Ga maar lieve schat, je hoeft niet hier te blijven, dat is helemaal niet gezellig“. “Ga maar weer wat leuks ondernemen en dan hoor ik daarna weer alle verhalen. Ik kijk er nu alweer naar uit wat je allemaal mee terug brengt en beleefd“. Het waren één van de laatste dingen die mijn Omi tegen mij zei voordat ik op reis ging naar Glasgow.

Afscheid nemen

De afgelopen maanden heb ik meerdere keren afscheid genomen. Als ik een dagje ergens moest werken gaf ik een dikke kus en zei ik dat ik van haar hield. Als ik naar vrienden ging en daar bleef slapen zei ik gedag en voor elke reis die ik maakte zei ik bepaalde dingen tegen haar. Soms zei ik zelfs dingen als ik maar even wegging want de situatie was instabiel. We wisten niet hoe lang het zou duren, dagen, weken of maanden? Vorige week nam ik voor het laatst afscheid blijkt nu. Er stond een nieuwe reis op het programma en ze wilde niet dat ik het af zou zeggen. Ze wilde dat ik zou gaan want dan had ik daarna weer mooie verhalen.

Vanuit Schotland belde ik mijn moeder die de telefoon tegen haar oor hield en ik vertelde wat ik had gedaan. Ze was te moe om te reageren. Ik stond voor de moeilijke keuze of ik terug zou komen of zou blijven om mooie verhalen te maken. Tientallen keren heb ik het er met haar over gehad en ik besloot om te blijven.

Inmiddels was ik naar het Lake District gereisd en daar aangekomen in de avond dacht ik op mijn kamer aan haar en alle mooie momenten. Ik heb amper geslapen en vroeg in de ochtend kreeg ik het nieuws dat mijn Omi aan haar laatste reis was begonnen.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Onze laatste reis samen

7 Jaar geleden, in de zomer van 2007 maakte wij onze laatste reis samen. Mijn eerste reis met haar kan ik mij niet herinneren. Ik was twee en we gingen met het vliegtuig naar Spanje om haar broer op te zoeken die daar toen woonde. De laatste reis die wij maakten samen met mijn moeder was naar het Griekse eiland Rhodos en het nabijgelegen eiland Symi.

Op de boot naar Symi viel Oma in slaap, dat deed ze overal en heb ik echt van haar geërfd. Ook ik val overal in slaap en mis geregeld iets op reis omdat ik weer in dromenland ben.

Onze laatste reis samen          Onze laatste reis samen

Onze laatste reis samen

Mijn Omi hield niet van reizen en was het liefste in haar huis in Scheveningen. Haar tuin en het strand op loopafstand was voor haar de plek waar zij graag was. Bij elke zonnestraal zat zij buiten en ik heb daar vaak van mogen meegenieten. Ondanks dat vond ze het geweldig om samen met mijn moeder en mij op reis te zijn. Drie generaties bij elkaar. We reisden een week lang over het eiland en ik liet haar alles zien. Ze genoot ervan en was enthousiast over mijn passie. Het besef is moeilijk dat ik nooit meer de wereld aan haar kan laten zien maar zij zal altijd met mij meereizen.

Allerliefste Omi, ik ga je missen!

De zon, de zee met de wind ga jij mee…

Onze laatste reis samen

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email