlijk vind ik dat het verplicht moet zijn tijdens je rijlessen om bepaalde technieken te leren en dat je ook leert anticeperen op bepaalde (onverwachte) situaties. In het verkeer rijd je nou eenmaal niet alleen en en domme fout van een mede weg bestuurder kan het voor jou als bestuurder gevaarlijk maken.

Slippen en driften is hartsikke leuk en stiekem wilde ik dat de hele tijd wel doen. Maar het is goed om te leren wat je moet doen mocht het ooit (hopelijk niet) zover komen. Ik ben ervan overuigd dat als je eens een rijvaardigheidstraining hebt gedaan je doet wat je hebt geleerd als het ooit zover komt. Daarbij nu de winter weer in aantocht is, is het sowieso een goed idee om het zelf eens te ondervinden want in de winter autorijden brengt meer risico’s met zich mee. Heb jij reisplannen om met je eigen auto op reis te gaan? Zorg er voor dat je auto winterklaar is voor de roadtrip.

*Bekijk de mogelijkheden voor Rijvaardigheidstrainingen bij Prodrive Training Centre.

Rijvaardigheidstraining Prodrive Training Centre

Opel rijvaardigheid

Opel rijvaardigheid training

Opel rijvaardigheid training

Rally Experience met Opel ADAM R2 rallykampioen Timo van der Marel

Het meest spectaculaire van de dag was wel dat Opel ADAM R2 rallykampioen Timo van der Marel aanwezig was die mij de rally experience van mijn leven bezorgde. Het beest kwam letterlijk in mij los. Het toeval wil dat ik twee weken voor het Opel avontuur op het circuit in Lelystad was voor een DSRA zijspan avontuur en nu mocht ik naast Timo genieten van zijn stuurkunsten en raasde ik met een enorme snelheid over het circuit.

Bij Timo is het rally rijden in zijn bloed want zijn ouders reden ook allebei rally dus hij groeide ermee op en dankzij zijn vader heeft hij een goede opleiding gehad. De adrenaline stroomde door mijn bloed en ik heb de smaak flink te pakken. Ik zou dolgraag eens zelf achter het stuur kruipen.

Rally Experience met Opel ADAM R2 rallykampioen Timo van der Marel

Rally Experience met Opel ADAM R2 rallykampioen Timo van der Marel

Opel Racing Rally

Opel Racing Rally

Opel Racing Rally Experience

#OPELRALLYON My Opel Event

Toen we de rijvaardigheid eenmaal hadden getest was het tijd voor de #OPELRALLYON. Vanaf een restaurant in lelystad vertrokken we in diverse teams waarbij we via navigatie een bepaalde route moesten volgen. Team Irma en Henriëtte bleek de perfecte combinatie voor een fijne rally en veel humor onderweg. De rijvaardigheidstraIning van de ochtend kwam goed van pas met het noodweer onderweg en het achteruit slalommen en inparkeren was een koud kunstje. Al met al een belevenis om dit Opel avontuur mee te hebben mogen maken.

#OPELRALLYON

#OPELRALLYON

My Opel Adventure - #OPELRALLYON

My Opel Adventure - #OPELRALLYON

Heb jij wel eens een rijvaardigheidstraining gevolgd?

Print Friendly, PDF & Email