Tja en dan is het weer bijna Valentijnsdag. De hartjes vliegen mij om de oren, de chocolade schreeuwt mij tegemoet en de Valentijnreizen laten mij wegdromen. Er is alleen één probleem, ik heb geen Valentijn!

Op reis met Valentijnsdag

Eén dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen en/of kaarten. Dit jaar valt Valentijn op een zaterdag wat natuurlijk ideaal is voor een verliefd stel om er even samen op uit te trekken. Sinds de jaren ’90 is het een groot commercieel succes in Nederland waar vele aanbieders de vruchten van plukken. Leuk hoor, 1 zo’n dag per jaar maar als ik ooit een Valentijn heb mag het wat mij betreft wel vaker Valentijn zijn. Die commercie eromheen vind ik grote onzin maar ja het is toch ook wel leuk om verrast te worden op die dag. Tja vrouwen hé…

Volgens NU.nl vieren steeds minder mensen Valentijnsdag maar nog steeds zijn er 3,1 miljoen mensen die het wel vieren. Een onderzoek bevestigd ook mijn gedachte, “we doen er niks aan maar willen toch verrast worden”. ‘Breng je liefde verder‘ is de stunt van NS Internationaal om een romantisch weekend weg te geven in de trein. Vele reisaanbieders bieden speciale “Valentijnsreizen” aan. Bijne elke organisatie heeft wel een aparte Valentijn webpagina. DFDS Seaways tipt Newcastle en Edinburg als bestemmingen en bij Vliegwinkel.nl maak je kans op een reis met je Valentijn naar Barcelona door je grootste valentijnblunder of grappigste valentijnstunt ooit te vertellen. Voor de singles onder ons zijn er reizen rondom 14 februari. Wie weet ben je na deze reis wel geen single meer.

Reisinspiratie voor Valentijnsdag

Dat ik single ben wil niet zeggen dat ik jullie geen tips kan geven voor deze dagen. Dus ik heb eens even zitten bedenken wat ik zou willen doen als ik een Valentijn had en hoop jou daar natuurlijk ook mee te inspireren…

1 Valentijn op de Wadden
Een weekend weg in Nederland kan net zo leuk zijn als verder weg. Van de Nederlandse eilanden heb ik er nog maar twee gezien. Uitwaaien op het autovrije Vlieland en genieten van een lange strandwandeling. Dineren in een knus restaurantje en in de ochtend wakker worden met uitzicht op zee. In de middag lekker relaxen in de spa en genieten van elkaar. Dat lijkt mij wel wat. Ik ga niet met Valentijn maar over drie weken met mijn zusje.

Op reis met Valentijnsdag

2 Valentijn in de sneeuw
Waarom geen shortbreak boeken naar de sneeuw? In 1,5 vlieg je al naar Innsbruck vanwaar je gelijk door kunt reizen naar de kleinschalige Zuid Tiroolse regio Gitschberg Jochtal. Leef je uit op de piste en maak een wandeling naar een afgelegen berghut voor lokale knödel en een goed glas wijn bij de openhaard. Ga samen op een slee en vervolg je weg terug naar het hotel waar je geniet van “Alpine wellness” in een hooibed.

Alpine wellness - hooibed

3 Valentijn in een luxe hotel
Sluit je op in een luxe hotelkamer en geniet van een jacuzzibad in je eigen kamer. Meer hoef ik niet te zeggen toch?

Op reis met Valentijnsdag

Wat doe ik met Valentijn?

Nu ik helemaal bestookt wordt onder alle Valentijn acties moest ik er aan denken wat ik eigenlijk de afgelopen jaren deed met Valentijn. Wat bleek?

In 2011 vierde ik carnaval op Valentijnsdag in het Sambodromo in Brazilië samen met een vriendin. Het jaar daarop zat ik met dezelfde vriendin in Florida en verbleven we in een kil hotelletje langs de snelweg en genoten we van een Subway broodje op onze hotelkamer. Romantischer kon niet. In 2013 trotseerde ik de kou met mijn zusje op de vlaktes van IJsland en vorig jaar ging ik in Nederland met een stel vrienden naar een hengstenkeuring, voor paarden wel te verstaan.

Dit jaar valt Valentijnsdag gelijk met carnaval en ben ik in het Roosendaalse Tullepetoanestad te vinden.

Vier jij Valentijnsdag en zo ja wat ga jij doen?

Print Friendly, PDF & Email

Related Post