In het voorjaar van 2014 tourde ik door Israël en leerde ik Maarten kennen als reisgenoot.  Ik  heb een geweldige week gehad en onwijs gelachen met Maarten, mede vanwege onze blooper connectie. Tijd voor een interview dus.

Op reis met Henriette? 3D Specialist en blogger Maarten vertelt…

Wie ben je, wat doe jij en waar heb jij Henriëtte leren kennen?
Maarten Verkoren, full time ondernemer en vader van drie kinderen en free lance journalist en blogger. Ik onderneem in 3D-printing, ben ook hoofdredacteur van 3Dprint Magazine en blog over onder andere reizen, food, fashion en gadgets. Daarnaast ben ik bekend van twitter (www.twitter.com/verkoren) en leer ik graag talen. Ik heb Henriëtte (Harry) leren kennen op reis naar Israël waar ik samen met haar en Manon van Girls Love 2 Travel een ruime week heb rondgereisd. Dit interview wordt uiteraard afgenomen terwijl ik op reis ben.

Reisblogger Maarten vertelt

Wat vind je van Henriëtte haar blog en lees je het ook weleens?
Informatief en mooie foto’s. Ik kijk er graag rond.

Wanneer was je met Henriëtte op pers/blogreis en waar gingen jullie naar toe?
In maart 2014 waren we samen voor een persreis in Israël. We gingen overal naartoe. Gelukkig hadden we een privéchauffeur en gids die ons supersnel overal heen wist te brengen. Het was een hele toffe week.

Wat vond je ervan om met Henriëtte samen te reizen?
Harry is een topwijf met wie je enorm kunt lachen. Af en toe wat onhandig maar dat maakt het juist zo leuk. Ze is een echte Hollandse dus je moet bij haar niet aankomen met heel vreemd en exotisch eten. Of juist wel. Ik zag het als een uitdaging haar toch een beetje op te voeden op eetgebied. Ze neemt veel foto’s dus af en toe moet je op haar wachten, maar hey, ze is reisblogger, dus wat verwacht je dan?

Wat vond je het leukste?
De bloopers :)!

Op reis met Henriette? 3D Specialist en blogger Maarten vertelt…

Wat vond je het minst leuke?
Ik zou het niet weten.

Welk moment vergeet je nooit meer?
We reden door Jeruzalem op Segways en kwamen langs een bruiloft op straat. Terwijl gids Uri, Manon en ik op volle vaart de hoek om gingen, ging Harry ook bijna het hoekie om. Op hoge snelheid hobbelde haar Segway achter ons aan, terwijl ze zich omdraaide om de bruiloft goed te aanschouwen. Dat ging niet goed, want ze schoof onderuit en belandde nogal onzacht op de stoep. “Gelukkig viel ik ook op de rugzak zodat ik niet overal pijn heb,” zei Har. Maar in de rugzak zaten al onze gadgets. Waaronder mijn solar charger die prompt kapot was. Hahaha, lachen man!

Segway tour Jeruzalem

Heb je je ook geïrriteerd aan dingen die Henriëtte deed tijdens een werkreis?
Ach, als je een frequente reiziger bent, moet je juist flexibel zijn. Een van de eerste dingen die je moet afleveren om op alles kritiek te hebben of je te ergeren aan van alles. Anders ben je in mijn ogen juist NIET geschikt om te reizen. Je mag dingen observeren aan anderen. Vervolgens mag je die een plekje geven en weer laten passeren. Oordeel nooit. Iedereen heeft zijn afwijkingen. Zo ben ik een taalpurist met de neiging teksten en uitspraken te corrigeren (eens een hoofdredacteur, altijd een hoofdredacteur). Lijkt me ook irritant. Oh, en Harry, het is niet “Heb je je ook geïrriteerd aan” maar “Heb je je ook geërgerd aan” of “Zijn er dingen aan (…) die je geïrriteerd hebben?”. Sorry, daar ga ik weer. Taalpurist, hahaha 😉

Zou jij nog een keer met Henriëtte op reis willen en zo ja waar naar toe?
Graag! Maakt niet uit. Als het maar ver weg is! Hoe gekker hoe leuker!

3D Specialist en blogger Maarten vertelde…en ik….?

Maarten, wat hebben we toch veel beleefd in die week. Met voor jou als hoogtepunt mijn segway val en voor mij misschien wel jou val in de badkamer en Maarten op een paard was ook hilarisch! Gelukkig viel ik de ene laatste dag, stel je voor dat we de hele week zonder die solar charger van jou hadden moeten overleven. Dan was de reis vast minder gezellig geweest;P. Je hebt het af en toe zwaar te verduren gehad met Manon en mij maar ik vergeet deze reis nooit meer. Hoe leuk dat we nu nog steeds wel eens afspreken, eens de 3 musketiers, altijd de 3 musketiers! Normaal heb ik er een hekel aan als mensen het over mijn eetgedrag willen hebben maar ik waardeerde het echt dat jij de tijd nam en interesse toonde, dank daarvoor! Enneh, we moeten nog eens meeten voor onze blooper reizen:). Als je nog een bijbaantje zoekt als eindredacteur, thx weer!

Paardrijden met Maarten

Who is next? Volgende week is Sofia aan de beurt. Ik solliciteerde bij haar voor een baan in Tenerife, Spanje. Uiteindelijk werden we goede vriendinnen en we zien elkaar nog steeds. 

Print Friendly, PDF & Email