Reizen, schrijven over trips, foto’s en video’s maken van al mijn belevenissen, dat is mijn passie. Een van de bijzondere dingen is dat ik door het reisbloggen echt nieuwe vrienden heb ontmoet die inmiddels veel voor mij betekenen en waarmee ik al veel heb meegemaakt. Ik ben benieuwd hoe zij denken over onze gezamenlijke passie, het reizen samen en over onze leukste en minst leuke reismomenten?

Op reis met Henriette? Reisjournaliste Ank vertelt…

Ank, freelance reisjournaliste brandt los over haar belevenissen met mij op reis door Tunesië.

Wie ben je en waar heb jij Henriëtte leren kennen?
Ik ben Ank Herstel en schrijf als reisjournalist voor diverse magazines en ik heb mijn eigen website, www.reizenverrijkt.nl. Ik ontmoette Henriëtte begin juni op Schiphol voor een persreis naar Tunesië.

Wat vind je van Henriëtte haar blog en lees je het ook weleens?
Ik vind dat Henriette heel leuk schrijft. Je beleeft het bijna zelf!

Wanneer was je met Henriëtte op pers/blogreis en waar gingen jullie naar toe?
Ik ontmoette Henriëtte in juni op Schiphol waar ze al samen met vriendin en collega blogger Denise van Rijswijk stond te wachten bij de incheckbalie voor een persreis naar Tunesië onder het toeziend oog van Lucia Lindner van het Tunesisch Verkeersbureau.

Wat vond je ervan om met Henriëtte samen te reizen?
Henriëtte en Denise waren druk aan het bloggen, samen kletsen en lachen en ik voelde me een beetje buitengesloten op het vliegveld. Nadat ze me voor de tweede keer hadden verzekerd dat ze ‘straks gezellig zouden zijn’ heb ik gezegd dat ze dat al eerder hadden gezegd, maar dat ik er nog niets van kon merken.

Na deze valse start ging het heel snel een stuk beter met onze tijdelijk relatie. Binnen een uur zei Henriëtte, hierna Harrie genoemd, dat ze mijn eerlijkheid wel kon waarderen. Tijdens de gehele reis waren we 100 procent open en eerlijk tegen elkaar, wat voor veel hilarische momenten zorgde, waar ik hier niet verder op in kan gaan. In de loop van de reis, die maar liefst acht dagen duurde, heb ik Harrie leren kennen als een doordouwer, grappenmaker en regelaar. Ze weet op een lieftallige manier van alles bij mensen te bereiken en schuwt daarbij niet om zich daarin een beetje over de top te gedragen. Maar ondertussen krijgt ze (bijna) alles voor elkaar wat ze in haar hoofd heeft, iets waar ik grote bewondering voor heb. Ik ontdekte ook dat achter haar (soms) grote mond een piepklein hartje schuil gaat. Reizen met Harrie is altijd spannend; je weet nooit wat ze nu weer voor plannetje heeft om de boel flink op te schudden.

Wat vond je het leukste?
Ik kan zo niets bedenken wat er uit sprong. Het was één groot feest.

Star Wars filmlocaties in Tunesië, Tatouine

Wat vond je het minst leuke?
Ik vond het zielig voor haar dat ze op de één na laatste dag een beetje ziek was. Het voordeel ervan was, dat ze lekker stil was. Toen het beter met haar ging kwekte ze er weer vrolijk op los.

Welk moment vergeet je nooit meer?
Het moment waarop Harrie in een bar een kerel die steeds naar me keek benaderde en mij aan hem voorstelde.

Heb je je ook geïrriteerd aan dingen die Henriëtte deed tijdens een werkreis?
Ik heb me niet echt geïrriteerd, maar soms wilde ik wel dat ze even haar mond hield.

Zou jij nog een keer met Henriëtte op reis willen en zo ja waar naar toe?
En ja, ik zou graag weer met Harrie op stap gaan. De bestemming maakt niet zoveel uit. Als het gezelschap goed is, is de reis dubbel zo leuk. Wel voortaan je lege sigarettenpakje achter je kont opruimen Harrie!

Reisjournaliste Ank vertelde…en ik….?

Ohh Ank, ik weet het nog precies. Totaal verdiept was ik in mijn telefoon en Denise en ik hadden zoveel te bespreken. Echt niet netjes maar gelukkig heb ik het daarna ruimschoots goed gemaakt. Wat een lol hebben we gehad, het is voor mij echt een bijzondere en onvergetelijk reis. We hebben zo veel gedaan, beleefd en gelachen. Ik heb dingen gedaan die ik anders nooit zou doen, zingen in een oude Romeinse arena, wat een dag! Bedankt voor de top reis Ank en ik zou graag eens in Kootwijk langskomen voor de pasta en het spotten van de rendieren;)… Enneh, we moeten maar eens op stap met zijn drie, wijntjes drinken. Na Slovenië is Denise ook om, zolang het maar zoet is;).

Who is next? Volgende week is Jennifer aan de beurt. Zij is zelfstandig reisadviseuse bij Personal Touch Travel en werkzaam in de regio Haaglanden. Ik reisde met haar naar Thailand.

Print Friendly, PDF & Email