Har, Harrrr, Henriëtte wakker worden! Ik open langzaam mijn ogen en zie Sheelagh compleet aangekleed en klaar om te gaan naast me staan. Ik voel me alsof ik compleet van de wereld ben en het duurt even voordat ik besef waar ik ben. Ik kijk om me heen en realiseer me dat ik in slaap ben gedommeld na een heerlijke uitgebreide massage.

Onthaasten tijdens een citytrip

Inmiddels weten jullie wel dat ik ervan hou om mijzelf te laten verwennen in een spa en te genieten van een wellness moment. Voor mij is dat pure ontspanning en echt even een moment voor mezelf om relaxen en bij te komen. Waar ik ook ben, ik probeer altijd zo’n moment te vinden voor mezelf zowel in mijn thuisomgeving als op reis. In bijna elke stad is er wel een hotel met een spa, klein of groot. Daarnaast vind je vaak ook wel een wellness centra, een badhuis, hamam of een ander toevluchtsoord.

Voor mij ligt het eraan naar welke stad ik ga en wat voor wellness moment daarbij past. In Budapest zou ik bijvoorbeeld een hele middag in een badhuis kunnen doorbrengen. In Istanbul zou ik me laten scrubben in de hammam en in Bangkok zou ik mij laten masseren in een kleine straatsalon.

Just Pure Spa & Suite in München

In München ben ik naar de Just Pure Spa & Suite geweest. Een relaxoord in het midden van een grote stad. Op het moment dat ik binnenkwam werd ik al zen. De parelcreme kleurige winkel en de geuren stralen een bepaalde setting uit waardoor ik me gelijk rustig begin te voelen. We worden ontvangen op een bankje bij de openhaard en krijgen een kop verse thee en een paar fluweelzachte pantoffels.

Onthaasten bij Just Pure Spa & Suite Munchen

Na het verplichte formulier te hebben ingevuld met vragen als “Wat is je huidtype?”, “Heb je allergieën?” en “Zijn er bepaalde blessures waar we rekening mee moeten houden?” begeven we ons naar de Spa Suite.

Ik kijk mijn ogen uit als ik de deur doorga. Verrast bekijk ik de open ruimte, (120 vierkante meter!) om mij heen waar twee behandelbedden staan, een king size bed, een rozenbad, een Finse- en infrarood sauna en een grote regendouchecabine. De zachte muziek en de vriendelijke stem van de therapeuten leggen ons uit waar we ons kunnen omkleden voor de behandeling.

Onthaasten bij Just Pure Spa & Suite Munchen

Onthaasten bij Just Pure Spa & Suite Munchen

Onthaasten bij Just Pure Spa & Suite Munchen

Onthaasten bij Just Pure Spa & Suite Munchen

Onthaasten bij Just Pure Spa & Suite Munchen

De wellnessbehandeling

Sheelagh en ik nemen plaats op de wellnessbedden die ieder in een hoek staan. Als ik eenmaal genesteld onder de warme handdoek ligt sprayt de therapeut een heerlijke ronzengeur boven mij uit. Alle behandelingen worden in het ritme van de maan uitgevoerd heb ik mij laten vertellen. Deze zaterdag staat de wellnessbehandeling in het teken van de afnemende maan fase. Wat betekent dat de huid en het lichaam duidelijk klaar zijn om gezuiverd te worden en te detoxen.

Onthaasten bij Just Pure Spa & Suite Munchen

We worden allebei verwend met een 25 minuten durende peelingmassage waarbij ons gehele lichaam wordt behandeld met een zijden handschoen.

Door de zachte wrijving van deze massage wordt de bovenste huidlaag verwijderd. Het is de optimale voorbereiding voor een aansluitende massage omdat je huid zacht is en de aroma’s beter opgenomen worden.

Nadat we allebei compleet gepeeld zijn is het tijd voor een 90 minuten durende aromamassage deluxe. Ik lig met mijn gezicht naar beneden en ruik de geuren van een rozenbad dat recht onder mijn gezicht staat. De intensieve massage met warme massageolie drinkt door tot diep in de onderste huidlaag en zorgt bij mij voor een pure ontspanning. Langzaam ben ik rozig geworden en ik weet inmiddels van mijzelf dat ik bij een massage meestal in slaap dommel.

De gebruikte producten

Alle producten zijn luxe en biologisch en kan je ook kopen in de winkel. Hou er rekening mee dat de producten aardig aan de prijs zijn, maar als je jezelf wilt verwennen met een cadeau voor thuis is het zeker de moeite waard. Sheelagh heeft de heerlijke chakra douchelotion meegenomen voor een opwekkende douche in de ochtend.

Onthaasten bij Just Pure Spa & Suite Munchen          Onthaasten bij Just Pure Spa & Suite Munchen

Het rozenbad

Ook relaxen bij Just Pure Spa & Suite in München?

Just Pure Spa & Suite wordt door 90% bezocht door vrouwen in de leeftijd van 25 tot 65 jaar. Veel vriendinnen gebruiken de Spa voor een verwen dag en de Suite wordt meestal gereserveerd door koppels.

Just Pure Spa & Suite is geopend van maanden tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 19.00 en op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Online kan je het gehele Spa menu bekijken en bedenken wat het beste bij jou past. Via de contactpagina kan je een reservering maken.

Reisvideo München

Ik maakte een reisvideo van het gehele weekend in München. Kijk je mee?

Meer tips voor een weekend München

Naar aanleiding van mijn verblijf in München gedurende het Starkbierfest heb ik een “Top 5 wat te doen in München” geschreven. Hou je van bierfeesten? Elk jaar wordt in februari het Starkbierfest georganiseerd en in september het Oktoberfest.

Geniet jij van een wellness moment op reis?

Print Friendly, PDF & Email