De trends en ontwikkelingen in de reisbranche! In plaats van wat kan er allemaal niet, kijk ik naar wat kan er wel, nú, straks of in de toekomst.

Handig overzicht, ANWB reiswijzer per land.

Wat kan er wel? De ontwikkelingen reisbranche….

Wij zijn met zijn allen in een rare tijd beland! Ging ik in januari nog vrolijk 3 weken naar Thailand op reis en eind februari was ik nog in Qatar. Toen ik hoorde dat daar vliegtuigen en cruiseschepen met Italianen aan boord niet welkom waren om het land binnen te reizen wist ik dat het écht goed mis was.

We moeten in ieder geval de komende tijd wennen aan het ‘nieuwe normaal’ en zoveel mogelijk thuis blijven. Ik probeer niemand aan te zetten om te reizen maar ik blijf wel mensen inspireren en dromen over reizen mag altijd. Daarbij heb ik inmiddels ook een heleboel tips verzameld voor een thuis vakantie, leuke wandelingen in je eigen omgeving, in mijn geval wandelen in Den Haag door de natuur. Oh en iedereen riep; ‘we moeten de lokale ondernemers ondersteunen’, dus ik bedacht hoe ik dat kan doen en schreef een artikel; ‘Hou je Haags, wees loyaal en shop lokaal‘!

Naarmate de ‘intelligente lockdown’ langer duurde had ik alle tijd om eens op avontuur te gaan dichtbij huis, zo ontdekte ik de Street Art route in Den Haag en bezocht ik het Hyacintenbos in Den Haag. Daarnaast bedacht ik dat straks wellicht meer mensen een fiets willen huren in Den Haag of in Scheveningen. Omdat we allemaal op ons geld moeten gaan letten gaan we ook weer vaker zoeken naar dingen die we gratis kunnen doen. Dus schreef ik ook gelijk alle tips op wat je gratis kan doen in Den Haag en wat je gratis kan doen in Scheveningen.

Wellicht interessant om ook te lezen, de trends en ontwikkelingen in de wellness branche.

Ik voel mij toch geroepen om te zeggen wat ik ervan vind, dus bij deze:

 1. Ik blijf zelf zoveel mogelijk in- en om het huis tot 20 mei 2020 en wacht de berichtgeving af van de persconferentie op 11 mei 2020 om 19.00 uur. Enerzijds omdat ik als mantelzorger zo lang mogelijk gezond wil blijven voor de zorg van mijn moeder die 70+ is, anderzijds omdat ik heb gezien dat een vriendin van 35 ook op de IC is beland en ik daar niet aan moet denken. Wil je daar meer over weten? Ze werd geïnterviewd door Trouw!
 2. Minister President Rutte heeft ons geadviseerd om geen plannen te maken voor de Meivakantie, zoveel mogelijk thuis te blijven en vol te houden.
 3. Ik volg alle ontwikkelingen op de voet omdat ik het interessant vind en omdat het mijn vak is wat betreft de reis- en wellnessbranche.
 4. Ik deel altijd mijn reistips met jullie en zijn er interessante ontwikkelingen in de reisbranche dan deelde ik die ook, dus dat doe ik nu ook.
 5. Ik zeg niet; ‘je mag dit niet’, ‘dat mag wel’ en ‘ik raad je aan om’, ik deel dingen zodat jij zelf kan bepalen wat belangrijk is voor je en wat je wenst.
 6. Hou er rekening mee dat bijna alle tekst in mijn artikelen (meer dan 800) is geschreven op het moment dat er geen virus was. Bedenk goed als je iets leest dat dat op dit moment anders kan zijn. Travelaroundwithme.com is niet aansprakelijk voor eventuele onjuiste informatie!
 7. Een ding adviseer ik je wel als je toch besluit te gaan reizen, ga NIET met het openbaar vervoer reizen maar met een eigen auto. Heb je die niet? Kijk naar de mogelijkheden voor een vakantie auto huren in Nederland, pak de fiets of ga met de benenwagen, mits het niet te ver is.

Ook leuk, bijzonder uit eten in een afgesloten kas in Amsterdam, het is een van de nieuwe ontwikkelingen in de reisbranche.

Contactloos verblijf via Natuurhuisje.nl

De ontwikkelingen in de reisbranche biedt mogelijkheden voor mensen die van de natuur houden! Hou jij ervan om in de natuur te zijn? Dan past Natuurhuisje.nl precies bij jou! En ben je net als ik ook een natuur- en wellness liefhebber? Dan zit je helemaal goed want via Natuurhuisje.nl is er ook een mooi aanbod aan natuurhuisjes met sauna en bungalows met sauna. Om contact met andere zoveel mogelijk te vermijden kan je via de website kiezen voor een ‘Contactloos Verblijf’.

*Foto is van natuurhuisje met sauna en contactloos verblijf in Wapserveen, Drenthe.

Glamping in Nederland in de natuur

Fletcher Hotels en Restaurants weer geopend!

