Wat een vakantie onvergetelijk maakt is voor iedereen anders. Het kan zijn dat het specifiek om de reisbestemming gaat, of de mensen met wie je ernaar toe reist, of de reisavonturen die je daar beleeft. Of het een vakantie ook compleet maakt is een andere vraag maar wat mij betreft moet er elke reis minstens één avontuur inzitten. Avonturen kan je wat mij betreft namelijk nooit vergeten!

Mijn onvergetelijke reisavonturen! 

Eigenlijk ben ik persoonlijk wel heel benieuwd wat een reis nou compleet of onvergetelijk maakt voor iemand. Voor mij zijn het vaak de momenten die je tijdens een reis beleefd die het onvergetelijk maken. Soms is dat gewoon het gezelschap met bepaalde mede reizigers, de reisavonturen die je onderweg beleefd of door mensen die je onderweg ontmoet. Maar ik zoek ook zeker dingen op, om een reis onvergetelijk te maken. Voor mij zit hem dat voornamelijk in het zelf opzoeken van avonturen die bijzonder zijn. Bijzonder omdat het niet alledaags is en je het ook niet overal kan doen.

Die onvergetelijke reismomenten staan voor altijd in mijn geheugen gegrift en sommige reis herinneringen maak ik ook wel eens tastbaar. Vroeger maakte ik  fotoboeken van elke reis die ik maakte. Nu ik mijn online reisdagboek heb in de vorm van mijn reisblog maak ik die niet meer. Wie weet ooit nog eens een overzicht fotoboek van al mijn bijzondere reismomenten? Wel heb ik een kalender aan de muur met elke maand een weergave van een reisavontuur en mijn kamer hangt vol met allerlei belevenissen en fotocollages van gave reiservaringen. Lees gauw verder voor mijn top 10 aan onvergetelijke reiservaringen.

Terwijl ik bezig ben met dit artikel schieten mij zoveel reis herinneringen te binnen. Nu heb ik het puur over actieve outdoor belevenissen die onvergetelijk waren maar er is zoveel meer. Van het vieren van het carnaval in Rio, tot het vrijlaten van een schildpad op het Thaise eiland Koh Talu. En van het genieten van een bijzondere wijn ski safari tot het paardrijden op een ranch in Texas.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Vliegen in een watervliegtuig

Er zijn van die dingen die moet je gewoon een keer gedaan hebben. Toen ik in Canada was ging het avontuur met een watervliegtuig helaas niet door vanwege de weersomstandigheden maar in Schotland had ik geluk. Vanuit het prachtige Cameron House, gelegen aan Loch Lomond stapte ik voor het eerst van mijn leven aan boord van een watervliegtuig om te vliegen over de Schotse lakes en Glasgow.

Fotoblog Seaplane Schotland

Per helikopter naar de skipiste

Vliegen in een helikopter wilde ik altijd al eens doen. Eerlijk gezegd dacht ik dat mijn eerste helikopter vlucht plaats zou vinden boven een mooie stad. Maar hoe deacadent het ook klinkt, mijn eerste helikopter ervaring beleefde ik in Frankrijk toen ik van Alpe ‘d Huez naar Les deux Alpes vloog met ski’s en al.

Helikopter Alpe d Huez

Zweefvliegen

In mijn top drie blijven we nog even in de lucht hangen, want vliegen in een zweefvliegtuig is ook zo gaaf! Hoewel ik dacht dat dit altijd ontzettend duur was, in de Duitse Eifel bleek het toch betaalbaar. Ik heb 15 minuten lang mogen genieten van een rondvlucht over de Dauner Maare en dat voor nog geen €50,- toentertijd.

Zweefvliegen over Dauner Maare

Bobsleeën op de Olympische baan

Oké, eerlijk is eerlijk, ik weet niet of ik het nog een keer zou doen maar als ik ergens ooit een adrenalinekick van heb gekregen dan is het wel van het bobsleeën in Zwitserland. Toen ik in Zwitserland op reis was had ik de kans om als tweede in te stappen en mij met 4G door de bochten te laten slingeren. Doodeng, maar heel gaaf om gedaan te hebben!

‘Try before you die op reis’: Bobsleeën in Zwitserland

Flyboarden op Curaçao

Flyboarden op Curaçao? Jawel, de dingen die je tegenwoordig kan beleven worden steeds gekker. Sluit een jetski aan op een drukslang en bevestig die aan je voeten. Door op de jetksi gas te geven heb je de mogelijkheid om uit het water op te stijgen. Oefening baart uiteraard kunst want aan het begin zal je voornamelijk in het water plonzen maar als je even doorzet dan kom je er wel.

Flyboarden Curacao

Op safari

In eerste instantie klinkt het misschien niet zo spannend maar onvergetelijk is een safari in Zuid-Afrika wel. Ik kan iedereen aanraden om eens in zijn leven op safari te gaan! Het is zo machtig mooi om wilde dieren van dichtbij te zien. Ooit wil ik nog eens op safari om dan te gaan overnachten in een wildpark en mijn droom waar te maken om te paard te galopperen naast een groep giraffen.

Fotoblog; Safari Pilanesberg NP Zuid Afrika

Ziplinen

Ziplinen kan overal als je een paar grote bomen hebt maar het is wel zo gaaf om het ergens ver weg te doen in een totaal nieuwe omgeving. Toen ik in het Canadese Whitsler was liep ik tientallen meters naar boven om vanuit de boomtoppen door de lucht te vliegen. Wat een belevenis!

zipline-whistler

Tuk-Tuk race door Bangkok

Een race met een Tuk-Tuk is sowieso al spannend maar helemaal in het chaotische verkeer van Bangkok. Alsof het nog niet avontuurlijk genoeg was verspreiden wij ons met 4 mensen over 2 Tuk-Tuks met daarbij de opmerking dat wie het snelst terug was bij het hotel een extra fooi kreeg. Ik kan je vertellen, dat heb ik geweten!

Beleef Bangkok vanuit een TukTuk

Canyoning

Toen ik de eerste keer canyoning in Schotland ging beleven had ik geen idee wat ik kon verwachten. Inmiddels heb ik de smaak aardig te pakken en heb ik het reeds mogen ervaren in Schotland, zie onderstaande foto en ben ik canyoning op Madeira gaan beleven. Gekleed in een wetsuit en behangen met benodigdheden baan je je een weg door kloven, over rotsen en langs watervallen.

Canyoning

Wat is voor jouw een onvergetelijk reismoment?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email