Elk land, gebied of stad heeft altijd wel de hoogste dit of dat en waar ik ook ben, ik zoek altijd het hoogste punt op. De ene keer geniet ik van het uitzicht vanaf een (kerk)toren of neem ik de lift naar het dak van een parkeergarage. De andere keer pak ik het actiever aan en laat ik mezelf aan een zipline hijsen om langs de boomtoppen te razen. Op mijn bucketlist staat paragliden bijna bovenaan.

Op grote hoogte de wereld over

Hieronder zoef ik tussen de boomtoppen in Whistler aan een zipline en op de tweede foto beklom ik de top van de Stawamus Chief in Squamish.

Zipline Whistler     Stawamus Chief - Squamish - Canada

Ik genoot van het hoogste uitzicht in Dubai vanaf de Burj Khalifa.

Dubai Burj Khalifa

In St. Moritz was ik letterlijk on Top of the World zo als de mooie slogan luidt.

Zwitserland - St. Moritz

Als reisverslaafde reis ik de hele wereld over en vergeet ik wel eens dat Nederland zelf ook veel te bieden heeft. Een paar jaar geleden ging ik daarom op Holland Tour. Ik liet me in traditionele kleding hijsen in Volendam en at kaas op dé kaasmarkt in Almaar. Voor mooie uitzichten wandelde ik over het boomkroonpad in Borger, beklom ik de Domtoren in Utrecht, de Martini toren in Groningen en zelfs de Poldertoren in Emmeloord. Maar waarom ik nou nog nooit Den Haag van boven af heb bekeken, geen idee!

Aanstaande maandag heb ik een bloggers bijeenkomst met alle contributors van verkeersbureau.info. Je raadt het al, die vind plaats op grote hoogte in mijn stad. Eindelijk ga ik het hier eens hogerop zoeken en dat doe ik op de Haagse Toren.

Ik ken het van horen zeggen als uitzichtpunt en van de mooie feesten met Oud & Nieuw. Maar nu ik mij verder verdiep in de locatie zie ik dat je er zelfs kan overnachten, een reservering kan je maken via AirBnB.

Mocht je ook een geweldig ‘grote hoogte’ moment hebben of nog willen beleven, laat het mij weten en als jij al een keer iets gereserveerd hebt via AirBnB dan hoor ik ook graag wat jouw ervaringen zijn.

Print Friendly, PDF & Email

Related Post