Het leek er een paar weken geleden (15 maart) even op dat de Fletcher Hotels werden ingezet als zorghotel. De draaiboeken werden gemaakt voor patiënten die te goed waren voor het ziekenhuis, maar nog niet naar huis konden. “Wij zijn blij dat het vooralsnog niet nodig is geweest om onze hotels in te zetten als zorghotel, maar hadden het mooi gevonden als we de helpende hand hadden kunnen bieden. Uiteraard blijven we klaar staan indien de veiligheidsregio’s ons nodig hebben. Voor nu hebben we weer heel veel zin om gasten in de watten te leggen, ook op 1,5 meter. Nederlanders zijn er weer aan toe om er even een paar dagen veilig tussenuit te gaan,” aldus Rob Hermans – CEO Fletcher Hotels.

Een grote ontwikkeling in de reisbranche als je het mij vraagt! Afgelopen weekend (25 april 2020) zijn de eerste Fletcher Hotels weer geopend! Voor de hotelgasten van Fletcher betekent dit dat de restaurants, bars en terrassen ook weer open. Alle eet- en drinkgelegenheden zijn aangepast op de 1,5 meter samenleving.

Restaurants en bars in Nederland moeten gesloten blijven tot zeker 20 mei 2020. Daarentegen mogen hotels wel geopend zijn en is het toegestaan om de restaurants en bars in de hotels voor hotelgasten te openen, mits de 1,5 meter afstand kan worden gegarandeerd.

Wij zijn blij dat we weer open zijn en dat we onze gasten weer in de watten mogen leggen! Door het houden van 1,5 meter afstand is de veiligheid van zowel gasten als medewerkers gewaarborgd. Gelukkig is het naast heel veilig, ook enorm gezellig,” aldus Rob Hermans.

Wat zijn de genomen maatregelen?

 1. Concreet zijn in de hotels de bar, de receptie en het restaurant zo aangepast dat gasten altijd op 1,5 meter afstand van elkaar blijven.
 2. In de restaurants zijn afzettafels gecreëerd, waardoor het bedienend personeel op 1,5 meter afstand van de gasten blijft.
 3. Ook de overige openbare ruimtes en terrassen zijn op dezelfde manier ingericht. Verder zijn de ontbijtbuffetten vervangen door een à la carte ontbijt, waardoor deze voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften, zoals deze tegenwoordig gelden.
 4. In de hotels zijn voor gasten en medewerkers op diverse plaatsen desinfecterende middelen aanwezig en wordt door middel van onder andere vloerstickers en posters gewezen op de richtlijnen, zoals die door het RIVM worden aanbevolen.

Ontdek meer over de Fletcher wellness hotels.

Corendon verzint van alles!

De ontwikkelingen in de reisbranche staat niet stil bij Corendon, daar zijn ze zo creatief, daar verzinnen ze van alles en spreken ze allerlei doelgroepen aan! Werd eerst bekend gemaakt dat Corendon en EuroParcs de handen in een slaan voor een vakantie in eigen land. Inmiddels heeft Corendon nog meer bedacht:

 1. Vier Ramadan thuis en bestel een Iftar menu!
 2. Woont je moeder in Amsterdam? Verras haar met een Corendon Moederdagbrunch!
 3. Haal Corendon in huis, drie keer afhalen bij Corendon in Amsterdam of haal af bij de Corendon strandtent in Zandvoort.

Corendon & EuroParcs, vakantie in eigen land

Een nieuwe ontwikkeling in de reisbranche en totaal iets anders voor Cor en Don, een joint-promotion tussen Corendon en EuroParcs voor een vakantie in eigen land. Vanaf 29 april 2020 krijgen klanten van Corendon de mogelijkheid om de vakantie in één van de veertien Nederlandse resorts van EuroParcs te vieren. Is je vakantie geannuleerd? Dan kan je het verkregen SGR-voucher ook gebruiken voor een reservering bij een van de resorts van EuroParcs.

Op dit moment is een vakantie in het buitenland nog niet mogelijk en het is nog niet duidelijk wanneer dit wel het geval zal zijn. We hopen dat we op afzienbare termijn weer kunnen opstarten maar tegelijkertijd hebben we naar een alternatief gezocht binnen Nederland. Met EuroParcs bieden we onze vakantiegangers nu de mogelijkheid om hun zomervakantie door te brengen in eigen land. Onze klanten kunnen hun reisvoucher inwisselen voor een verblijf in één van de veertien resorts in Nederland. We zijn er trots op dat we deze samenwerking in korte tijd samen succesvol hebben kunnen opzetten’, aldus Steven van der Heijden, CEO Corendon.

Omdat onze resorts verspreid liggen door het land, kan de klant zelf kiezen in welke regio hij zijn vakantie wil vieren’, aldus Wim Vos en Wouter Vos namens de EuroParcs-directie. ‘Wij nemen hopelijk voor veel mensen, door de vouchers te accepteren, hun vakantiezorgen weg. Deze samenwerking zien we dan ook als het nemen van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid in deze moeilijke tijd voor iedereen.’

