Wil jij op vakantie in de herfstvakantie? Dat is te begrijpen! In de herfst wordt het in Nederland weer koud en nat en daar zitten we natuurlijk niet op te wachten. Er zijn tegenwoordig genoeg goedkope zonvakanties of stedentrips te vinden waardoor jij nog even lekker kan na-zomeren ergens in Europa. Hieronder vind je een aantal persoonlijke tips voor  leuke bestemmingen voor in de herfstvakantie!

Op vakantie in de herfstvakantie

Zit jij vast aan de schoolvakanties en wil jij op vakantie in de herfstvakantie? Dan inspireer ik je graag met een aantal persoonlijke reistips. Daarbij ga ik ervan uit dat je wel van een zonnetje houdt en het niet erg vind om tussen de 3 en 6 uur te vliegen. Ben je dus op zoek naar stedentrip of zonvakantie in oktober of later in het jaar? Dan heb je genoeg keuze. Wordt het één van de eilandengroepen, wil je op reis met een oosters tintje of eindelijk eens Zuid-Europa ontdekken? Mijn reistips op een rij;

  1. De Canarische eilanden;
  2. Of juist de Kaapverdische eilanden;
  3. Tunesië;
  4. Of Zuid-Italië?

De Canarische Eilanden

Op vakantie naar één van de Canarische eilanden is altijd een goed idee. Want ben je op zoek naar een strand en zonvakantie? Dan zit je op de Canarische eilanden goed! In de winter is het op de Canarische Eilanden nog steeds rond de 20 graden, ideaal voor een fijne nazomer.  Naast dat je heerlijk kunt genieten van de zon, hebben de Canarische Eilanden heel wat te bieden. Zo zijn er prachtige stranden te vinden, leuke dorpjes en een prachtige natuur. Zo heeft La Palma een hele groente natuur, Lanzarote veel vulkanische gebieden en Gran Canaria prachtige duinen en zelfs een mini-woestijn; ‘Dunas de Maspalomas’.

Het eiland Tenerife is wat mij betreft de beste combi van allemaal, mooie stranden, natuur en vulkanen. Hou jij van duiken? Als je geluk hebt kan je een zeepaardje spotten of zelfs schildpadden tegenkomen.

Zeepaardje gespot tijdens het duiken

Ontdek de Kaapverdische eilanden

Op ongeveer 6 uur vliegen van Nederland vind je de Kaapverdische eilanden. Negen van de tien eilanden zijn bewoond en de populairste eilanden voor een reis in de herfstvakantie zijn Sal en Boa Vista. Persoonlijk ken ik alleen het eiland Sal, dat vlak is en een woestijn landschap heeft maar wel mooie stranden. Naar horen zeggen is het eiland Boa Vista heel groen en staat het eiland Brava juist bekend als een bergachtig bloemeneiland.

Vakantie Kaapverdië, ontdek één van de Kaapverdische eilanden

Ontdek Tunesië

Ik ben nu drie keer naar Tunesië gereisd en vind het een fijne bestemming voor een zon- en cultuurvakantie inéén. In Sousse, Hammamet en Monastir kan je genieten van de stranden. Eventueel kan je het combineren met een citytrip Tunis. Het eiland Djerba in het zuiden is fijn voor een wellness vakantie en een rondreis Tunesië waarbij je ook de oude amfitheaters kan zien en Carthago kan ontdekken raad ik ook graag aan.

Sidi bou Said - Tunesie

Reis naar het zuiden van Italië

Ook in Italië kun je alle kanten op. In het zuiden van Italië zoals in Puglia, maar ook op de eilanden Sicilië en Sardinië kan je in de herfstmaanden nog prima een dagje strand pakken en zonnen. Als je liever een stedentrip maakt zijn de steden Rome en Florence zeker aan te raden. Alle drie de steden hebben prachtige historische gebouwen, veel musea en leuke restaurantjes.

Typische huisjes Puglia, overnachten in een Trulli

Op vakantie in de herfstvakantie, waar wil jij naar toe?

Print Friendly, PDF & Email