De trends en ontwikkelingen in de reisbranche! In plaats van wat kan er allemaal niet, kijk ik naar wat kan er wel, nú, straks of in de toekomst.

Handig overzicht, ANWB reiswijzer per land.

Wat kan er wel? De ontwikkelingen reisbranche….

Wij zijn met zijn allen in een rare tijd beland! Ging ik in januari nog vrolijk 3 weken naar Thailand op reis en eind februari was ik nog in Qatar. Toen ik hoorde dat daar vliegtuigen en cruiseschepen met Italianen aan boord niet welkom waren om het land binnen te reizen wist ik dat het écht goed mis was.

We moeten in ieder geval de komende tijd wennen aan het ‘nieuwe normaal’ en zoveel mogelijk thuis blijven. Ik probeer niemand aan te zetten om te reizen maar ik blijf wel mensen inspireren en dromen over reizen mag altijd. Daarbij heb ik inmiddels ook een heleboel tips verzameld voor een thuis vakantie, leuke wandelingen in je eigen omgeving, in mijn geval wandelen in Den Haag door de natuur. Oh en iedereen riep; ‘we moeten de lokale ondernemers ondersteunen’, dus ik bedacht hoe ik dat kan doen en schreef een artikel; ‘Hou je Haags, wees loyaal en shop lokaal‘!

Naarmate de ‘intelligente lockdown’ langer duurde had ik alle tijd om eens op avontuur te gaan dichtbij huis, zo ontdekte ik de Street Art route in Den Haag en bezocht ik het Hyacintenbos in Den Haag. Daarnaast bedacht ik dat straks wellicht meer mensen een fiets willen huren in Den Haag of in Scheveningen. Omdat we allemaal op ons geld moeten gaan letten gaan we ook weer vaker zoeken naar dingen die we gratis kunnen doen. Dus schreef ik ook gelijk alle tips op wat je gratis kan doen in Den Haag en wat je gratis kan doen in Scheveningen.

Wellicht interessant om ook te lezen, de trends en ontwikkelingen in de wellness branche.

  1. Ik volg alle ontwikkelingen op de voet omdat ik het interessant vind en omdat het mijn vak is wat betreft de reis- en wellness branche.
  2. Ik deel altijd mijn reistips met jullie en zijn er interessante ontwikkelingen in de reisbranche dan deelde ik die ook, dus dat doe ik nu ook.
  3. Ik zeg niet; ‘je mag dit niet’, ‘dat mag wel’ en ‘ik raad je aan om’, ik deel dingen zodat jij zelf kan bepalen wat belangrijk is voor je en wat je wenst.
  4. Hou er rekening mee dat bijna alle tekst in mijn artikelen (meer dan 800) is geschreven op het moment dat er geen virus was. Bedenk goed als je iets leest dat dat op dit moment anders kan zijn. Travelaroundwithme.com is niet aansprakelijk voor eventuele onjuiste informatie!

Ook leuk, bijzonder uit eten in een afgesloten kas in Amsterdam, het is een van de nieuwe ontwikkelingen in de reisbranche.

Contactloos verblijf via Natuurhuisje.nl

De ontwikkelingen in de reisbranche biedt mogelijkheden voor mensen die van de natuur houden! Hou jij ervan om in de natuur te zijn? Dan past Natuurhuisje.nl precies bij jou! En ben je net als ik ook een natuur- en wellness liefhebber? Dan zit je helemaal goed want via Natuurhuisje.nl is er ook een mooi aanbod aan natuurhuisjes met sauna en bungalows met sauna. Om contact met andere zoveel mogelijk te vermijden kan je via de website kiezen voor een ‘Contactloos Verblijf’.

*Foto is van natuurhuisje met sauna en contactloos verblijf in Wapserveen, Drenthe.

Glamping in Nederland in de natuur

TUI & EuroParcs slaan handen in één

Na Corendon en EuroParcs die een vakantie in eigen land aanbieden is het nu tijd voor TUI en EuroParcs om samen te werken voor een vakantie in Nederland. TUI bood al vakantiehuizen in Nederland via onder andere TUI Villa’s.

TUI Nederland biedt al reizen aan in Nederland en gaat het aanbod aan vakantiehuizen in Nederland uitbreiden met het de 15 vakantieparken van EuroParcs. Klanten van TUI die een voucher hebben ontvangen kunnen die ook besteden bij een van de EuroParcs in Nederland.

Meeste privé sauna’s zijn gewoon open 

Privésauna.nl heeft in samenwerking met 48 privé sauna’s in Nederland een protocol voor “Veilig verblijven en werken in een privé sauna” aangeboden aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Op de website van zijn de nog geopende privé sauna’s in Nederland eenvoudig te selecteren door een datumselectie toe te passen. De site toont dan locaties die voor die dag geopend zijn. 

*Foto hieronder is van Spa Parel in ’t Groen – Het Boshuis en is geopend!

Mooiste privé sauna's in Nederland

Clean & Safe op vakantie naar Portugal

Ook in het buitenland zijn er uiteraard volop ontwikkelingen in de reisbranche. Persoonlijk verwacht ik niet dat wij voor 1 juli naar het buitenland kunnen reizen en ik denk dat wij tot 1 oktober 2020 zeker niet naar het buitenland kunnen vliegen. In de meest positieve scenario’s wordt gezegd dat wij van de zomer in Nederland op vakantie kunnen. Of je dan ook met de auto de grens over kan? In het slechtste geval kunnen wij pas in 2021 weer gaan vliegen.

Maar erover dromen kan natuurlijk wel en voorbereidingen treffen voor de toekomst ook. Ooit zal er weer gereisd gaan worden en tot die tijd is iedereen ondernemer in de reisbranche bezig met het ontwikkelen van mogelijkheden die passen bij het ‘nieuwe normaal’.

Het Portugees Toerisme bureau heeft een Clean & Safe keurmerk ontwikkeld. Met dit keurmerk hoopt men het vertrouwen te winnen van de consument dat veiligheid hoog in het vaandel staat bij de bedrijven die zijn aangesloten bij Autoridade Turística Nacional.

Clean & Safe op vakantie naar Portugal

Wat vind jij van de ontwikkelingen in de reisbranche en heb je meer initiatieven gespot?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliate linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de accommodatie dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je wellness dag/vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email