Corendon annuleert reizen tot en met 25 juni 2020!
*Alle reizen naar Curaçao en Bonaire zijn tot en met 4 juli 2020 geannuleerd.

*Let op:

 1. Een goed idee van buiten de kaders zoeken naar oplossingen of het een oplossing voor jou reis is, bepaal je zelf!
 2. EuroParcs vakantieparken zijn geopend, de faciliteiten bij EuroParcs zijn gesloten, bekijk alle info hier over huidige situatie.
 3. Volgens de website van Corendon kan je vanaf 11 mei reserveringen maken voor de EuroParcs vakantieparken.

OOK LEUK! Bekijk deze 2 hotels van Corendon in Amsterdam, Corendon Village Hotel in Badhoevedorp en Corendon City Hotel met Vitality Spa.

*Ik meende dat Roompot Vakanties sinds 2017 de exclusieve rechten had voor de volledige verhuuractiviteiten voor EuroParcs. Hoe dit nu precies zit weet ik niet. Je kan hier en via de afbeelding het EuroParcs overzicht bij Roompot Vakanties bekijken. Op de afbeelding hieronder zie je een greep van de in totaal 15 EuroParcs vakantieparken. De overeenkomst tussen Roompot en Europarcs is per 20 mei 2020 beëindigd. Dat betekent dat er geen boekingen meer kunnen worden gemaakt voor Europarcs via Roompot.

EuroParcs, vakantie in eigen land

TUI & Droomparken slaan handen in één

Na Corendon en EuroParcs die een vakantie in eigen land aanbieden is het nu tijd voor TUI en Droomparken om samen te werken voor een vakantie in Nederland. TUI bood al vakantiehuizen in Nederland via onder andere TUI Villa’s.

TUI Nederland biedt al reizen aan in Nederland en gaat het aanbod aan vakantiehuizen in Nederland uitbreiden met het de 15 vakantieparken van Droomparken. Klanten van TUI en Kras die een voucher hebben ontvangen kunnen die ook besteden bij een van de Droomparken in Nederland. Vanaf vrijdag 8 mei kan je de vakanties van TUI Nederland en Droomparken reserveren.

Ik ben blij dat wij het vakantieaanbod voor onze klanten deze zomer kunnen aanvullen met de prachtige Droomparken’, zegt Arjan Kers, general manager van TUI Nederland. ‘Door onze samenwerking kunnen eventueel verstrekte vouchers ook voor een TUI-vakantie in een van de Droomparken gebruikt worden.’ Bron: TravelPro.

*Bekijk hier de maatregelen bij Droomparken.

Meeste privé sauna’s zijn gewoon open (geweest)

05-05-2020 – BELANGRIJKE UPDATE

Privésauna.nl heeft in samenwerking met 48 privé sauna’s in Nederland een protocol voor “Veilig verblijven en werken in een privé sauna” aangeboden aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Op dit moment zijn een aantal privé sauna’s gesloten op basis van de geldende noodverordening. De verwachting is dat deze op korte termijn hun deuren weer mogen openen. Wel zullen de adviezen uit dit protocol dan stipt moeten worden opgevolgd! Alle maatregelen kan je hier nalezen.

Op de website van  Privesauna.nl zijn de nog geopende privé sauna’s in Nederland eenvoudig te selecteren door een datumselectie toe te passen. De site toont dan locaties die voor die dag geopend zijn. 

__________________________________________________________________________________________________

Foto hieronder is van Spa Parel in ‘t Groen – Het Boshuis en is geopend!

Mooiste privé sauna's in Nederland

Clean & Safe op vakantie naar Portugal

Ook in het buitenland zijn er uiteraard volop ontwikkelingen in de reisbranche. Persoonlijk verwacht ik niet dat wij voor 1 juli naar het buitenland kunnen reizen en ik denk dat wij tot 1 oktober 2020 zeker niet naar het buitenland kunnen vliegen. In de meest positieve scenario’s wordt gezegd dat wij van de zomer in Nederland op vakantie kunnen. Of je dan ook met de auto de grens over kan? In het slechtste geval kunnen wij pas in 2021 weer gaan vliegen.

Maar erover dromen kan natuurlijk wel en voorbereidingen treffen voor de toekomst ook. Ooit zal er weer gereisd gaan worden en tot die tijd is iedereen ondernemer in de reisbranche bezig met het ontwikkelen van mogelijkheden die passen bij het ‘nieuwe normaal’.

Het Portugees Toerisme bureau heeft een Clean & Safe keurmerk ontwikkeld. Met dit keurmerk hoopt men het vertrouwen te winnen van de consument dat veiligheid hoog in het vaandel staat bij de bedrijven die zijn aangesloten bij Autoridade Turística Nacional.

Clean & Safe op vakantie naar Portugal

Wat vind jij van de ontwikkelingen in de reisbranche en heb je meer initiatieven gespot?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliate linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de accommodatie dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je wellness dag/vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email